in

Så blir 2022 – här är ditt årshoroskop

årshoroskop 2021
Bildkälla: Cristian Escobar / Unsplash

Nyfiken på hur 2022 blir för dig? Årshoroskopet är här! Mer

Året i korthet:

 • Väduren: Du behöver plantera om rötterna, inte bara vattna bladen. 
 • Oxen: Du blir en helt ny version av dig själv. 
 • Tvillingarna: I år händer det äntligen.
 • Kräftan: Var självisk!
 • Lejonet: Är du redo att ta lite risker?
 • Jungfrun: Du kastas in i nya sammanhang!
 • Vågen: Du måste lära dig att hantera förändringar.
 • Skorpionen: Priset för årets mest händelserika liv går till… dig!
 • Skytten: Det är dags att växa upp.
 • Stenbocken: Ditt hårda slit kommer löna sig (men det blir en hel del turer fram och tillbaka innan dess). 
 • Vattumannen: Visa att du är en ledare.
 • Fiskarna: Det här är ditt år!

Läs hela årshoroskopet nedan!

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, nu är det dags för ett år av vila och avkoppling. Under årets första månader vill du framåt i karriären, och det nu! Men tyvärr är din energi inte riktigt i symbios med stjärnornas planer, och en del saker kan läggas på is under den här tiden. Koncentrera dig på att slutföra det du tagit dig an, istället för att spotta ur dig en massa nytt. Hur du hanterar kritik kommer spela stor roll under den här perioden – du behöver försöka ta saker konstruktivt och inte personligt. 

Med allt fokus på karriären blir det mindre tid till kärleken, vilket blir extra tydligt i februari. En singel kan bli riktigt kärlekskrank, vilket kommer resultera i en del impulsiva beslut. En vädur som redan har en partner kommer behöva kämpa lite extra för att få relationen att funka, men det verkar ordna upp sig redan i mars. Hösten bjuder på en hel del vändor fram och tillbaka. Hur ska det gå egentligen? Någon verkar ha svårt att bestämma sig. 

Under 2022 söker du efter trygghet och stabilitet. Du längtar efter ett lugnare tempo och har tröttnat på plötsliga förändringar. I slutet av våren får du en försmak på ett sånt liv, och det kan komma med livsstilsförändringar som består. 

Ditt uppdrag under året är att konfrontera det okända. Det kommer bli utvecklande och kanske lite spirituellt. Året kommer leverera ett gäng obekväma sanningar, både om dig själv och om personer i din omgivning. Det här är en fas i ditt liv som uppmanar dig att verkligen gå till botten med saker och ting. Några intensiva veckor i mars och april kommer bli särskilt utmanande, och det kan faktiskt göra lite ont. Men du kommer växa så det knakar det här året.

image 4

Köp vår Vädur-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, glöm allt du tror dig veta om dig själv. Vem du är, vad du vill och vart du ska spelar inte längre någon roll. 2022 kommer nämligen vända upp och ner på allt. Det här året är till för att du ska utvecklas. Kanske är du fast i gamla tankesätt och föreställningar om vem du är, och kanske är dessa föreställningar helt baserade på vem du tror att folk vill att du ska vara. Sluta göra saker som förväntas av dig, och sluta lev upp till en bild någon annan har av dig.

Årets första månader kommer till stor del handla om att sätta gränser inom dina relationer. Hur förhåller du dig till andras sätt att se på saker och ting, och hur anpassningsbar är du egentligen? Det är saker att reflektera över under årets första tid. Våren ger dig också den lilla extra knuffen som krävs för att du ska ta för dig ordentligt! Slutet av april blir en speciellt spännande tid. Du kan vänta dig stora förändringar under den här perioden.

Kärlekslivet blir allt annat än enkelt under året, och du har en hel del drama framför dig. Under maj nås du av viktiga insikter och behöver ställa dig frågan: allt eller inget? Ska det bära eller brista? Även hösten blir turbulent, och september kommer med en rad händelser som kan skaka om ditt kärleksliv. All denna relationsdramatik under året resulterar i att du befinner dig på en helt ny plats i livet i slutet av oktober. 

image 5

Köp vår Oxe-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, det ser ut att bli ett riktigt pang-år för karriären! Du kommer kunna gå från idé till genomförande, och från dröm till verklighet. Det bygger såklart på att du lägger din energi på rätt saker och att du vågar satsa. Sätt igång tankefabriken, geniala idéer är beställningen och du är hovleverantör.

Ditt nyår är av kosmiska skäl uppskjutet några veckor. Det är nämligen först då du kommer vara helt färdig med allt du genomgått sen våren 2020. Galet va? Se tillbaka på tiden som gått, vem du var då och var du hamnat. Du har inte bara halkat in på någon galen bana, du har jobbat hårt och kämpat för att komma dit du är. Grattis till det!

Under hösten handlar allt om att sätta dina eyes on the prize. Förra året kantades av möjligheter och potential, nu är det dags för dig att omsätta saker i praktiken. Du kommer behöva jobba hårt, men om allt går som det ska kan du vänta dig något bra i slutet av 2022.

Mot slutet av december kan ditt kärleksliv skakas om rejält. Under den här tiden behöver du ta saker i ett lugnare tempo. Du kommer ha svårt att veta vad du egentligen vill, och risken är att du kastar dig in i något utan tanke på konsekvenserna. In i kaklet? Nej tvilling, under 2022 satsar vi på genomtänkta beslut. 

Tvillingarna tröja

Köp vår Tvillingarna-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, året startar på ett spännande sätt. I januari är känslorna intensiva, och det kan bli riktigt passionerat. Under den här perioden har du absolut ingen tid för eftertanke. Se till att ditt hjärta hamnar i rätta händer, och att du inte stadgar dig bara för sakens skull. I februari kommer du vara mer benägen att ta beslut, och frågor du burit på får äntligen svar. Under årets första månader är tempot högt, och du behöver vara tydlig i din kommunikation. Snabba vändningar kommer med missförstånd och känslor som svänger. Kom ihåg det. 

Året handlar till stor del om att hitta nya riktningar. Du kommer utforska platser och områden du aldrig upplevt förut, och det blir ett riktigt äventyr! Frihet är ledordet. Vad vill du egentligen få ut av livet? Vad gör dig lycklig? Och hur ska du göra för att nå dit? Under perioden maj till oktober får du en försmak på vart dina drömmar kan leda dig, och det finns möjlighet till stora förändringar. Under den här tiden är du extra ambitiös, och vad som ska prioriteras har aldrig varit tydligare. Men sluta lägg en massa energi på att ta hand om fullt vuxna personer i din omgivning. Personer som är emotionellt outvecklade traskar du raskt förbi – det är slut med välgörenhetsarbetet.

Ditt år kommer också handla om dina vänskapsrelationer. Inte bara de närmsta relationerna, utan även ditt förhållande till kollegor och bekanta. Du kommer träffa nya människor som inspirerar dig! April är en speciellt fin månad för detta. Men det blir inte bara sol på din himmel, det kan nämligen bli en hel del bråk också. ´Det finns en poäng med att jobba tillsammans och göra uppoffringar för varandra, men ibland behöver du komma ihåg att vara självisk. 

Kräftan

Köp vår Kräftan-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, spänn fast säkerhetsbältet! Du har ett intensivt år framför dig. Det kommer bli toppar, dalar, intensivt och känslofyllt – men med en stor dos passion och framgång. Antingen går du in i något helhjärtat, eller inte alls. Det kommer tvingas ta en hel del obekväma beslut. Är du redo att tänja på gränser för att verkligen komma någon nära nu? Ska du ta risker när det gäller investeringar och pengar? Det kan bli trubbel på kärleksfronten redan i början av året, men det ser bättre ut under sommaren. Dina pengar bör du hålla hårt i under årets första månader, men slutet av april och början av maj ser bättre ut för din ekonomi.

