in

Månadens kärlekshoroskop: maj

kärleksastro kärlekshoroskop månadens horoskop maj

VeckoRevyns astrolog Molly Lundgren sätter ord på hur ditt kärleksliv i maj månad kommer bli. Nyfiken? Läs ditt månadshoroskop för maj här! Mer

Letar du efter en annan månad? Här hittar du alla kärlekshoroskop!

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, månadens kärleksliv höftar du lättsamt. Jämfört med de starka beslut som togs i ditt känsloliv under mars och april, är maj välkommen med öppna armar. Hade du ett snack med din stora kärlek om er framtid förra månaden? Var du på den sämsta första dejten någonsin? Bestämde du dig för att aldrig ringa hen igen? Du kommer inte ihåg. Som singel får du ta seden dit du kommer, och eftersom månaden kan komma att utspela sig mycket i business-sammanhang får du nu ta din spelplan dit. Faktiskt perfekt tillfälle för dig att bredda dina vyer! Du kan inte bara ha din tinder inställd på tre kilometer och ragga på alla skrikiga jävlar. Tänk om din chefs tysta kusin är den rätta för dig? Jo, prova!

Och för er vädurar i förhållanden: senare i maj kan en blandning av intensitet och kommunikation prägla förhållandet, och då måste du vara inställd på att försöka se saker ur andras perspektiv, alla kan inte komma över ett bråk på tre minuter.

Kärleksdatum: 7 maj

Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, för dig flyter det på. Den fjärde maj står en nymåne i ditt tecken, vilket kan tolkas som en ny början för dig. Ultimat tillfälle att konfrontera ouppklarade känslor, tankar eller konflikter. När även Venus och Merkurius ansluter sig till ditt tecken, där Uranus och solen redan står, kommer du känna att du har kontroll och styrka. Den här månaden kan bli mindre av ett kärleksliv och desto mer av ett self love-liv… Unna dig något, sluta vara så sträng mot dig själv! Det gör inget om du kommer bakis till jobb eller skola en ynka gång. Du förtjänar det där glaset cava, eller de där nya underkläderna.

När det i slutet av månaden blir en fullmåne i ditt sjunde relationshus, där du även hittar ditt polaritetstecken skorpionen, kommer det med en del nyheter. Fullmånen kommer lysa upp ett ljus över dina relationer, och förändringar kan komma med det. Kanske inleds en ny relation? Eller så tar en gammal slut? Det gör inget, efter tryggheten du investerat i dig själv tidigare under maj.

Kärleksdatum: 15 maj 

Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, här kan det blir hett. Mars som har tillbringat hela april i ditt tecken står kvar där en bit in i maj. Det innebär att energin mars tidigare gett dig, till arbetsliv och produktivitet, nu kan komma att hetta upp det i sexlivet. När Venus går in i ditt tolfte hus 15e maj så är det hög tid för en mer privat och intim typ av dejting. Primetime för onlinedejting eller varför inte en old-school blinddejt? Och i slutet av månaden, när solen och merkurius äntligen går in i ditt tecken, då är du som allra sexigast. Skriv först! Eller varför inte ringa upp någon? Du kommer våga.

För er tvillingar i förhållanden (även om ni är ca två pers) så är det här tiden då ni bör spendera pengar på er partner. Även om du inte är “queen av att planera” så är maj en perfekt tid att överskölja sin partner i materiella onödigheter och lyx! Månadens utmaning kan till och med bli att köpa något du själv skulle vilja ha, utan att spendera pengarna på dig själv. Kämpa tvilling!

Kärleksdatum: 21 maj

Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, månaden startar med en nymåne i ditt elfte hus. Det blir en nystart för förhållanden, främst platoniska men även romantiska. Här ska du passa på att ta sociala chanser, var lite spontan så kommer flirt och kärlek komma! Utforska yttre bekantskapscirklar. Kanske har du tidigare missat att din kompis har ett helt gäng med chockerande intressanta och roliga vänner? Det kan leda vidare till en rolig början på något nytt, så ta chansen!

Denna månad kommer kännas trygg och huslig med Merkurius, Venus och solen i oxen, men försök att inte fastna hemma så mycket! Det kan kännas som att det enda rätta är att ringa kl 21 på en lördag och låtsas ha huvudvärk för att slippa gå ut med vänner, men jag lovar att det kommer bli kul om du tar tag i det! Du kommer inte hitta din drömpartner bara genom att ligga i dina svettiga lakan och se om Love Actually för sjunde gången. För en kräfta som har en relation blir det en tid för att reflektera över förhållandet. Ställ dig själv frågor, vad kan förändras eller har jag allt jag behöver? Oavsett vad blir det en händelserik månad.

