in

Så blir 2020 – här är ditt årshoroskop

årshoroskop 2020
Källa: Alexander Ramsey / Unsplash

Vem borde hålla sig borta från att inleda relationer under våren och för vilket stjärntecken är det dags att börja gå i terapi? Årshoroskopet för 2020 är här för att ge dig svar. MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

Året i korthet:

 • Väduren: Jobba hårt.
 • Oxen: Våga mer.
 • Tvillingarna: Våga växa.
 • Kräftan: Kräv mer av dina relationer.
 • Lejonet: Du måste bli den bästa arbetsmyran i stacken.
 • Jungfrun: Njut av allt du tar dig för, selflove rakt igenom.
 • Vågen: Gå vidare från gammalt groll och lämna ohållbara situationer.
 • Skorpionen: Börja blogga.
 • Skytten: Jag vet att det skrämmer skiten ur dig, men det är dags för dig att ta ansvar för din ekonomi.
 • Stenbocken: Den resa du varit på sedan 2008 ändrar plötsligt riktning.
 • Vattumannen: Kanske dags att börja gå i terapi?
 • Fiskarna: Nu går vi från önskedröm till handling.
väduren stjärntecken

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, hårt arbete lönar sig. Under astroåret 2020 kommer mycket att handla om din karriär – och tråkigt blir det inte! Det kan vara så att du genomgår större förändringar på den fronten. Du kanske bryter upp med en gammal arbetsplats eller byter karriär helt. Kanske har du precis tagit examen och är redo att ge dig ut i arbetslivet? Oavsett vad så blir det ett händelserikt år. Men du kommer även möta svårare prövningar. Det kan till exempel röra sig om din icke-existerande respekt för auktoritetsfigurer och din oförmåga att hantera högt uppsatta personer. En annan risk är att du överskattar din förmåga för multitasking och helt enkelt får alldeles för mycket på din tallrik.

Speciellt under hösten kommer det vara väldigt viktigt för dig att vila, annars kommer stress och farbror ångest och hälsar på. Men! Det positiva är att du kommer kunna se klarare på vad det är du faktiskt vill ägna dig åt. Det är inte helt lätt att veta sin plats i världen, och eftersom du är lite mer en “gör först, tänk sen”-person, resulterar det ibland i att du bara glider in på olika livsbanor. Och det är inte fy skam. Men året kommer inte bara hjälpa dig definiera vad du vill göra, utan även vem du vill vara. Hur vill du att andra människor ska se dig? Statushets kan komma på tapeten, och det kanske känns lite som att personer runt dig ibland kräver lite extra. Försök behåll i alla fall en uns av ödmjukhet, medan du klättrar din väg till toppen 2020. 

På hemmafronten kan det också hända en del, och 2020 kan till och med tillföra en flytt! Möjligtvis till ett annat land eller en helt ny stad. Det kommer vara viktigt för dig att hitta ro och balans mellan ditt mer “publika” liv och ditt hem. Kom ihåg att jobba mycket på relationer med familj och partner, även om det kan kännas självklart. Om du har syskon kommer relationen till dem bli viktig, men det finns risk för konflikter er emellan. Det är viktigt att du inkluderar din familj i alla dina planer.


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, året 2020 är här för att skaka din värld. Året dessförinnan var inte lätt, och antagligen förvirrande på många sätt. Men nu kommer klarhet. Året handlar till stor del om att släppa på gamla vanor och beteenden, och utforska nya sidor av dig själv. Även om större förändringar tenderar att skrämma dig så är det viktigt att du nu vågar ta aktivt annorlunda val och testa dina gränser lite mer. För året har väldigt mycket att erbjuda, speciellt när det kommer till större äventyr. Kanske får du chansen att resa i jobbet, utforska nya kulturer eller börja plugga igen och sadla om? Det kan även bli året du förvandlar en hobby till något mer seriöst. Alla möjligheter ligger precis framför näsan på dig. Du kommer märka att du under året lär dig handskas med ditt kontrollbehov lite bättre, och småsaker som tidigare orsakat stress och ångest kommer nu kännas enklare. Att inte vara i kontroll över varje situation hela tiden kan också vara ett sätt att återta kontrollen över dig själv. 

Året tvingar dig att utmana dig själv. Visst, det kan kännas tryggt att undvika saker som du tror att du kanske inte klarar av. Men nu är det dags att fundera över om det finns saker du vill lära dig mer om! Kanske en hobby som du vill lägga mer tid på eller en utbildning du kikat på i flera år nu? För nej, du kommer aldrig veta vad som hade kunnat hända om du aldrig vågar pröva. 