Några dagar i april ser ut att kunna erbjuda en hel del spännande möjligheter, men allting har sitt pris. Kom ihåg att allt som glittrar inte är guld. Den där charmiga personen du träffar till exempel, är hen verkligen så felfri som du vill tro? Det kan mycket väl vara så att allt är toppen, men huvudsaken är att du rannsakar dig själv och inte romantiserar en bild av något eller någon. 

Året kommer till stor del handla om din karriär. Du har i och för sig en spännande men skakig väg att vandra ända fram till 2026, men det här året kan bli historiskt händelserikt! Reflektera över dina mål. Varför gör du som du gör? Är ditt yrkesval hållbart i längden? Känns det meningsfullt? Alla de frågorna kommer besvaras under året, efter en hel del dramatik såklart. Slutet av april kommer öppna dörrar som mycket väl kan bli avgörande. Säg ja!

lejonet t-shirt

Köp vår Lejonet-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, äntligen! Nu är det faktiskt slut på ditt lidande. Året som har gått lärde dig en del hårda läxor – du har tampats med stress och säkert varit sjuk en del? Det är inte slut på det hårda arbetet än, men det värsta är över. Året kommer nämligen handla om ett helt nytt område i ditt liv: kärleken! Visst, du har väl kanske haft din beskärda del av kärleksdrama. Eller så har du inte det, men nu kan du i alla fall räkna med en vild tur i kärlekstunneln. Redan runt Alla hjärtans dag börjar Amor skjuta hejvilt. Lyckas du värja dig för hans pilar i februari, kommer en andra omgång i april slå gnistor som är svåra att motstå.

Året är här för att påminna dig om att öppna ditt hjärta, och att du har en hel del att jobba på. Sommaren kommer med en viktiga läxor. Hur kan du skydda ditt hjärta genom att sätta hälsosamma gränser? Det är något du behöver fundera på just nu.

Under 2022 kommer du också reflektera över vart du är på väg. Du kommer längta bort, men exakt till vad är inte helt tydligt. Det kommer fina möjligheter för den som funderat på en längre utlandsresa (eller kanske till och med en flytt). Du kastas in i helt nya sammanhang, som blir riktigt inspirerande. Det kan också handla om att bredda dina perspektiv på andra sätt, genom utbildning eller religion och spiritualitet. Var öppen! Det här är ett år för att släppa förutfattade meningar. Låt dig utmanas av något nytt. Mot slutet av hösten är du ett steg närmare svaret på frågan – din riktning kommer då att uppenbara sig. 

jungfrun

Köp vår Jungfrun-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, nu blir det ordning på torpet. Under året som gått har du utforskat dig själv och din kreativitet, men nu blir det istället fokus på det produktiva. Det här är ett år för hälsa, rutiner och jobb! Och nej, det behöver verkligen inte bli så osexigt som det låter. Du ska såklart sätta din vågiga prägel på saken (en träningsrutin kräver väl ett nytt set träningskläder och så vidare). Gör saker på ditt sätt! Annars kommer du nämligen inte orka, för du har en hel del jobb att göra. Var den där personen som dekorerar sin kontorsplats med nån kul ljusslinga, unna dig en fin matlåda och sätt guldkant på vardagen. Nu handlar det helt enkelt om att romantisera ditt liv.

Året bjuder även på en hel del romantik! I mars har du exceptionellt goda chanser för dejting. Det blir en spännande och lättsam tid. Kärleken behöver inte vara särskilt komplicerad under våren, du får komma ihåg att det ska kännas roligt. Det här blir en fin tid för de vågar som behöver hitta tillbaka till lust och passion. Från maj till slutet av oktober tar dina relationer en seriösare vändning, vilket är en bra möjlighet för de som vill ta saker och ting till nästa nivå. Kanske kommer den där flingen du skämtade om i mars visa sig vara på riktigt under sommaren? I september går du dock i riktigt förvirrade tankar, något som löser sig under oktobers sista vecka. 

Ett annat av årets teman är trygghet och stabilitet. Under 2022 kommer du behöva trygga punkter att knyta an till, och din förmåga att hantera oväntade förändringar kommer prövas. Du har vanligtvis inte jättesvårt att anpassa dig, men behöver ändå ha en hel del kontroll. Under året kommer du behöva släppa kontrollen för att följa med strömmen, även när det gör ont. Under sådana stunder är det viktigt att du har något tryggt att hålla fast vid. Vad just den saken är uppenbarar sig under våren.

Vågen t-shirt

Köp vår Vågen-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, förändringens vindar viner! Gör dig redo för året som förändrar allt. Du kommer gå in i 2022 som en person och komma ur det som någon helt annan. Megaläskigt? Ja. Fantastiskt stärkande? Ja. Några veckor in i januari sätter kalaset igång, och det här är faktiskt en process som pågår ända fram till juli 2023. Frågor på det?

Nu handlar det om att hitta dig själv. Ja, du har hört det förr. Men den här gången är det på riktigt. Du kommer behöva ömsa skinn och göra dig av med delar av dig själv du vuxit ur, även om det gör ont. Du är inte längre personen du en gång var, vilket du behöver få din omgivning att inse. Det kan innebära omvälvande förändringar för både din karriär och för dina relationer. Men det kan också innebära att säga hejdå till gamla vanor och beteenden. Var inte rädd, det kommer gå galant. 

I april är du redo för ett nytt kapitel i relationsboken. Under månadens första vecka kan du drabbas av en filmiskt stark förälskelse. En bit in i maj kommer du få reda på om du faktiskt är mogen för något seriöst eller inte. Är svaret på frågan nej kan du sitta lugnt i båten. Efter oktober kommer du vara på en helt annan plats.

Året kantas av jakten på den stora kärleken. Men du får du inte glömma att kära ner dig i dig själv. Hur klyschigt det än må låta är 2022 året som handlar om dig, oavsett hur många hjärtan du krossar på vägen. 

skorpionen hoodie

Köp vår Skorpionen-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, du har ett fantastiskt år framför dig. I januari ligger ett stort fokus på ditt hem, och det kan innebära förändringar gällande din boendesituation. Har du en flytt eller bebis på gång? Kanske inte än, men vem vet vad våren har att bjuda på!

2022 är året du växer upp. Visst du kanske är vuxen – men när såg du senast över ditt elavtal? Nu behöver du tänka om kring allt som hör vardagen till för att få det att funka i längden. Du behöver avsätta tid för återhämtning lika mycket som du behöver jobba hårt. Det kan bli rätt stressigt, så glöm inte att prioritera din hälsa. 

Och för er hopplösa själar som ryser av tanken på elavtal och bebisar har året såklart också annat att erbjuda. Sommaren ser ut att bli riktigt rolig. Du kommer få tid att ägna dig åt saker som känns meningsfulla. Kom ihåg att gör saker bara för skojs skull! Det behöver inte leda någonvart, din njutning är sommarens prio. Och njutning är ett bra ledord. Det kan nämligen hetta till på kärleksfronten under den här tiden. Det kan dock bli lite stökigt om vissa sår inte är helt läkta.

Hösten kan bli lite dramatisk för ditt kärleksliv, och ni kommer behöva kriga en del. Det kan innebära att ni kämpar för er kärlek, men det kan också innebära att ni bråkar med varandra. Något som är viktigt under den här perioden är att du får tid att reflektera kring om kriget är värt det. Kanske kommer ni starkare ut på andra sidan, eller så inser du att det är dags att lägga ner stridsyxan och gå vidare. Som tur är blir hösten fin för andra relationer, du kan räkna med en stor dos stöd från vänner och familj. 

image 13

Köp vår Skytten-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, du går mot ett socialt år! Det blir intensivt, men inget du inte kan hantera. Våren och hösten är här för att locka fram dina allra bästa idéer. Du kan räkna med att folk lyssnar på vad du har att säga, din åsikt värderas högt i fler än ett sammanhang. Det här är överlag ett fint år för skrivande och allt som har med kommunikation att göra. Under våren har du goda chanser att träffa nya intressanta människor som kan komma att inspirera dig. Mot slutet av april har du finast möjligheter på det planet, och det kan till och med bli spännande möten av andra slag under den tiden. Kärleken blir inte helt okomplicerad, men tråkigt blir det inte.

