in

6 skillnader mellan äkta kärlek och förälskelse

love

Hur ser man skillnad på en flyktig förälskelse, och kärlek som kan vara livet ut? Vi har svaret. Mer

Har du en kompis som verkar ha fler forna flammor än vad hen kan räkna upp, eller hoppar du själv från relation till relation, alltid i tron på att du hittat ditt livs kärlek? Nej, alla relationer kan inte vara för evigt, och det behöver inte alltid betyda att kärleken inte var ”på riktigt”.

Kärlek är passionerad, inte likgiltig

Det sägs att hat är känslan som ligger närmast kärlek, vilket borde vara förklaringen till hur snabbt den där fina osjälviska kärleken förbyts till blint hat och vrede vid ett uppbrott. När du bara är förälskad i någon kommer det där raseriet aldrig riktigt. Du kanske blir paranoid, känner ångest eller blir irriterad, men relationen är inte tillräckligt fin och viktig för att den ska kunna väcka riktigt hat inom dig.

kärlek
Bild: Sharon McCutcheon / Unsplash

Kärlek är osjälvisk, inte självcentrerad

Om du älskar någon, handlar allt om den personen. För en gångs skull vill du prioritera någon annans behov före dina egna. Den enda anledningen till att du vill skämma bort den du är förälskad i är att du inte vill vara ensam. Allt du gör för din partner är egentligen saker du gör för dig själv.

Kärlek är svårt, förälskelse är enkelt

Kärlek är något renande och vackert, men alla stora livsomvälvande saker kräver arbete. Du måste odla din trädgård. I en förälskelse finns det inget som måste vattnas och vårdas. De enda problemen ni har kretsar kring när ni kan ses och om ”gnistan” finns där precis just den kvällen. Partnern i en förälskelse är statisk. Den kommer inte växa och förändras med dig.

Kärlek är befriande, inte ägande

I en bra kärleksrelation vet du att den andra älskar dig, även om den inte är där just då och kan säga det. En dålig dag betyder inte att ni kommer göra slut. Om det bara är en förälskelse vet du aldrig var du har den andra om hen inte är med dig. När ni inte är med varandra kan du inte låta bli att undra vad hen gör, vem hen är med.

Kärlek vid vatten

Kärlek ger kraft, men är ingen maktkamp

Kärlek kan mer än något annat få dig att känna att allt är möjligt. Den ger dig en känsla av frihet, och du är redo att möta vad som helst. I en förälskelse kan det ofta bli en tävling om att bestämma. Du vill vara säker på att du inte drar det kortaste strået.

Kärlek är tidlös, förälskelse är tidsbegränsad

När du älskar någon – alltså verkligen älskar någon – är det bara det som gäller. Oavsett om det går vägen eller skiter sig, så är hen ditt livs kärlek. En förälskelse funkar inte så. En förälskelse har alltid en deadline. En förälskelse är liksom inte på riktigt, det är magiskt och underbart, men det är bara limbon till äkta kärlek. När som helst kan någon av er tröttna, eller hitta den där äkta kärleken på annat håll. Äkta kärlek har inget utgångsdatum, den har förmågan att vara för evigt.

Missa inte våra kärlekshoroskop!


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white