in

Här är butikerna med bäst rea under Black Friday 2021

black friday
Bildkälla: freestocks / Unsplash

Black Friday närmar sig med stormsteg! Här är några saker att tänka på innan du börjar shoppa – och butikerna med bäst rea. Mer

Snart är årets stora readag här! Under Black Friday kan man passa på att köpa julklappar, men också fynda de där grejerna man kanske gått och spanat in ett tag men inte haft råd med. För att undvika att göra onödiga felköp i all hast kan det var en bra idé att bokmärka det du vill köpa redan nu. Ett annat tips är att det faktiskt kan löna sig att ta en extra titt på olika prisjämförelsesajter för att se till att få din vara till bästa pris. Förutom det är det såklart viktigt att du tänker en extra gång innan du handlar, så att du inte gör både plånboken och miljön en otjänst. Nog om det! Här kommer butikerna med bäst rea under Black Friday i år.

Dyson black week
Bildkälla: Tamanna Rumee / Unsplash

Erbjudande under Black Friday 2021: vilka butiker har rea?

Under Black Friday kan du fynda allt från kläder och prylar – till smink och inredning. Här är några butiker att hålla koll på under readagen:

Kläder:

Smink, hud- och hårvård:

Inredning och prylar:

Accessoarer:

Black frai day 2020 datum
Bildkälla: Lucas Hoang / Unsplash

Hur funkar Black Friday i Sverige?

Det var för ett par år sedan som Black Friday smög sig in på den svenska marknaden. I USA är readagen som störst i fysiska butiker men i Sverige är det webbshopparna som är bäst på att locka med röda priser, ofta redan från klockan tolv på natten. Rean varar i 24 timmar, men följs ofta av ytterligare rabatter under helgen och efterföljande måndag. En hel del butiker smygstartar även rean samma vecka som det är Black Friday, och kallar perioden för Black week.

När är Black Friday 2021?

I år är Black Friday den 26 november, alltså samma vecka som de flesta får lön. Black Friday är alltid den fjärde fredagen i november, och i USA är det en ledig klämdag för många då den sammanfaller med Thanksgiving.

När börjar Black week?

Även om Black Friday är den stora readagen kan man oftast fynda både flera dagar innan och efter fredagen. Black week börjar måndagen den 22 november och avslutas med Cyber Monday den 29 november.

Vad är skillnaden mellan Black Friday och Cyber Monday?

Nuförtiden är det inte mycket skillnad mellan Black Friday och Cyber Monday. Men från början gällde Black Friday endast fysiska butiker medan Cyber Monday i huvudsak var en readag online. Cyber Monday är alltid måndagen efter Black Friday.

Text: Jenny Landström och Frida Olheden

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.