Alla hjärtans dag blir verkligen din dag. NOT! Skämt åsido, var försiktig. Du ser ut att kunna hamna i hur förvirrade situationer som helst, och risken att någon missförstår dig är skyhög. Var tydlig med dina intentioner! Det är så tråkigt att få falska förhoppningar, speciellt av en stenbock. 

Sommaren blir en lugnare tid. Du behöver komma ner på jorden under den här tiden, försök minimera storstadsstress och jobbhets. Året kommer nämligen i övrigt innebära en hel del hårt jobb, och det är inte säkert att du kommer få se resultatet direkt. Ditt hårda jobb kommer löna sig, men det kan ta lite tid. Projekt du jobbar på kan bli rejält försenade, men i början av hösten får du åtminstone något för allt ditt hårda slit.

Stenbocken

Köp vår Stenbocken-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, om någon testades av året som gått är det sannerligen du. Du har kämpat som få, och även om det inte riktigt är över än kan du glädjas åt att 2022 kommer med färre motgångar. Kanske kom förra året med insikter om vem du är, och vad du vill ägna dig åt? I så fall är det dags att börja jobba på saken. Du får fina möjligheter, inte minst när det gäller karriär och ekonomi. Det här kan bli ett riktigt tursamt år för investeringar, så länge du avstår från några impulsiva beslut i mars. 

Året handlar till stor del om balans. Du kommer behöva lägga mycket tid på ditt hem och din familj, samtidigt som du behöver fokusera på karriären. Det här kan bli ett fint år för tillskott i familjen. Rör det en hundvalp får du vänta till sommaren – men besked om bullar i ugn kan för vissa komma tidigare än så. Och är du en sån som tar med dig jobbet hem? 2022 är här för att påminna dig om att jobbmejl i sängen kanske inte är det sexigaste. 

Det blir ett år av mycket ansvarstagande, men det blir kul! Du kommer få visa framfötterna, och tidigare jobb du lagt ner kommer ge fin utdelning. Dina erfarenheter är eftertraktade. Ibland har du en tendens att ta ett steg tillbaka för att låta andra leda, men i år kan du glömma det. Du är en ledare, och det kommer visa sig i fler än ett sammanhang.

Kärlekslivet ser ut att bli fint men lite förvirrat. Under våren kan det uppstå en hel del missförstånd, men det ordnar upp sig under sommaren. Dina chanser till en sen sommarromans är inget annat än skyhöga.

Vattumannen hoodie

Köp vår Vattumannen-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, det finns bara ett ord för ditt 2022: UNDERBART! Ingen kommer sakna skitåret 2021, och allra minst du. Vem har någonsin varit så sliten, så prövad och förvirrad? Det låter som ett klyschigt löfte, men året är ditt. Under det gångna året jobbade du mycket med att släppa taget. Du tvingades reflektera över ditt förflutna, och en hel del gamla sår gjorde sig påminda. Men det var jobbet som krävdes för att göra plats åt allt nytt som väntar dig under 2022.

Året kommer med en fet dos ny energi. Nu orkar du äntligen ta tag i saker du skjutit på, inte minst dina drömmar. Allt du valt bort till förmån för vardagens tristess är tillbaka på agendan. Nu är det dags för dig att ta för dig. Du har nämligen turen på din sida. Vad drömmer du om? Inget är för stort, ta en risk! Har du drömmar om att resa, att skriva, att gå en utbildning eller genomföra ett projekt? Lyckans ost! 2022 ger dig fantastiska förutsättningar för alla de sakerna.

Sommaren kan mycket väl komma med en upgrade på jobbfronten. Kanske går det riktigt bra för något du jobbat länge på? Det kan till och med innebära en löneförhöjning eller befordran. 

I april känner du dig kreativ, men det finns dock en liten risk att du tar dig vatten över huvudet. Du kommer behöva komma ner på jorden lite, så försök tänka realistiskt. Under den här tiden kan det vara bra att avvakta med viktigare beslut, annars missar du lätt avgörande detaljer. Det kan även bli en riktigt fin tid för romans, så länge du behåller ditt realistiska tänk. Du har ju en tendens att se det bästa i människor, även när de långt ifrån förtjänar det. Du kan inte förändra någon, hur mycket du än vill. 

fiskarna t-shirt

Köp vår Fiskarna-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Läs hela årshoroskopet för 2021 nedan!

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, du kliver in i det nya året med dunder och brak! Allt känns spännande och fräscht, och oroskänslorna som tyngt dig under hösten är som bortblåsta. Det kan nästan bli lite väl mycket dunder och brak under våren. Du som i vanliga fall har problem att lägga band på dina impulser får det inte direkt lättare nu. Men inget ont som inte för med sig något gott! Det här kan bli en tid för dig att slå dig fri från gamla strukturer som hindrat dig från att utvecklas. Under våren kan du också möta en del utmaningar när det kommer till din ekonomi. Kanske behöver du snabbt anpassa dig till en ny ekonomisk situation?

Det här blir ett stort år för dina vänskaper! Du får nu chansen att reflektera lite kring sammanhangen du befinner dig i. Har din vänskapskrets ohälsosamma mönster och en maktdynamik som behöver diskuteras? Då finns det en stor potential för dig att hitta en ny flock som förstår dig bättre. Under sommaren finns det en stor chans att du återupptar kontakten med någon du glidit ifrån. Under året finns det också möjlighet för en vänskap att utvecklas till något mer. Så om du letar efter kärleken 2021 är den nog närmre än du tror. 

2021 blir också året då du inser att du behöver lära dig något nytt. Kanske gör du comeback i skolbänken? Vilken kan medföra ett miljöombyte, vad sägs om att börja på Folkhögskola på en mindre ort? Oavsett vad kommer året ta dig till nya, högst oväntade platser. 

image 4

Köp vår Vädur-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, under årets första månader börjar saker och ting äntligen lossna. Kanske har hösten känts ovanligt trög och alldeles säkert har du upplevt att saker du sett fram emot lagts på is. Du är ju en tålmodig person, men när du jobbat så extremt hårt under en så lång tid behöver även du lite bekräftelse på att saker faktiskt rör sig framåt. Och den bekräftelsen kommer du få!

2021 kommer nämligen med en del stora, kanske till och med livsomvälvande, händelser. Nu vill du omsätta dina idéer i praktiken, vilket inte kommer kännas helt enkelt. Du kanske kämpar med en inre konflikt kring vem du är och vad du vill göra? Men en sak är säker – du vill byta riktning.Det här blir ett år fullt av möjligheter för den som är sugen på att sadla om. Det kan röra sig om ett karriärbyte! Eller också förändrar du ditt sätt att göra saker på. Hoppa mellan jobb hur mycket du vill, men se till att du har en stabil grund att stå på. Året kan nämligen komma med en hel del ekonomiska överraskningar, både positiva och negativa.

2021 kan även bli hett, speciellt under mitten av sommaren. Här finns en stor chans att du träffar någon som är lite annorlunda. Någon vars personlighet kantas av en smart jargong, ett spännande tankesätt och nya perspektiv.

image 5

Köp vår Oxe-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, att du är en frihetsälskare är ingen hemlighet – och det nya året kommer med oändliga möjligheter. Du kommer du börja tänka i banor du tidigare inte trodde var möjliga, och ditt annorlunda sätt att se på saker kommer verkligen gynna dig under året. Det här är också ett väldigt bra år för dig att utbilda dig, så passa på att lära dig nya saker!

