in

Butikerna med bäst fynd under mellandagsrean

mellandagsrea 2023
Bildkälla: Unsplash

Snart börjar mellandagsrean! Här är några butiker som du kan passa på att fynda i. Mer

koplankar 1024x37

Mellandagsrean är verkligen en vattendelare. Vissa hatar all trängsel på stan, medan andra älskar att gå runt i olika butiker och göra en massa kap. Om du tillhör den senare kategorin har du säkert redan börjat snegla på en hel del produkter bland hyllorna, och går bara och väntar på att slå till. Men det finns några saker att tänka på innan du gör ditt köp! Här är våra bästa tips inför mellandagsrean – och en lista med de bästa butikerna att fynda i.

Datum: När börjar mellandagsrea?

Trots namnet mellandagsrea, som egentligen syftar på dagarna mellan annandag jul och nyårsafton, är det vissa butiker som smygstartar rean tidigare. Några butiker börjar redan runt den 22 december. Men för de flesta butiker börjar rean efter julaftons slut, alltså den 25 december. Om det är något särskilt du är ute efter att fynda kan det vara bra att hålla koll på butikernas hemsidor, så du vet när just deras rea börjar.

Mellandagsrea 2023: butikerna med elektronik, dator, hudvård och kläder

Passa på att klicka hem dina skönhetsfavoriter, köp den där vinterjackan du så länge trånat efter eller investera i ett par riktigt bra vinterskor som håller dig varm i flera år framöver. Nedan följer ett axplock av butiker där du har chans att fynda något på mellandagsrean.

mellandagsrea datum
Bildkälla: Lucrezia Carnelos / Unsplash

Smink och skönhet:

Mode:

Inredning och övrigt:

när början mellandagsrean
Bild: Ron Dauphin / Unsplash

Varför har vi mellandagsrea?

Inför julhandlingen fyller alla butiker på sitt lager till max för att vi ska kunna köpa alla våra julklappar. De som sedan inte går åt inför julafton säljs därför på mellandagsrean. Du kanske har lagt märke till att det nästan alltid är vinterjackor, mössor och skidprylar på rean? Eftersom efterfrågan är hög under vintersäsongen vill butikerna ”bli av med dem”. Det kommer fyllas på med nya modeller nästa vinter och då vill butikerna inte sälja förra årets vinterjackor.

Men om du kan tänka dig köpa klädesplagg som utgått från butikernas sortiment (men som fortfarande är precis lika fina!), kan du hålla koll på sidor som säljer helt nya kläder till ett billigare pris. Afound är ett exempel på en butik som säljer överskott från bland annat Arket, & Other stories och H&M. I vissa fall finns det till och med helt nya modeller för säsongen, men till halva priset!

Så handlar du bäst på mellandagsrean

Innan du börjar handla finns det några saker som är bra att tänka på. Ställ dig frågor som: Handlar jag bara det här för att det är billigt, eller hade jag velat ha produkten även om jag behövde betala fullpris? Är det här något som jag verkligen behöver? Både miljön och din plånbok mår bra av att du är lite strategisk när du handlar.

När det kommer till kläder är det en bra idé att sortera sin garderob innan man ger sig ut på stan. Detta för att ha en bra överblick och veta vad du faktiskt behöver, och för att se till att du bara köper sådant som passar med andra plagg i din garderob. Dubbelkolla alla plagg innan du köper dem, så att de är hela och rena och inte blir stora renoveringsprojekt direkt. Och nej, du kommer inte sy in den där klänningen som inte passar perfekt!

Erbjudande: När har Elgiganten rea på vitvaror och tvättmaskin?

Mellandagsrean är ett bra tillfälle att investera i saker till hemmet som kanske är lite för dyrt i vanliga fall, som till exempel vitvaror, tvättmaskin och annan elektronik. Är du ute efter en särskilt produkt ska du jämföra olika sajter innan du gör ditt köp. Bokmärk varan redan nu och gå in och kolla så snart butikerna börjar sin reaperiod. Ibland kan det vara bra att kolla jämförelsesajter också för att få en liten överblick.

mellandagsrea butiker
Bildkälla: John Schnobrich / Unsplash

Artikel av: Jenny Landström, Hedvig Spångmark, Frida Olheden och Sara Åstrand