in

Cyber Monday 2018 – här fyndar du bäst

cyber monday rea

Den ultimata guiden till Black friday-reorna! Mer

Under flera decennier har Black Friday varit den största readagen – och shoppingdagen överhuvudtaget – på året i USA. Fredagen efter Thanksgiving slår handeln upp portarna till sina butiker redan vid midnatt för att sälja ut sitt sortiment till kraftigt rabatterat pris under en enda dag. Konceptet började bli stort i Sverige för ett par år sedan och nu är det en ren självklarhet att fynda julklappar till både sig själv och andra på rea i god tid innan dopparedan. Var namnet kommer från är oklart, men det sägs att det handlar om att dagen markerar skiftet för butikerna att gå från förlust (röda siffror) under året till vinst (svarta siffror). Varje år omsätter Black Friday närmare 500 miljarder – vilket säger en del om hur stort det är.

När är Black Friday 2018?

Black Friday 2018 infaller fredagen den 23 november, både online och i fysiska butiker. Samma dag landar lönen på kontot för många – extra bra för dig som vill storshoppa på rea! Enligt tradition är Black Friday alltid den fjärde fredagen i november, vilket är en ledig klämdag för många i USA då den sammanfaller med Thanksgiving.

Hur funkar Black Friday i Sverige?

Det var för ett par år sedan som Black Friday smög sig in på svenska marknaden och i dag är det en självklar dag att notera i kalendern, om du gillar att fynda billigt. I USA är Black Friday som störst i butik men i Sverige är det webbshoppar som är bäst på att locka med röda priser, ofta redan från klockan tolv på natten. Rean varar i 24 timmar, men följs ofta av ytterligare rabatter under helgen och efterföljande Cyber Monday, som ursprungligen var e-handelns svar på Black Friday. I Sverige är Black Friday mycket större online än i butik.

När är cyber monday?

Cyber monday markerar den första måndagen efter Thanksgiving, och är den officiella startet på julhandeln. Framförallt online är reorna många och generösa!

Läs också: 9 saker du ska tänka på när du shoppar på Black Friday-rean

Hur fyndar jag bäst på Black Friday, Black Weekend och Cyber Monday?

1. Shoppa online!
Spana in vår lista här nedanför över alla butiker som medverkar. Fördelen är att du slipper trängas i butik och du minskar risken att slåss om trasiga reaå

2. Bokmärk favoritplaggen redan nu!
Om du gör din research redan innan Black Friday och bokmärker de produkter du är intresserad av är det lätt att klicka dig tillbaka till dem och lägga i varukorgen när klockan har passerat tolv på natten den 23 november.

3. Var ute i god tid!
Många webbshoppar drar igång rean redan klockan 00.00. Passa på att stanna uppe lite extra sent eller ställ klockan tidigt för att klicka hem de bästa fynden.

Vilka butiker i Sverige har rea under Black Friday-veckan och Cyber monday?

Här är listan du ska ha koll på. Vi uppdaterar den löpande.

Kläder på Black Friday-rean 2018

Afound
Avavav
Asos
Bubbleroom
Bik Bok
Boohoo
Boozt
Campadre
Caliroots
Cellbes
Chiquelle
Cheap Monday
Cubus
Dr. Denim
Ellos
Elly Pistol
Filippa K
Gina Tricot
Hunkydory
Indiska
Ivyrevel
J. Lindeberg
JC
Lindex
Madlady
Miinto
Monki
Na-kd
Nelly
Nike
Only
Revolve
River Island
Stadium
Stylepit
Sportamore
Vero Moda
Wakakuu
Åhléns
& Other Stories

Skönhet på Black Friday-rean 2018

Apoteket
Bangerhead
Beauty Planet
Cocopanda
Glamma
Grand Parfymeri
Kicks
Lish lash
Look Fantastic
Lyko
Nordicfeel
Parfym.se
Sephora
Åhléns

Accessoarer och skor på Black Friday-rean 2018

Accent
Chimi Eyewear
Glitter
Kurt Geiger
Mockberg
Nividas
Triwa
Ur & Penn

Inredning på Black Friday-rean 2018

Clas Ohlson
Confident Living
Cervera
Design Online
Ellos Home
Granit
Hemtex
Ideal of Sweden
Icon Mirror
Jotex
Lagerhaus
Mio
Royal Design
Åhléns