Det kan även finnas ett spirituellt intresse att bejaka, kanske är det här året du konverterar till en religion eller säger upp dig för att satsa allt på att sälja kristaller? Kanske måste du våga testa dina vingar på en annan plats? Trots rådande pandemi finns det en stor chans att du flyttar någon annanstans, kanske är det till och med en förutsättning för att du ska kunna växa som person. Risken är dock att du känner dig trängd var du än är.

Under året ligger mycket fokus på din frihet, och med den kommer även ett ansvar. Du behöver lära dig att frihet nödvändigtvis inte innebär att vara själv. Det kommer uppstå en slitning inom dig, hur mycket är du egentligen redo att uppoffra för att få göra exakt vad du vill hela tiden? Du har dock riktigt goda chanser att lyckas på det romantiska planet, men det blir först till hösten. Under sommaren kommer det nämligen flyta på otroligt bra för din karriär, så då har du inte tid för flört och kärlek.

Tvillingarna tröja

Köp vår Tvillingarna-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, under året kommer du påminnas om saker du försökt glömma. Det kan bli ett ganska omvälvande år med stora förändringar och obekväma sanningar! 2021 präglas också av en del konflikter. Kanske behöver ditt kompisgäng tänka om när det kommer till hur ni behandlar varandra? Nu behöver du bli tydlig med vad du vill och var du står. Du kan ju ibland ha problem när det kommer till att kommunicera dina behov, men det är något du får chans att jobba på under året.

Under våren finns det stor potential för kärlek! Dock finns det en risk att ni glider ifrån varandra lite under sommaren. Men du kan vara lugn, ni återförenas på ett eller annat sätt mot slutet av sommaren. Det finns också en hel del potential för dig att utveckla djupare vänskaper 2021 och de relationer som blommar upp i ditt liv under året, såväl romantiska som platoniska, är sådana som kommer hålla länge.

Året kommer också kräva mycket koncentration från din sida. Det kommer kanske kännas ensamt. Men det här blir en tid för dig att jobba på dina rutiner, lära dig att disponera din tid på ett hälsosamt sätt och acceptera att det kan vara bra att vara själv ibland. Att vara själv behöver inte betyda att man är ensam. 

Kräftan

Köp vår Kräftan-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, nu händer det minsann grejer. Ditt behov av att sticka ut, inte minst på karriärfronten, är fortfarande stort. Året kan komma med stora möjligheter för dig, men allt har sitt pris. Under 2021 byggs nämligen en konflikt upp inom någon av dina nära relationer. Kanske har du ett förhållande med någon som tycker att ditt fokus på karriär känns löjligt? När det sen visar sig att ni vill helt olika saker blir det svårt. Som jobbigast blir det under sommaren, men det är också då ni har som bäst chanser att utveckla er relation.

Men året bjuder trots allt på en hel del romantik, även om det kanske inte blir helt smärtfritt. I början av året finns det potential för en ny relation att inledas, och även under hösten kan det komma att bli riktigt hett. Men relationen du inleder under hösten kommer höra till det mer kortsiktiga slaget.

Du är som bekant en väldigt självständig person, men det utesluter inte behovet av att tillhöra något större. Det kan ibland vara svårt för dig att hitta en mening i att vara en mindre beståndsdel istället för en huvudkaraktär. Och du kommer få skina under året, men kanske inte helt på egen hand eller utan andras hjälp. Ta vara på de händer som sträcks ut till dig, och våga ta kritik! Då kommer du lyckas med riktigt stora saker under 2021.

lejonet t-shirt

Köp vår Lejonet-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, under året behöver du lära dig att hantera ditt behov av trygghet i relation till din längtan efter frihet. Du är i grund och botten en rastlös person, som behöver testa nya saker för att må bra. Under året kan din vardag komma att kännas svår och stressig. Du kommer behöva jobba riktigt hårt, och risken är att du tar på dig en uppgift för mycket. Men det får du såklart inte reda på förrän det är för sent. Det är bra att du håller dig sysselsatt, men du måste också komma ihåg att göra saker som du mår bra av.

Vem vet hur det blir med resor, men du kommer säkerligen känna ett starkt behov av att besöka nya platser. Kanske blir det möjligt, kanske inte. Oavsett vad behöver du tillåta dig själv att bryta dig loss från gamla mönster som hållit dig tillbaka, och det får du hjälp med redan i början av året. Du kommer även behöva jobba lite med dig själv. Du förtjänar att vara stolt över vad du åstadkommer och året kommer kräva att du visar upp delar av dig själv du tidigare varit obekväm med att visa. Men det kommer du klara galant.

Om det är någon som blir kärlekskrank under året är det du. Om du är i ett förhållande kan det här bli en perfekt tid för dig att tända gnistan igen, varför inte fria till din partner? För en singel ser året inte ut att bli särskilt händelselöst, men det kan komma att bli en hel del trubbel också. Kanske har du lite väl höga förväntningar på någon, eller så blir du så taggad att du blir kär i kärleken istället för personen i fråga. Oavsett vad bär det av på en storslagen resa!

jungfrun

Köp vår Jungfrun-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, året kommer innebära en rad stora förändringar – inte minst på det romantiska planet. Nu vill du göra saker för din egen skull, utan att behöva ta hänsyn till din omgivning. Och visst ska du få göra det! Året ser nämligen ut att ha en hel del möjligheter att bjuda på. Kanske får du äntligen utlopp för din kreativitet på jobbet? Eller så får du tid över till att ägna dig åt ett projekt du länge sett fram emot?

Utöver det kan året bli rätt stökigt, inte minst på kärleksfronten. Du längtar efter lättsamma förbindelser utan krav, samtidigt som du aldrig haft ett lika stort behov av att bli bekräftad. Kanske blir du förälskad i din KK? Eller så har du tröttnat på din partner? Du kanske saknar singellivet? Lätt blir det i alla fall inte.

Under 2021 har du även goda chanser att avancera på jobbfronten. Något annat som kommer sätta sin prägel på året är din längtan efter kunskap. Kanske innebär det att du återvänder till skolbänken, eller också vill du dejta en smart person som kan citera gamla statsvetare.

Vågen t-shirt

Köp vår Vågen-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, välkommen in i ett år som kommer ge dig något du kanske saknat den senaste tiden – en stark trygghetskänsla. På många sätt blir 2021 året då du hittar hem. Kanske hittar du en långsiktig boendelösning? Kanske tar du och en partner steget att flytta ihop? Eller också går ni skilda vägar för det bättre! Även om vägen ibland kan kännas lite snårig kommer året bjuda på stabilitet.

Under början av året väntar en stor omgång drama inom dina nära relationer. Kanske är det dags för dig att stå upp för dig själv inom en vänskapsrelation? När det kommer till kärleksrelationer har du en stark längtan efter något mer långsiktigt. Du känner dig trött på korta förhållanden som inte ger någonting. Även en inbiten singel kommer krypa till korset och erkänna sitt behov av närhet. Det är okej att byta åsikt ibland, vi lovar. Även när det kommer till relationer av det romantiska slaget kan en del konflikter uppstå. Du kanske dejtar en person som har en helt annan bild av hur er relation ska se ut, eller så uppstår konflikter för att ni inte delar samma värderingar. Tänk på att om du beter dig som en knäppgök kommer din potentiella partner få svårt att hantera dina behov! Under sommaren finns det dock riktigt god dejting-potential, speciellt för dig som då befinner dig någon annanstans än på din hemort. 

På det ekonomiska planet kan det komma en del överraskningar. Du kommer spendera mycket pengar år 2021, men du kommer också ändra din inställning till det materiella. Att äga saker känns plötsligt inte lika viktigt som tidigare.

skorpionen hoodie

Köp vår Skorpionen-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, du är en stor drömmare. Men under året kommer dina drömmar och storslagna visioner kräva lite mer planering för att kunna omsättas till handling. Nu kommer du behöva satsa! Det är inte din stil att tänka innan du handlar eller lägga upp en plan B, men under året kommer du inte komma särskilt långt om du inte gör det. Speciellt under början av året kan du tjäna mycket på att lägga tid och energi på jobbet. Det kommer krävas mycket av dig, men det kommer vara värt det i längden.