Passa på att res mycket under 2020! Visst, flygskammen må vara oundviklig. Men en tågluff under sommaren eller bara en resa runt Skandinavien kan göra mycket för dig under året. Du är mer mottaglig för andras kulturer just nu och lite nya fräscha perspektiv kan göra dig gott. Det här kan bli året då du omdefinierar din syn på omvärlden, vilket du självklart gör bäst genom att ge dig ut och möta den. 


tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, 2020 blir ett av de mer intensiva åren på länge. Gör dig redo att klä av dig naken och blotta dig inför livet, genomgå obekväma förändringar och processa allt du trodde att du kunde tränga undan. Året kommer till stor del handla om att exponera dig för oundviklig sanning och jobbiga situationer. Visst, du hatar väl inte direkt förändring. Men tvillingen är van vid små och snabba förändringar, och när hon konfronteras med stora livsomvälvande beslut och situationer så slingrar hon sig gärna. Och det här ska vi ändra på. För även om året kan bli rätt så tufft för dig så är det viktigt att du omfamnar dina känslor. Det är inte kul att jobba med saker man helst glömmer, men du kommer växa så att det knakar. Det handlar om att vara konsekvent, och att göra saker om och om igen när du tappar fokus. Du ger gärna upp när du inte fattar hur någonting fungerar på en sekund, men nu får du ge en del saker lite fler chanser. Man kommer långt på att snacka, men hårt jobb är i slutet av dagen minst lika viktigt.

2020 ser ut att bli ett strålande år för att få människor att investera sina pengar i dig! Så om du är egenanställd eller på något sätt jobbar inom sälj så kommer dina chanser att snacka dig till pengar öka radikalt. 
Ett annat viktigt tema för tvillingen är att våga sätta ned foten och lita på sina instinkter. Även om du så gärna vill komma överens med folk och passa in i alla sammanhang kan det ibland vara tänkvärt om det verkligen lönar sig att göra det på bekostnad av din värdighet. Det kan kännas läskigt att vara rak och konfrontativ, men du kommer aldrig utvecklas som person om du inte vågar tala klarspråk. Visst, du är en mästare på att stå för vad du tycker. Men att stå för vad du känner? Knappast. Kärleken kan bli lite svår under året. Du får om möjligt ännu svårare att uttrycka dina känslor för andra människor och du tappar lätt dig själv i jakten på andra. Det ser ut att bli en smärre identitetskris genom ett eller flera förhållanden till någon nära dig – partner eller inte. Du kommer inte direkt vara superbekväm med hur en relation formar dig som person. Stå fast vid dina principer, sätt gränser och satsa hellre på dig själv snarare än ett halvdant förhållande som ändå inte ger så mycket.


stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, året handlar till största del om partnerskap. Det kan röra dina absolut närmsta vänner, men också romantiska förhållanden. Är du redan i ett förhållande, kan året komma med prövningar. Det kan till och med innebära ett slut. Men det behöver inte vara negativt! Det handlar just nu om att du måste lära dig balansen mellan att samexistera med andra och att hitta trygghet i dig själv. Du måste våga lita på att du kan vara ensam, och när jag säger ensam menar jag inte ensam hemma eller ensam med dina känslor. Utan att njuta av livet och hitta trygghet och självständighet i att göra saker för dig själv, med dig själv. Men året behöver inte bara innebära drastiska förändringar inom ett redan existerande förhållanden. För en singelkräfta kan det här året faktiskt innebära att du träffar någon som du tycker om – och inte så lite heller! Du har all potential att knyta starkare band än någonsin till människor just nu, och du har en viss öppenhet som attraherar människor du aldrig trodde att du skulle få chansen att lära känna. Ett förhållande som påbörjas under 2020 kommer minst sagt vara spännande, och du och din käresta kommer ha mycket att lära av varandra! Året ger även bra tillfällen för att knyta band med folk som kan driva dig framåt rent business-mässigt, så att vara extra trevlig mot potentiella kontakter som kan hjälpa dig i framtiden kan vara gynnsamt nu.

Och även om vi diskuterar partnerskap så kommer året med en läxa kring individualitet. Det kommer vara viktigt för dig att ta avstånd från vissa relationer för att se de ur ett nytt ljus. Vad behöver du? Vad vill du ha? Och kan du få ut det av dina relationer? Det handlar mycket om att ge och ta, så fråga dig själv om det finns ojämlikheter inom en relation när det kommer till hur mycket ni ger varandra. Du har ju verkligen en tendens att göra andra människors problem till dina egna, men se bara till att de gör samma för dig.


