in

Årets finaste vinterskor! 15 köp som håller värmen

vinterskor

Letar du efter ett par fodrade och varma vinterskor som klarar kylan i år? Vi har valt ut våra favoriter! Mer

koplankar 1024x37

Är du på jakt efter nya skor att spendera vintern i? Ett par riktigt varma och sköna vinterskor är minst sagt en bra investering. Du slipper frysa, och om du tar hand om dem på rätt sätt kan de hålla sig fina i flera år framöver. Se bara till att välja ett par som klarar slask och snö! Längre ner i artikeln hittar du våra favoriter.

Hur mycket större ska vinterskor vara?

Innan du köper ett par nya vinterskor är det viktigt att tänka på att du ska ha extra utrymme för tårna. En vanlig rekommendation är att ha cirka 1,5 centimeter utrymme framför tårna, men kom ihåg att du kanske kommer vilja ha varma strumpor eller en extra varm sula i dina vinterskor. Det bästa är att prova med både strumpor och varm sula innan du köper skorna.

Så ger du dina Uggs en makeover

Uggs är fortsatt poppis i vinter, och kanske har du ett gammalt par hemma som är för slitna för att använda, men för fina för att slänga? Lite lim, sytråd och rengöring kan göra underverk för dina skor. Att undvika att köpa nytt och istället fixa det man har hemma är bra för både miljön och plånboken. Här är sju steg att följa för dig som vill fixa dina gamla skor:

Gör så här:

  1. Fyll skorna med något så att de håller formen.
  2. Borsta av gammalt smuts.
  3. Fyll en skål med en del vatten och en del vinäger.
  4. Applicera blandningen på dina skor med en svamp. Dutta och ta lite i taget.
  5. Använd textillim om skorna har några hål. Följ instruktionerna på förpackningen.
  6. Om du hittar hål i sömmarna kan du använda lim och sytråd (tips hittar du videon nedan!).
  7. Spraya skorna med en vattenavvisande spray. Låt torka, sen är du klar!

15 fina vinterskor i butik just nu

Är du istället ute efter ett helt nytt par hittar du våra favorit här. Allt från fina. Uggs och varma snöstövlar till snygga kängor som klarar kyla och slask.

uggs

1. Varma UGGs med rosett

Ett par klassiska mini-UGGs är alltid ett säkert kort på vintern, men dessa har även en silkeslen rosett för en ännu sötare look. De här beiga skorna är tillverkande med mjukt fårskinn.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Åhléns).