Under året kommer du antagligen uppleva stora förändringar och ställas inför en del dilemman. Hur mycket av dig själv är du beredd att offra för dina nära relationer? Det finns inga enkla svar, men situationer där du tvingas tänka om kring förhållanden kommer definitivt uppstå.

Under året finns det stor romantisk potential, speciellt under våren eller tidig sommar. Nu kanske du är sugen på något långsiktigt och äkta, och potentialen för ett förhållande att ta form finns absolut. Men se till att du är redo. Annars är risken stor att du kastar dig in i något du inte riktigt är mogen för.

image 13

Köp vår Skytten-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, först och främst: Grattis! Du tog dig igenom 2020, du klarade dig! Under förra året har vissa av er mött ett enormt motstånd, några av er har gjort allt för att bara hålla er flytande och andra har lyckats åstadkomma otroliga saker. Oavsett vad var förra året inte direkt ett händelselöst år. Men det kommande året är här för att reda ut en del saker och lätta lite på trycket. Allt kommer bli enklare, och du kommer vara villig att ta emot den kärlek du förtjänar.

Men under året kommer du ställas inför en del utmaningar när det kommer till din ekonomi. Kanske behöver du komma på kreativa lösningar på dina ekonomiska problem? Under året får du också chansen att gå utanför din trygghetsbubbla, men var försiktig med att ta dig an för stora utmaningar. Under 2021 finns det nämligen en risk att du blir utmattad. Därför är det viktigt att vila och återhämtning blir centralt under året, annars kommer du aldrig klara av den emotionella påfrestning ditt arbete utsätter dig för.

Du måste definitivt prioritera egentid och lugna stunder för att orka med. Naturen kan bli en bra tillflyktsort under sådana tider, men det kanske inte kommer som någon chock. Du som jobbar med kommunikation på något sätt får stora fördelar under sommaren som kan generera pengar senare under hösten.  

Stenbocken

Köp vår Stenbocken-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, det här blir ditt år! Gör dig redo för att vältas omkull av förändringens tåg. Det här blir ett bra år för din personliga utveckling. Men du kommer behöva göra stora uppoffringar för att lyckas med det du vill åstadkomma. Kanske behöver du göra upp med din bakgrund och bryta dig loss från dina rötter? Du behöver också fundera över vad du gör bara för att det känns tryggt. Låt inte din rädsla för förändring hindra dig från att vara lycklig! Det kan låta klyschigt, men du är faktiskt din egen lyckas smed.

Något annat som kännetecknar året är din kreativa utveckling. Du lyckas ofta övertyga andra att du är självständig “fuck off”-person, men alltför ofta bryr du dig faktiskt lite väl mycket om vad andra tycker och tänker. Under året kommer du behöva visa att du kan stå på egna ben och vara självständig, vilket också kommer gynna dina relationer i det långa loppet! Våga satsa på något för att det är kul, inte för att det är trendigt. Det kan bli ett riktigt stormigt år på kärleksfronten, med ett flertal (!) kortare relationer. Om du redan har en partner kan ni möta en stor utmaning tidigt under året, men gynnas av den under början av hösten. 

Vattumannen hoodie

Köp vår Vattumannen-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, välkommen in i ett år av total förvirring. Du får alltså inget break från din drömvärld. Året präglas av ett dilemma: att tala från hjärtat, eller att ljuga litegrann? Under året behöver du göra upp med din tendens att trassla in dig i saker och fly från allt som känns lite jobbigt. Det är slut med det nu. Du behöver lära dig kommunicera dina behov. Det håller helt enkelt inte längre att ghosta dina vänner när de beter sig illa, nu måste språket ut! Även för den konflikträdda. Du ska självklart ta det lugnt och göra saker i din takt, men se till att agera rättvist för alla inblandade. Det vinner du på i längden.

Under sommaren kommer saker och ting lätta upp och du har riktigt goda chanser på kärleksfronten. Juli är en perfekt månad för den som länge letat efter romantik, det ser nämligen ut att kunna bli riktigt hett då. Det är mycket möjligt att du kommer träffa en lekfull person som kommer lära dig hel del.

Under 2021 kommer du stöta på en del utmaningar på jobbfronten. Men här ska du inte vara rädd för förändringar! Det kommer blir så bra så. Du kommer kanske känna dig lite överväldigad av förväntningar från din omgivning, men du klarar faktiskt mer än du tror. Det kan finns en riktigt stor belöning att vänta, och kanske hittar du äntligen rätt i livet? Du kommer också lära dig en viktig läxa när det kommer till att balansera din integritet och att bjuda på dig själv. 

fiskarna t-shirt

Köp vår Fiskarna-merch här!
Allt från t-shirts och kuddar till mobilskal.


Blev 2020 som du hade tänkt dig? Nedan kan du läsa förra årets horoskop!

Årshoroskop 2020:

Året i korthet:

 • Väduren: Jobba hårt.
 • Oxen: Våga mer.
 • Tvillingarna: Våga växa.
 • Kräftan: Kräv mer av dina relationer.
 • Lejonet: Du måste bli den bästa arbetsmyran i stacken.
 • Jungfrun: Njut av allt du tar dig för, selflove rakt igenom.
 • Vågen: Gå vidare från gammalt groll och lämna ohållbara situationer.
 • Skorpionen: Börja blogga.
 • Skytten: Jag vet att det skrämmer skiten ur dig, men det är dags för dig att ta ansvar för din ekonomi.
 • Stenbocken: Den resa du varit på sedan 2008 ändrar plötsligt riktning.
 • Vattumannen: Kanske dags att börja gå i terapi?
 • Fiskarna: Nu går vi från önskedröm till handling.

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, hårt arbete lönar sig. Under astroåret 2020 kommer mycket att handla om din karriär – och tråkigt blir det inte! Det kan vara så att du genomgår större förändringar på den fronten. Du kanske bryter upp med en gammal arbetsplats eller byter karriär helt. Kanske har du precis tagit examen och är redo att ge dig ut i arbetslivet? Oavsett vad så blir det ett händelserikt år. Men du kommer även möta svårare prövningar. Det kan till exempel röra sig om din icke-existerande respekt för auktoritetsfigurer och din oförmåga att hantera högt uppsatta personer. En annan risk är att du överskattar din förmåga för multitasking och helt enkelt får alldeles för mycket på din tallrik.

Speciellt under hösten kommer det vara väldigt viktigt för dig att vila, annars kommer stress och farbror ångest och hälsar på. Men! Det positiva är att du kommer kunna se klarare på vad det är du faktiskt vill ägna dig åt. Det är inte helt lätt att veta sin plats i världen, och eftersom du är lite mer en “gör först, tänk sen”-person, resulterar det ibland i att du bara glider in på olika livsbanor. Och det är inte fy skam. Men året kommer inte bara hjälpa dig definiera vad du vill göra, utan även vem du vill vara. Hur vill du att andra människor ska se dig? Statushets kan komma på tapeten, och det kanske känns lite som att personer runt dig ibland kräver lite extra. Försök behåll i alla fall en uns av ödmjukhet, medan du klättrar din väg till toppen 2020. 

På hemmafronten kan det också hända en del, och 2020 kan till och med tillföra en flytt! Möjligtvis till ett annat land eller en helt ny stad. Det kommer vara viktigt för dig att hitta ro och balans mellan ditt mer “publika” liv och ditt hem. Kom ihåg att jobba mycket på relationer med familj och partner, även om det kan kännas självklart. Om du har syskon kommer relationen till dem bli viktig, men det finns risk för konflikter er emellan. Det är viktigt att du inkluderar din familj i alla dina planer.