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, året börjar lite tufft och sätter ett tema för resten av året. Och nej, du kommer självklart inte ha ett hemskt år generellt sätt. Men januari kommer med en påminnelse om något som du bör bära med dig under resten av året – att vila. Hitta tid i vardagen till att vara själv och vila dina sinnen. Och nej, det räknas inte att ha en dag i månaden då du tar sovmorgon och spenderar dagen framför youtube med pizza. Du måste hitta en rutin för meditation och egentid, annars kommer året bli alldeles för stressigt för ditt eget bästa. Det handlar om att förenkla för ditt välmåendes skull, både psykiskt och fysiskt. För att rutiner kring till exempel träning eller meditation ska bli långsiktiga kan det vara smart för dig att fokusera på att göra rutinerna så lättillgängliga som möjligt. Börja ta någon yogaklass i veckan på en halvbra studio nära dig. Det handlar mindre om att du faktiskt blir fit och tränar, och mer om att skapa en rutin för dig att lägga undan mobilen och andas. En rutin som håller i längden.

För i övrigt kantas året av mycket jobb. Det här är året då det kommer bli stressigt, och mycket att göra. Det kan komma en del fina chanser för dig att avancera, men du får också vara beredd på att du går dag ut och dag in och bara anstränger dig utan att få så himla mycket tillbaka. Men 2020 är ett år av förberedelser. Tänk att du gör ett hårt dragjobb som kommer löna sig kanske redan nästa år! Men nu måste du bara vara den bästa arbetsmyran i stacken, även om det blir långa kvällar med plugg eller tråkigt jobb. 

Under våren kommer dina närmsta relationer sättas på prov. Närmare sagt mellan slutet på mars och början av juli. Det kan röra sig om en kärleksrelation som går igenom en tuffare period, vilket kan resultera i att den tar slut. Men det kan också vara en hård period med en riktigt nära vän, där ni kommer ut starkare än någonsin på andra sidan. Oavsett hur det slutar så innebär perioden att du behöver rannsaka dina egna beteenden inom nära relationer, men även hur andra behandlar dig. För om ni ska fortsätta vara med varandra så behöver saker och ting förändras, och det från grunden.


junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, nu är det allt fokus på dig. Vad behöver du för att må bra och vad behöver du göra dig av med för att må bra? Under 2020 är det dags för en totalrenovering av din självkänsla. Det är dags att släppa på saker som du inte längre är bekväm med eller som kanske rent av gör dig osäker. Nu snackar vi att släppa på en diet, sluta leva livet efter normer som inte längre passar och sluta vara tyst för att ge plats åt någon annans ego. Det finns två sidor av allt, visst att det är skitbra för miljön att du är vegan. Men resulterar det i att du tänker för mycket på din vikt? Sådana frågor kan vara värda att ställa sig 2020.

Året kommer även med en boost till din kreativitet! Det här är ett otroligt tillfälle för dig att bli självständig, kanske starta eget och satsa helhjärtat på din passion! Våren ser ut att blir riktigt produktiv, så då är det ett gyllene tillfälle för dig att våga ta steget att göra något av dina idéer. Att verkligen lägga ned tiden och arbetet i att vara konsekvent med ditt skapande kommer vara otroligt givande. Och var inte besviken när du inte belönas direkt. Nej, folk kanske inte fattar. Men det betyder bara att du får jobba hårdare för att få dem att förstå! Fokusera på dina kreativa ambitioner för din egen skull, inte för att någon annan ska bekräfta dig. För det är din matlagning, ditt skrivande, dina gröna fingrar, ditt programmerande och ditt modeintresse som kommer rädda dig 2020. Vad din passion, vad den än är, kommer göra för din psykiska hälsa är underverk. Selflove är en strävan för hela året, och uppnås bäst för dig genom att tillåta dig njuta av dina hobbies i vardagen. 

Året kommer även bli riktigt fint för ditt sociala umgänge. Det finns stora chanser att du träffar nya personer, kanske till och med en hel grupp av människor som du kommer nära. Igenkänning kommer bli en viktig faktor och under året är det viktigt för dig att ni delar tankar och visioner. Och glöm aldrig att ta hjälp från vänner! Det behöver inte enbart handla om att ha en axel att gråta på, det kan också vara att ta inspiration från dem och att hjälpa varandra med praktikaliteter. Du har ju en tendens att vilja göra saker själv för att visa dig duktig, men var inte rädd för att be människor runt dig om råd eller kritik.


