in

12 kvinnor som totalägde 2016 – ni är så sjukt grymma!

årets kvinnor 2016

Who run the world? Girls! Att kvinnor är bäst vet vi, men vilka har stuckit ut lite extra mycket under 2016? Veckorevyn.com listar 12 kvinnor som gjort ett starkt intryck under året som gått: Mer

Little Jinder

@jonas_lundqvist dom har INTE poesiförråd i kungens kurva, 200 år gammal själ och cigarettmunstycke ”direkt”

Ett filmklipp publicerat av Little Jinder (@littlejinder)


Hon är ett musikaliskt geni och dessutom en feminist som har nära till skratt och inte drar sig för att driva med sig själv eller andra. En frisk och viktig fläkt i populärkulturen!

Seher Ylmaz


Seher Ylmaz använder all sin energi och kraft till att öka representationen och mångfalden i samhället. Genom att vara ordförande i Rättviseförmedlingen bidrar hon till ett bättre Sverige!

Ashley Graham

New swim wear out in Feb! And new sizes, 6-24!! #ashleygrahamxswimsuitsforall

Ett foto publicerat av A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham)


Hon krossar normen för hur en modell ska se ut som ingen annan. 2016 var hon brittiska Vouges första ”plus size”-modell på omslaget!

Läs också: 9 toppmodeller som har omvärderats modebranschens syn på skönhet

Sarah Sjöström

??‍♀️❤️

Ett foto publicerat av Sarah Sjöström (@sarahsjostrom)


Simmaren Sarah Sjöström tog tre medaljer under OS i Rio 2016. Men inte nog med det, hon satte också nytt olympiskt rekord fjärilsim. Hur coolt?

Lovette Jallow

[adSpace placement=”auto”]

Genom att skapa forumet ”Black Vouge” har Lovette Jallow bidragit till att göra smink och skönhet mer inkluderande. Hennes engagemang har också varit viktig för att lyfta frågan om smink för alla och hon har satt press på skönhetsbranschen att skärpa sig!

 

Tess Asplund

I en tid då högerextrema krafter växer är vi beroende av modiga personer som Tess Asplund för att känna hopp om framtiden. När nazister ur Svenska motståndsrörelsen marscherade på Borlänges gator under sommaren ställde sig Tess Asplund i deras väg, lyfte näven mot himlen och stirrade en nazist i ögonen.

Fu Yuanhui

funny geeky china swimmer fu yuanhui rio olympics 9
När Fu Yuanhui i en intervju under OS i Rio 2016 berättade att hennes insats i sim-stafetten inte hade varit helt hundra på grund av att hon hade mensvärk bröt hon ett stort tabu. I Kina, där Fu Yuanhui kommer från, är mens och tamponger ett stort hysch-hysch, så det faktum att Yuanhui pratade om det öppet är ett stort och viktigt steg mot att bryta menstabut.

Zara Larsson

#mtvema

Ett foto publicerat av Zara Larsson (@zaralarsson)


Queen Zara fortsätter att erövra världen. Inte nog med att hon släpper hit efter hit som klättrar på de internationella topplistorna, hon utsågs dessutom till ”Årets nykomling” på MTV EMAs 2016 och blev en av världens mäktigaste tonåringar på Time Magazines årliga lista.

[adSpace placement=”auto”]

 

Bana Alabed

Tillsammans med sin mamma Fatemah har sjuåriga Bana på ett outtröttligt sätt via sitt Twitter-konto informerat världen om de grymheter som sker i Aleppo i Syrien. Banas Alabeds vittnesmål har väckt mångas engagemang och det är inte en överdrift att säga att hon nog är vår tids Anne Frank.

 

Dwi Handa

Wrapped in @dailydarling preppy top ✨ – Glasses from @polette_indonesia ✨

Ett foto publicerat av dwi handayani syah putri (@dwihandaanda)

Dwi Handa är en av medlemmarna i rörelsen ”Hipster Hijabis” som krossar normer och har blivit stora influencers inom mode. På kort tid har Dwi Handa blivit en person som sitter front row på de stora visningarna och visar att kvinnor i hijab har en självklar plats i modevärlden!

Alicia Vikander

And the Oscar goes to… ALICIA VIKANDER!! ?????? #aliciavikander #oscars #thedanishgirl

Ett foto publicerat av VeckoRevyn (@veckorevyn)

Alicia Vikander har satt skådespelar-Sverige på kartan som ingen annan. I år fick hon en Oscar för ”bästa kvinnliga biroll” för sin insats i ”The Danish girl”. Sist en svensk vann en Oscar var 1975 och då var det Ingrid Bergman som fick den.

Simone Giertz


Tack vare sina ”shitty robots” har Simone Giertz blivit ett fenomen som det pratas om världen över. Hon är en uppfinnare, ascool och har till och med varit gäst på ”The Late Show with Stephen Colbert”. Det ni!