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, året 2020 är här för att skaka din värld. Året dessförinnan var inte lätt, och antagligen förvirrande på många sätt. Men nu kommer klarhet. Året handlar till stor del om att släppa på gamla vanor och beteenden, och utforska nya sidor av dig själv. Även om större förändringar tenderar att skrämma dig så är det viktigt att du nu vågar ta aktivt annorlunda val och testa dina gränser lite mer. För året har väldigt mycket att erbjuda, speciellt när det kommer till större äventyr. Kanske får du chansen att resa i jobbet, utforska nya kulturer eller börja plugga igen och sadla om? Det kan även bli året du förvandlar en hobby till något mer seriöst. Alla möjligheter ligger precis framför näsan på dig. Du kommer märka att du under året lär dig handskas med ditt kontrollbehov lite bättre, och småsaker som tidigare orsakat stress och ångest kommer nu kännas enklare. Att inte vara i kontroll över varje situation hela tiden kan också vara ett sätt att återta kontrollen över dig själv. 

Året tvingar dig att utmana dig själv. Visst, det kan kännas tryggt att undvika saker som du tror att du kanske inte klarar av. Men nu är det dags att fundera över om det finns saker du vill lära dig mer om! Kanske en hobby som du vill lägga mer tid på eller en utbildning du kikat på i flera år nu? För nej, du kommer aldrig veta vad som hade kunnat hända om du aldrig vågar pröva. 

Passa på att res mycket under 2020! Visst, flygskammen må vara oundviklig. Men en tågluff under sommaren eller bara en resa runt Skandinavien kan göra mycket för dig under året. Du är mer mottaglig för andras kulturer just nu och lite nya fräscha perspektiv kan göra dig gott. Det här kan bli året då du omdefinierar din syn på omvärlden, vilket du självklart gör bäst genom att ge dig ut och möta den. 


Tvillingarna, 21/5-21/6

5c384c6d73f65 5c384c6d7400etvillingarna stjacc88rntecken.jpg

Kära tvilling, 2020 blir ett av de mer intensiva åren på länge. Gör dig redo att klä av dig naken och blotta dig inför livet, genomgå obekväma förändringar och processa allt du trodde att du kunde tränga undan. Året kommer till stor del handla om att exponera dig för oundviklig sanning och jobbiga situationer. Visst, du hatar väl inte direkt förändring. Men tvillingen är van vid små och snabba förändringar, och när hon konfronteras med stora livsomvälvande beslut och situationer så slingrar hon sig gärna. Och det här ska vi ändra på. För även om året kan bli rätt så tufft för dig så är det viktigt att du omfamnar dina känslor. Det är inte kul att jobba med saker man helst glömmer, men du kommer växa så att det knakar. Det handlar om att vara konsekvent, och att göra saker om och om igen när du tappar fokus. Du ger gärna upp när du inte fattar hur någonting fungerar på en sekund, men nu får du ge en del saker lite fler chanser. Man kommer långt på att snacka, men hårt jobb är i slutet av dagen minst lika viktigt.

2020 ser ut att bli ett strålande år för att få människor att investera sina pengar i dig! Så om du är egenanställd eller på något sätt jobbar inom sälj så kommer dina chanser att snacka dig till pengar öka radikalt. 
Ett annat viktigt tema för tvillingen är att våga sätta ned foten och lita på sina instinkter. Även om du så gärna vill komma överens med folk och passa in i alla sammanhang kan det ibland vara tänkvärt om det verkligen lönar sig att göra det på bekostnad av din värdighet. Det kan kännas läskigt att vara rak och konfrontativ, men du kommer aldrig utvecklas som person om du inte vågar tala klarspråk. Visst, du är en mästare på att stå för vad du tycker. Men att stå för vad du känner? Knappast. Kärleken kan bli lite svår under året. Du får om möjligt ännu svårare att uttrycka dina känslor för andra människor och du tappar lätt dig själv i jakten på andra. Det ser ut att bli en smärre identitetskris genom ett eller flera förhållanden till någon nära dig – partner eller inte. Du kommer inte direkt vara superbekväm med hur en relation formar dig som person. Stå fast vid dina principer, sätt gränser och satsa hellre på dig själv snarare än ett halvdant förhållande som ändå inte ger så mycket.


stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, året handlar till största del om partnerskap. Det kan röra dina absolut närmsta vänner, men också romantiska förhållanden. Är du redan i ett förhållande, kan året komma med prövningar. Det kan till och med innebära ett slut. Men det behöver inte vara negativt! Det handlar just nu om att du måste lära dig balansen mellan att samexistera med andra och att hitta trygghet i dig själv. Du måste våga lita på att du kan vara ensam, och när jag säger ensam menar jag inte ensam hemma eller ensam med dina känslor. Utan att njuta av livet och hitta trygghet och självständighet i att göra saker för dig själv, med dig själv. Men året behöver inte bara innebära drastiska förändringar inom ett redan existerande förhållanden. För en singelkräfta kan det här året faktiskt innebära att du träffar någon som du tycker om – och inte så lite heller! Du har all potential att knyta starkare band än någonsin till människor just nu, och du har en viss öppenhet som attraherar människor du aldrig trodde att du skulle få chansen att lära känna. Ett förhållande som påbörjas under 2020 kommer minst sagt vara spännande, och du och din käresta kommer ha mycket att lära av varandra! Året ger även bra tillfällen för att knyta band med folk som kan driva dig framåt rent business-mässigt, så att vara extra trevlig mot potentiella kontakter som kan hjälpa dig i framtiden kan vara gynnsamt nu.

Och även om vi diskuterar partnerskap så kommer året med en läxa kring individualitet. Det kommer vara viktigt för dig att ta avstånd från vissa relationer för att se de ur ett nytt ljus. Vad behöver du? Vad vill du ha? Och kan du få ut det av dina relationer? Det handlar mycket om att ge och ta, så fråga dig själv om det finns ojämlikheter inom en relation när det kommer till hur mycket ni ger varandra. Du har ju verkligen en tendens att göra andra människors problem till dina egna, men se bara till att de gör samma för dig.


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, året börjar lite tufft och sätter ett tema för resten av året. Och nej, du kommer självklart inte ha ett hemskt år generellt sätt. Men januari kommer med en påminnelse om något som du bör bära med dig under resten av året – att vila. Hitta tid i vardagen till att vara själv och vila dina sinnen. Och nej, det räknas inte att ha en dag i månaden då du tar sovmorgon och spenderar dagen framför youtube med pizza. Du måste hitta en rutin för meditation och egentid, annars kommer året bli alldeles för stressigt för ditt eget bästa. Det handlar om att förenkla för ditt välmåendes skull, både psykiskt och fysiskt. För att rutiner kring till exempel träning eller meditation ska bli långsiktiga kan det vara smart för dig att fokusera på att göra rutinerna så lättillgängliga som möjligt. Börja ta någon yogaklass i veckan på en halvbra studio nära dig. Det handlar mindre om att du faktiskt blir fit och tränar, och mer om att skapa en rutin för dig att lägga undan mobilen och andas. En rutin som håller i längden.

För i övrigt kantas året av mycket jobb. Det här är året då det kommer bli stressigt, och mycket att göra. Det kan komma en del fina chanser för dig att avancera, men du får också vara beredd på att du går dag ut och dag in och bara anstränger dig utan att få så himla mycket tillbaka. Men 2020 är ett år av förberedelser. Tänk att du gör ett hårt dragjobb som kommer löna sig kanske redan nästa år! Men nu måste du bara vara den bästa arbetsmyran i stacken, även om det blir långa kvällar med plugg eller tråkigt jobb. 

