in

När börjar mellandagsrean? Här är butikerna med bäst rea

Namnlöst 2
Bildkälla: freestocks / Unsplash

Snart börjar mellandagsrean! Här är några butiker som du kan passa på att fynda i. Mer

koplankar 1024x37

Datum: När börjar mellandagsrean 2021?

Trots namnet mellandagsrea som egentligen syftar på dagarna mellan annandag jul till nyårsafton är det vissa butiker som smygstartar rean tidigare, i ett försök att locka fler kunder. Några butiker börjar runt den 22 december, men för de flesta butiker startar rean efter julaftons slut. Alltså den 25 december.

Mellandagsrea 2021: här är onlinebutikerna med bäst rea

Oftast börjar butikernas mellandagsrea den 25 december, direkt efter julafton och fortsätter sedan ett par dagar till flera veckor beroende på vilken affär det gäller. För att undvika trängsel är det en bra idé att handla i butikernas webbshopp istället.

Julhandel mellandagsrea shopping
Bild: Ron Dauphin / Unsplash

Mellandagsrea 2021: elektronik, skönhet och kläder

Passa på att klicka hem dina skönhetsprodukter eller köp den där jackan du så länge trånat efter. Nedan följer ett axplock av butiker där du har chans att fynda något på mellandagsrean:

Så handlar du bäst på mellandagsrean

Varför har vi mellandagsrea?

Inför julhandlingen fyller alla butiker på sitt lager till max för att vi ska kunna köpa alla våra julklappar. De som sedan inte går åt inför julafton säljs därför på mellandagsrean. Du kanske har lagt märke till att det nästan alltid är vinterjackor, mössor och skidprylar på rean? Eftersom efterfrågan är hög under vintersäsongen vill butikerna ”bli av med dem” då de inte säljer lika bra under de andra årstiderna.

Artikel av: Jenny Landström och Hedvig Spångmark

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.