in

När börjar mellandagsrean? Här är allt du behöver veta

mellandagsrea 2020 elgiganten 2021
Bildkälla: Jornada Produtora / Unsplash

Snart börjar mellandagsrean, men i år är rekommendationerna att undvika fysiska butiker. Här är onlinebutikerna med bäst rea! Mer

Varför har vi mellandagsrea?

Inför julhandlingen fyller alla butiker på sitt lager till max för att vi ska kunna köpa alla våra julklappar. De som sedan inte går åt inför julafton säljs därför på mellandagsrean. Du kanske har lagt märke till att det nästan alltid är vinterjackor, mössor och skidprylar på rean? Eftersom efterfrågan är hög under vintersäsongen vill butikerna ”bli av med dem” då de inte säljer lika bra under de andra årstiderna.

När börjar mellandagsrean 2020?

Trots namnet mellandagsrea som egentligen syftar på dagarna mellan annandag jul till nyårsafton är det vissa butiker som smygstartar rean tidigare, i ett försök att locka fler kunder. Några butiker börjar runt den 22-23 december, medan ett fåtal redan har börjat sin rea. För de flesta butiker startar rean efter julaftons slut, så den 25 december.

Datum för mellandagsrean 2020 – här är onlinebutikerna med bäst rea

Oftast börjar butikernas mellandagsrea den 25 december, direkt efter julafton och fortsätter sedan ett par dagar till flera veckor beroende på vilken affär det gäller. Tänk på att bara shoppa online år, då rekommendationerna är att undvika fysiska butiker.

Julhandel mellandagsrea shopping
Bild: Ron Dauphin / Unsplash

Mellandagsrea 2020: elektronik

Mellandagsrean är en perfekt tid att handla dyrare teknikprylar till riktigt låga priser. Behöver du en ny tv, ett par hörlurar? Då är det perfekt att fynda under denna period.

CDON och NetonNet är några av de elektronikbutiker som drar igång sin mellandagsrea den 25 december.

MellandagsreaElgiganten  2020

Elgigantens mellandagsrea startar efter julhelgen. En perfekt tid för att köpa en försenad julklapp till dig själv!

Mellandagsrea 2020: skönhet och kläder

Passa på att klicka hem dina skönhetsprodukter eller köp den där jackan du så länge trånat efter. Starta år 2021 på topp!

Nedan följer ett axplock av butiker och deras reastart:

Afound har ingen speciell mellandagsrea i år utan de har kläder från över 700 välkända varumärken med 25 till 70 procent rabatt varje dag. Just nu har de även ett extra hett reaerbjudande på utvalda varor – upp till 80 procent!

Boohoo erbjuder just nu upp till 50 procent på hela sitt sortiment!

Eleven har 20 procent på nästan all hudvård fram till den 19 december. De har även en julkalender med ännu fler fina erbjudanden!

Ellos rear ut tusentals varor inom mode, hem och skönhet. Erbjudandet gäller fram till 21 december.

Indiska har upp till 30 procent på utvalt mode och även de har en julkalender ända fram till jul där man kan fynda ytterligare!

Lindex har också rea med 25 procent på nattplagg och underkläder som pågår fram till den 23 december.

Lyko ger dig olika rykande färska julerbjudanden varje dag fram till julafton, med bland annat smink och hudvårdsprodukter.

Monki har även de rea just nu på upp till 50 procent på utvalda plagg.

Wakakuu har en stor vinterrea på mellan 30 till 50 procent på deras favoritmärken just nu.

Weekday ger även de upp till 50 procent på utvalda plagg redan nu.

Så handlar du bäst på mellandagsrean

Artikel av: Jenny Landström och Hedvig Spångmark