Under våren kommer dina närmsta relationer sättas på prov. Närmare sagt mellan slutet på mars och början av juli. Det kan röra sig om en kärleksrelation som går igenom en tuffare period, vilket kan resultera i att den tar slut. Men det kan också vara en hård period med en riktigt nära vän, där ni kommer ut starkare än någonsin på andra sidan. Oavsett hur det slutar så innebär perioden att du behöver rannsaka dina egna beteenden inom nära relationer, men även hur andra behandlar dig. För om ni ska fortsätta vara med varandra så behöver saker och ting förändras, och det från grunden.


junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, nu är det allt fokus på dig. Vad behöver du för att må bra och vad behöver du göra dig av med för att må bra? Under 2020 är det dags för en totalrenovering av din självkänsla. Det är dags att släppa på saker som du inte längre är bekväm med eller som kanske rent av gör dig osäker. Nu snackar vi att släppa på en diet, sluta leva livet efter normer som inte längre passar och sluta vara tyst för att ge plats åt någon annans ego. Det finns två sidor av allt, visst att det är skitbra för miljön att du är vegan. Men resulterar det i att du tänker för mycket på din vikt? Sådana frågor kan vara värda att ställa sig 2020.

Året kommer även med en boost till din kreativitet! Det här är ett otroligt tillfälle för dig att bli självständig, kanske starta eget och satsa helhjärtat på din passion! Våren ser ut att blir riktigt produktiv, så då är det ett gyllene tillfälle för dig att våga ta steget att göra något av dina idéer. Att verkligen lägga ned tiden och arbetet i att vara konsekvent med ditt skapande kommer vara otroligt givande. Och var inte besviken när du inte belönas direkt. Nej, folk kanske inte fattar. Men det betyder bara att du får jobba hårdare för att få dem att förstå! Fokusera på dina kreativa ambitioner för din egen skull, inte för att någon annan ska bekräfta dig. För det är din matlagning, ditt skrivande, dina gröna fingrar, ditt programmerande och ditt modeintresse som kommer rädda dig 2020. Vad din passion, vad den än är, kommer göra för din psykiska hälsa är underverk. Selflove är en strävan för hela året, och uppnås bäst för dig genom att tillåta dig njuta av dina hobbies i vardagen. 

Året kommer även bli riktigt fint för ditt sociala umgänge. Det finns stora chanser att du träffar nya personer, kanske till och med en hel grupp av människor som du kommer nära. Igenkänning kommer bli en viktig faktor och under året är det viktigt för dig att ni delar tankar och visioner. Och glöm aldrig att ta hjälp från vänner! Det behöver inte enbart handla om att ha en axel att gråta på, det kan också vara att ta inspiration från dem och att hjälpa varandra med praktikaliteter. Du har ju en tendens att vilja göra saker själv för att visa dig duktig, men var inte rädd för att be människor runt dig om råd eller kritik.


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, nu blir det förändring! 2020 kickstartar med att du i viss mån kanske ifrågasätter din riktning. Du kanske frågar dig ”Vad gör jag med mitt liv? Vill jag hålla på med det jag gör när jag kan utforska något annat?” Du kanske påbörjar ett karriärsbyte som går lite fram och tillbaka under hela året. Och apropå förändringar, så kommer vi se mycket av dem i din attityd till familjen. 2020 kan också komma med stora förändringar när det gäller ditt hem. Det kan röra sig om en flytt eller ett miljöombyte. En trygg punkt som känns äkta kommer vara viktigt för dig och du kommer behöva tryggheten i ett stabilt hem under året. Därför är det viktigt att du utnyttjar alla dina redskap för att skapa en bra stämning hemma.

Och stämningen gäller självklart din familj också. Det behöver självfallet inte röra sig om människor du bor med, men ni kommer uppleva ett slags skifte i hur ni ser varandra. Du kanske inser att det inte är värt att anstränga dig så mycket som du gör för att någon ska acceptera dig, eller så väljer du att acceptera era olikheter till förmån för ditt eget helande. Oavsett vad, är det viktigt att du tillfredställer ditt behov av att gå vidare från gammalt groll och lämna ohållbara situationer för att du ska må bra. Det kanske rör sig om trauman från barndomen som du inte tänker på varje dag, men som finns med dig hela tiden. Nu är det dags att bearbeta detta, och ta gärna hjälp av ett syskon eller en gammal vän.

Våren kanske inte blir superromantisk för en singelvåg, men den kommer i alla fall ge dig en ny synvinkel på ditt dejtande. Det är inte en jättebra tid för att inleda nya relationer. Det kan vara så att ett ex från förr dyker upp och påminner dig om vilka osympatiska typer du gärna faller för och får dig att förstå värdet i att inte dejta alls. Skämt åsido så kan en självrannsakan på den fronten vara på sin plats. Hur ser du på kärlek? Är du en hopplös people pleaser som gör det mesta för att få bekräftelse, och vad betyder den bekräftelsen egentligen i det långa loppet? Sådana frågor kan bli aktuella under våren.


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, 2020 är året du expanderar. Och då menar jag allt! Det är dags för dig att lära dig några rejäla livsläxor. Att du är en nörd, har ingen undgått. Och nu är det dags att du tillämpar din analytiska gräv-förmåga på verkligheten. Var kommer den till pass? Det kan vara så att du söker dig till mer akademiska sammanhang, där du får göra research eller undersöka saker. Kanske är det dags för dig att söka din drömutbildning? Börja plugga, fortsätta plugga, plugga något nytt? Huvudsaken är att du ska vidga dina vyer – och det kan du även göra genom resor. Året kommer med otroliga tillfällen för dig att se saker ur nya perspektiv, genom andra människors ögon. Och det gör du bäst på nya platser, så ta alla chanser du får att se dig om lite i världen.

2020 är även året då du börjar skriva dagbok! Visst, man tänker bara på pretentiösa “poesi-tjejer” när man tänker på dagboksskrivande människor över 20. Men… den tjejen kan bli du. Att få ned saker i skrift kommer ge dig mycket under året, och du kommer vara jävligt bra på det. Så skriv, och om tiden är inne: publicera! Starta en blogg, börja skriv en bok, skicka in insändare och krönikor. Whatever. Så länge du skriver något.

Under våren ser du ut att behöva ta lite extra ansvar. Det kan röra sig om en familjemedlem som behöver extra stöd eller en renovering som blir en riktig energitjuv. Se till att du sätter gränser, för ibland ger du faktiskt lite väl mycket av dig själv. Det är svårt för skorpioner att distansera sig från människor eller projekt. Det är en fin egenskap, men den kan också bli självdestruktiv. Stressa inte upp dig för mycket kring något du inte har full kontroll över. 

Under sommaren finns chans för romans! Om du ger dig ut och dejtar så finns absolut en chans att en person du träffar i juni kommer ha väldigt stor betydelse för resten av året och eran relation kan komma att bli riktigt fin. Här kan dock dina trust issues spela spel och riskera att komma emellan en potentiell relation. Så red ut dem innan du ger dig in i något nytt, och försök vara ärlig med hur du känner inför en ny partner. Även om det innebär att säga “jag har svårt att lita på dig, men jag kommer försöka.”


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, årets tema är självkännedom. Visst, du vet om att du är full av potential och talanger. Men gör du verkligen ditt bästa för att utnyttja dem fullt ut, eller är du rädd för att misslyckas? Under året kommer du konfronteras med några riktiga frågeställningar. Först ut är din ekonomiska situation. Du är inte direkt känd för att vara zodiakens mest organiserade tecken, och det är något som även speglas i din ekonomi. Under året är det viktigt att du försöker ditt bästa för att reda ut potentiella skulder och lån, för det kan annars bli riktigt surt. Och det behöver inte handla om att du bara ska spara och snåla, en investering kan också sitta fint. Men nu handlar det kanske mer om att investera i riktiga saker, snarare än “en investering för själen” i form av en weekendresa. Så det kanske inte är helt fel att till och med vända sig utåt och söka hjälp! Vi underskattar ofta det simpla i att ta hjälp från människorna runt oss, men ser du dig om så finns det säkert någon kunnig i din närhet som kan hjälpa dig tackla ekonomiska frågor.

