in

När börjar mellandagsrean? Här är allt du behöver veta

Då är mellandagsrean 2019
Källa: Unsplash/Kevin Dowling

Hann du inte shoppa allt du ville under Black Friday? Ingen fara, snart börjar julrean och det är dags igen. Men när börjar mellandagsrean? Få koll på vilka datum som gäller för de olika butikerna. MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

Varför har vi mellandagsrea?

Inför julhandlingen fyller alla butiker på sitt lager till max för att vi ska kunna köpa alla våra julklappar. De som sedan inte går åt inför julafton säljs därför på mellandagsrean. Du kanske har lagt märke till att det nästan alltid är vinterjackor, mössor och skidprylar på rean? Eftersom efterfrågan är hög under vintersäsongen vill butikerna ”bli av med dem” eftersom de inte säljer lika bra under de andra årstiderna.

mellandagsrea datum 2019

När börjar mellandagsrean 2019?

Trots namnet – mellandagsrea – som egentligen syftar på dagarna mellan annandag jul till nyårsafton har vissa butiker börjat smygstarta rean runt den 22-23 december, i ett försök att locka fler kunder. Men de flesta börjar sin rea efter jul 25. Längre ner hittar du en lista med datumen för när de olika butikerna drar igång sin mellandagsrea.

Datum för mellandagsrean 2019

Oftast börjar butikernas mellandagsrea den 25/12, direkt efter julafton och fortsätter sedan ett par dagar till flera veckor beroende på vad vilken affär det gäller. Det bästa är att reorna gäller online också, ibland kan det vara skönt att slippa armbåga sig fram i butikerna….

Mellandagsrean börjar snart

Mellandagsrea elektronik

Mellandagsrea är en perfekt tid att handla dyrare teknikprylar till riktigt lågt pris. Elektronikprylar är en kategori som är populär att handla under mellandagsrean. Behöver du en ny tv, ett par hörlurar? Då är det perfekt att fynda under denna period.

CDON, NetonNet och Coolstuff är butiker som alla drar igång sin mellandagsrea den 25 december.

Elgiganten mellandagsrea 2019

Elgigantens mellandagsrea startar efter julhelgen. Perfekt att köpa en försenad julklapp till sig själv! Elgigantens tider inför mellandagsrean annonseras runt jul på deras Facebook sida.

Nu börjar mellandagsrean 2019.
Källa: Unsplash/Heidi Fin

Mellandagsrea 2019 – skönhet och kläder

Passa på att klicka hem dina skönhetsprodukter eller köp den där jackan du så länge trånat efter. Starta år 2020 på topp!

Nedan följer ett axplock av butiker och deras reastart:

Indiska börjar sin mellandagsrea den 26 december i deras butiker och online redan den 23 december.

Afound har ingen mellandagsrea i år men säger att de kommer ha bra erbjudanden vid jul. 50-70 procent på utvalda plagg går att klicka hem.

Nelly har redan startat sin rea med 40-70 procent på alla sina varor.

Lindex har också startat sin rea med 50 procent på utvalda varor.

Kicks har 30-70 procent på utvalda skönhetsprodukter. Passa på att klicka hem det du inte fick i julklapp!

& Other Stories, Åhléns och Monki har 50 procent på utvalda plagg.

Så handlar du bäst på mellandagsrean