Kärleksdatum: 18 maj

Kära lejon, maj är här och så även du. Här alltså. Du kommer känna dig fri från saker som tidigare under året tyngt dig och du är nu redo att ta dig ut. Under maj månad hittar vi många planeter i ditt tionde hus som representerar social status och karriär, däribland Venus och under en tid Merkurius. Det bringar tur, och du har goda förutsättningar att träffa nya människor och skapa band, kanske till och med med någon du kan komma att tycka om.

Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

I alla sociala sammanhang där du dyker upp och får folk att svärma runt dig, för ja kära lejon, det gör du bra, får du komma ihåg att lyssna. Ta dig tid att ge folk du är intresserad av din uppmärksamhet, istället för att kräva vice versa. För vi vet att du vill säkra ditt ego och uppfylla ditt bottenlösa krav på uppmärksamhet, men maj månad kommer kräva fokus på andra. Bara när du själv kan fokusera på att ta in och bekräfta, kommer din sommarflirt bli säkrad. Och för er lejon i relationer så blir månadens uppgift lite densamma, försök lyssna på din partner och reflektera över ifall hen har behov du kanske missat!

Kärleksdatum: 22 maj

Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken

Kära jungfru, maj månad handlar mycket om dig och ditt “inre”. Det är en bra tid för att reflektera över utomstående stressfaktorer och ägna dig åt lite self care. Gärna i någon icke-materialistisk form, planera hellre en kul resa för sommaren än nya kristallinköp. Med Neptunus i ditt sjunde hus kommer du automatiskt känna dig dragen till människor överlag. Och där spelar solen och Merkurius i ditt tionde hus in, för det handlar om dig. Det är din tur att skina och bemöta folk med stark energi, så slösa inte den på fel människor. Men det kommer såklart din goda intuition ta hand om.

Passa på att njuta av den här tiden! Du är attraktiv och stark, utnyttja det! Gör ett vågat move. Du behöver inte vara rädd för att uppfattas som “för mycket”, det är väl ändå inne att vara “för mycket”? Det här gäller självfallet er i relationer också. Ni som älskar lyx så mycket, dra till med något stort för er partner! Eftersom maj till störst del är oxens säsong så passar det perfekt att köpa kärlek genom materialism och pengar. Den där resan ni skulle planera för att vila ut er i sommar, gör den till en överraskning för er allra käraste.

Kärleksdatum: 19 maj

Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, månaden börjar med en nymåne i ditt åttonde hus vilket kommer leda till konfrontation och reflektioner kring saker som blockerar annat i ditt liv. En sprucken relation eller trauman från förr? Obekvämt kan det kännas, men det är en möjlighet att få hela och gå vidare! Detta är perfekt, för att när du sen helat alla dina problem och trauman från förr, så kan du gå vidare till att ha supermycket tur i alla dina relationer! Perfekt. De första veckorna av maj står nämligen Venus i ditt sjunde hus. Det kommer ge tur i de relationer du redan har, partner eller vänner, men även möjliggöra en början på något nytt. Du som så lätt faller för charm kommer snart hitta någon charmig, eller varför inte flera. När maj är slut så har vi väl säkert tre personer som febrilt ser dina stories och likear dina bilder, och då är allt som det ska igen.

Venus ger även tur i de relationer som redan finns, så en våg i ett förhållande har inget att oroa sig för. Det är ett perfekt tillfälle att bli nykär, försök att gå på lite dejter med din älskling.

Kärleksdag: 7 maj

Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion: Yes! Här händer det saker. Precis i början av månaden, kommer en nymåne lysa upp ditt sjunde hus. Där står redan Uranus och solen, och möjliggör nya intima relationer och stärker gamla. Den 16e gör Venus och Merkurius de andra sällskap och då kan du komma att träffa en ny person, vän eller dejt. Någon som kan trollbindas av din sexiga och smått påträngande natur. Och hen kommer vara unik. Och apropå unikt så kommer du och din möjligtvis redan existerande partner hitta på något speciellt, eller överraska varandra med en konflikt. Oavsett vad det blir så kommer det absolut tända en gnista i en förutsägbar och trött relation. Var dock försiktig med konflikter där dramat står mer i centrum än själva roten till problemen. Din frustration över att andra inte förstår dina känslor får inte ta över, alla kan inte känna lika starkt som du. Men Uranus närvaro kommer med ett uppvaknande, där du får chans att reflektera över vad som fungerar och inte. 