Och på temat självkännedom så finns det andra saker för dig att tampas med. Under året kommer det handla mycket om att hitta styrka i din självständighet, men att samtidigt kunna vara öppen för närhet. Det finns en stor risk att du kanske inte riktigt processat en gammal relation, och att den spökar under 2020 för att påminna dig om vad du behöver jobba på i förhållande till andra. Är det du som behöver bli bättre på att lyssna och förstå? Eller bör du söka dig till ett nytt umgänge och dumpa din partner som faktiskt aldrig förstått dig och aldrig kommer göra? Oavsett vad du kommer fram till så behöver du återta kontrollen i dina relationer. 

Det kan bli en del dippar för självkänslan under året. Och det är fine! Så länge du finner styrka i att det faktiskt är du som bestämmer över i vilken mån du vill dela med dig av dina problem och tankar. Ingen förväntar sig att du ska kunna styra dina känslor. Men att ta ansvar för dem, det är en annan femma. Och det är mycket det som hela året handlar om. Jag vet att det skrämmer skiten ur dig, men det är dags för dig att ta ansvar. Både för din ekonomi och dina nära relationer.


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, nu… jävlar. Det kan vara så att 2020 blir ett av de mest händelserika och betydelsefulla åren i ditt liv! Du kommer, om du är öppen för det, uppleva en slags transformation inom de flesta livsområden. Många av er har varit på en slags resa sedan 2008, och 2020 är här för att ändra riktningen lite. Under året är det viktigt att du faktiskt tar dig själv seriöst. Och ja, det gör du väl redan. Men ta varje bit av dig seriöst, inte bara den ambitiösa delen. Ta dina känslor seriöst och ta dina hobbies på allvar.

Din mentala hälsa kommer vara väldigt starkt kopplad till din fysiska under året, så med risk för att låta som Anders Hansen; en joggingtur då och då kan göra susen. Våren blir en riktig jävla primetime för ditt arbetsliv. Du får mer gjort än någonsin, och om du påbörjar ett nytt projekt eller lanserar något du jobbat med under en längre tid är oddsen höga att det kan generera en del cash. Du är en person som ser potential i människor och gärna jobbar på saker, allt kan alltid förbättras liksom. Men under 2020 är det viktigt att du är ärlig – håller det verkligen? Ibland kanske det är bättre att släppa kontrollen och låta väggarna falla in, för att sedan börja om på nytt. Ifrågasätt allt, gör om och gör rätt. För att hela tiden återfödas och komma starkare ut på andra sidan kommer inte bli ett problem. 2020 är verkligen året du kan få allt du vill ha, så se till att utnyttja varje chans som kommer din väg, och våga ta ordentliga risker.

Det är inte helt omöjligt att du genomgår en eller flera kriser under årets gång. Du kanske tvivlar lite på dig själv, och det kommer bli svårt för dig att upprätthålla en perfekt fasad. Och! Det! Kanske är för det bästa. Du kanske får komma underfund med att det är en tid som är över, och att framtiden låter dig vara mer lössläppt, även om det känns läskigt. Under början av året kan det vara bra för dig att rannsaka dina närmsta relationer lite. Det kommer vara viktigt att du frågar dig själv, “vad är det jag inte vill se i min relation?” Vilka problem slätas över, vad struntar du i? Om dessa problem inte får se dagens ljus, då kommer du knappast längre i förhållandet. Utan att bearbeta sådana frågeställningar kan relationen till och med dö ut. Det kan ha funnits återkommande problem för dig gällande manipulation och kontroll under en längre period, och det kan vara bra för dig att ifrågasätta din syn på auktoritära figurer eller bara allmänt personer som positionerar sig över dig.


vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, 2020 får en tuff start. Det finns goda chanser att du hållit igång och jobbat hårt på senaste, och nu kommer konsekvenserna. Det kan bli en riktig jävla crash, och även om du mår sämre än nånsin så blir det inte lätt för dig att kommunicera det. Under året är det viktigt att du försöker sträcka ut en hand och vara ärlig kring allt, men speciellt ditt mående. Du är en otroligt lätt person att tycka om, men gillar att hålla människor på armlängds avstånd. Och visst! Om det funkar så funkar det. Men intimitet och öppenhet kan komma att förändra ditt liv för alltid under 2020, om du bara vågar.

Och även om du inte mår piss kan 2020 vara ett bra år för dig att utforska ditt eget psyke. Kanske är det dags för dig, kära skeptiker, att bli spådd i tarot? Kanske får din födelsekarta läst av en astrolog? Vad som än kan aktivera reflektioner och rannsakan av dina beteenden och djupaste tankar är bra. Och om kristaller och stjärntecken känns olustigt kan du bara göra något så “enkelt” som att börja gå i terapi. Huvudsaken är att du rotar runt lite. 2020 kan komma att bli ett lite ensammare år. Kanske kommer du under vissa perioder söka dig inåt och stanna hemma lite oftare, skita i att svara på meddelanden och vara lite mer otillgänglig. Och det är fine! Men du måste också förklara för människor runt dig vad som pågår. Om du inte är redo att öppna upp dig är det okej, men att vara tydlig med att det kanske inte är personligt är viktigt. Människor runt dig kommer nämligen oroa sig en del, och du måste visa förståelse för att de kanske inte alltid kommer förstå dig. 

Våren kan bli en tid för dig att göra om och börja på nytt. Du kommer behöva en tydligare struktur i ditt liv, och allt som inte är tillräckligt tydligt eller rätt måste bort. Har du försummat din hälsa? Hatar du ditt jobb? Behöver du bli nykterist? Är du nöjd med ditt utseende, är du nöjd med hur du behandlar människor runt dig? Allt sånt kommer behöva ifrågasättas, och det är aldrig för sent att lära gamla hundar sitta. Du kan förändra dessa mönster. Det går, du måste bara ha lite förtroende för din kraft att ta initiativ och ta till gärning.


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, året börjar med en rejäl dos inspiration. Under mitten på januari kommer du känna dig lite extra kreativ, och det kan vara riktigt bra för dig att fånga upp det. Det kan till exempel vara bra för dig att anteckna mycket under den här perioden, så att du sparar alla dina idéer för resten av året. Under 2020 kommer du definieras och växa mycket med hjälp av större sammanhang. Kanske börjar du på en ny arbetsplats, en ny utbildning eller ett förbund av något slag, och där kommer mycket av din tid läggas. Under året är det viktigt att du engagerar dig i och tar plats i gruppsammanhang. För genom de sammanhangen kommer du bli otroligt inspirerad, och chanserna att du möter personer som kan ha stor inverkan på din framtid är inte låga.

Och framtiden, den handlar 2020 mycket om. Under året kan det vara så att du får många ryck. Du vaknar upp en morgon och tänker, “Jag ska bli veterinär!” för att nästa dag tänka “Nej, författare ska jag bli!”. Huvudsaken är inte att du ska klura ut vad du ska ägna exakt hela ditt liv åt, utan mer att du tillåter dig själv att drömma och faktiskt ge efter för dina drömmar. Ibland kan du ha svårt att manifestera vad du faktiskt vill genom dina drömmar och tankar, men 2020 är här för att ändra det. Nu går vi från önskedröm till handling. Okej du vill bli veterinär, finns det en skola för det? (Ja, det finns det nog) Kan du söka till den? När är högskoleprovet? Sådana mer exakta handlingskraftiga mål kommer vara viktiga för dig under året. 

Under våren kan det bli så att du känner dig lite obekväm i ditt hem. Plötsligt är färgen på väggarna helt fel eller så känns området inte rätt. Det kan till och med vara så att din partner som du flyttade ihop med i all hast är superjobbig att bo med och att du står inför en mängd frågor som skaver. Den här tiden kan trigga en flytt, och möjligtvis ett uppbrott. Och nej, du behöver inte vara rädd för att förlora kärleken i ditt liv. Är du singel är det lugnt och tar det slut med någon under våren eller början av sommaren, ja då kanske ni inte var menade för varandra ändå. Tänk på att din bekvämlighet och trygghet är värd att prioritera här kära fisk, och att du inte ska glömma dina gränser för kärlekens skull.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.