Kärleksdatum: 16 maj

Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, maj månad handlar egentligen mycket om upplevelser med dig själv och din fysiska hälsa. Vi alla vet att det där yogapasset man bokar in på en torsdag uteblir söndag morgon, men försök i alla fall. Det kan komma att behövas för att processa dina relationer. Ta en härlig promenad i skogen eller något, du behöver tid att tänka. För dina relationer tenderar att ta upp typ all din vakna tid, så du måste göra något för dig själv också. “Älska dig själv” har vi alla kanske försökt med, men vem fan orkar? Du! Du borde orka. För bara när du hittat stabila rutiner och tid för dig själv kan du ge hela dig själv till andra. Dock finns det hopp för alla er som inte är redo för skogspromenader, med mars i ditt sjunde hus fram till den sextonde så finns det bra ligg-potential. Maj är en perfekt tid att testa något nytt med din sexpartner, eller att föra in sexleksaker i bilden. Och något annat som kan vara värt att lägga pengar på är en restaurang-dejt. Gör saker lite konventionellt i ditt kärleksliv för en gångs skull. 

Kärleksdatum: 16 maj

Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, oxens tid är faktiskt din också. Typ. Du kommer märka hur saker börjar klarna upp, vi går mot en lättsam tid. Tidigt i månaden så kommer en chans för dating och lekfulla möten. Saker behöver inte vara för seriösa, man kan faktiskt träffa någon spontant över en öl utan att boka in det en vecka i förväg. Du kommer känna dig uppfylld av ny kreativitet, något som även kan speglas i ditt kärleksliv. Ta till alternativa vägar till möten och kärlek, be någon kompis att styra ihop dig med hens vän eller försök ragga på en snygg deltagare på en keramikkurs. Flera aspekter triggar lekfullhet i ditt femte hus, ta vara på det!

Även du som redan ingår i relationer med någon, försök att visa upp din lekfulla sida för din partner. Arrangera en spontan dejt, överraska hen! Och när mars den sextonde går in i ditt sjunde relationshus så har du ingen ursäkt längre. Lägg energi på dina relationer. Du behöver inte alltid känna att saker ska ha ett slutmål eller vara långsiktiga, kortsiktiga njutningar kan också bli kul. 

Kärleksdatum: 24 maj

Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, maj blir att återgå till rötter och trygghet för dig. Du som lätt kastar dig ut i emotionellt frånkopplade korta relationer får nu tid att reflektera över vad du faktiskt behöver och tid till trygghet och hem. Ge dig själv utrymme att stärka anknytningar i hemmet, med familj och vänner. De nya relationer som gör intåg i ditt liv har stor potential att bli säkrare än tidigare detta år. Du kanske träffar någon som på riktigt kan möta dig och ditt intellekt, inte bara prata om sina tråkiga hobbies. Låt folk se vad du brinner för, visa upp vad du själv gillar. Ibland kan det gränsa till skryt, men om du kan balansera det rätt så blir det en het faktor i kärlekslivet.

Ta med din käresta på en pjäs du vill se, eller en konsert med någon artist du älskar. Sexlivet med andra kan komma att ligga åt det torra hållet, försök spendera tid på ditt sexliv med dig själv i så fall! Läs en sexnovell, köp en ny sexleksak. Trygghet är viktigt denna månad, så jobba på att bli trygg med dig själv sexuellt. 

Kärleksdatum: 11 maj

Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, med flertalet planeter i ditt tredje hus, och en härlig nymåne den fjärde, så är maj en ypperlig månad att knyta nya kontakter och lära känna nya människor. Det är viktigt att du gör ditt allra bästa för att verkligen vara där, out and about, för det kommer med så fin belöning. Börja med din närmsta omgivning, finns det någon på din arbetsplats eller skola som du kan ha missat? Eller är din nästa flirt en granne?

Du kommer känna dig rastlös stora delar av månaden, och ni fiskar är generellt redan rastlösa. Så tillåt dig själv att agera på det, låt inte stress och plikter hindra dig från att njuta av det sociala. Du letar efter någon som ska dra dig baklänges och ta dig med storm, och även om det vore gött så kan du försöka sänka standarden och se åt andra håll. Fullmånen i skorpionen den 18e kan du komma att känna av. Du som vill ha djupare meningar i dina relationer kan här slås av det och reflektera över de relationer du har, både vänskapsmässigt och kärleksmässigt. 

Kärleksdatum: 19 maj