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, nu blir det förändring! 2020 kickstartar med att du i viss mån kanske ifrågasätter din riktning. Du kanske frågar dig ”Vad gör jag med mitt liv? Vill jag hålla på med det jag gör när jag kan utforska något annat?” Du kanske påbörjar ett karriärsbyte som går lite fram och tillbaka under hela året. Och apropå förändringar, så kommer vi se mycket av dem i din attityd till familjen. 2020 kan också komma med stora förändringar när det gäller ditt hem. Det kan röra sig om en flytt eller ett miljöombyte. En trygg punkt som känns äkta kommer vara viktigt för dig och du kommer behöva tryggheten i ett stabilt hem under året. Därför är det viktigt att du utnyttjar alla dina redskap för att skapa en bra stämning hemma.

Och stämningen gäller självklart din familj också. Det behöver självfallet inte röra sig om människor du bor med, men ni kommer uppleva ett slags skifte i hur ni ser varandra. Du kanske inser att det inte är värt att anstränga dig så mycket som du gör för att någon ska acceptera dig, eller så väljer du att acceptera era olikheter till förmån för ditt eget helande. Oavsett vad, är det viktigt att du tillfredställer ditt behov av att gå vidare från gammalt groll och lämna ohållbara situationer för att du ska må bra. Det kanske rör sig om trauman från barndomen som du inte tänker på varje dag, men som finns med dig hela tiden. Nu är det dags att bearbeta detta, och ta gärna hjälp av ett syskon eller en gammal vän.

Våren kanske inte blir superromantisk för en singelvåg, men den kommer i alla fall ge dig en ny synvinkel på ditt dejtande. Det är inte en jättebra tid för att inleda nya relationer. Det kan vara så att ett ex från förr dyker upp och påminner dig om vilka osympatiska typer du gärna faller för och får dig att förstå värdet i att inte dejta alls. Skämt åsido så kan en självrannsakan på den fronten vara på sin plats. Hur ser du på kärlek? Är du en hopplös people pleaser som gör det mesta för att få bekräftelse, och vad betyder den bekräftelsen egentligen i det långa loppet? Sådana frågor kan bli aktuella under våren.


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, 2020 är året du expanderar. Och då menar jag allt! Det är dags för dig att lära dig några rejäla livsläxor. Att du är en nörd, har ingen undgått. Och nu är det dags att du tillämpar din analytiska gräv-förmåga på verkligheten. Var kommer den till pass? Det kan vara så att du söker dig till mer akademiska sammanhang, där du får göra research eller undersöka saker. Kanske är det dags för dig att söka din drömutbildning? Börja plugga, fortsätta plugga, plugga något nytt? Huvudsaken är att du ska vidga dina vyer – och det kan du även göra genom resor. Året kommer med otroliga tillfällen för dig att se saker ur nya perspektiv, genom andra människors ögon. Och det gör du bäst på nya platser, så ta alla chanser du får att se dig om lite i världen.

2020 är även året då du börjar skriva dagbok! Visst, man tänker bara på pretentiösa “poesi-tjejer” när man tänker på dagboksskrivande människor över 20. Men… den tjejen kan bli du. Att få ned saker i skrift kommer ge dig mycket under året, och du kommer vara jävligt bra på det. Så skriv, och om tiden är inne: publicera! Starta en blogg, börja skriv en bok, skicka in insändare och krönikor. Whatever. Så länge du skriver något.

Under våren ser du ut att behöva ta lite extra ansvar. Det kan röra sig om en familjemedlem som behöver extra stöd eller en renovering som blir en riktig energitjuv. Se till att du sätter gränser, för ibland ger du faktiskt lite väl mycket av dig själv. Det är svårt för skorpioner att distansera sig från människor eller projekt. Det är en fin egenskap, men den kan också bli självdestruktiv. Stressa inte upp dig för mycket kring något du inte har full kontroll över. 

Under sommaren finns chans för romans! Om du ger dig ut och dejtar så finns absolut en chans att en person du träffar i juni kommer ha väldigt stor betydelse för resten av året och eran relation kan komma att bli riktigt fin. Här kan dock dina trust issues spela spel och riskera att komma emellan en potentiell relation. Så red ut dem innan du ger dig in i något nytt, och försök vara ärlig med hur du känner inför en ny partner. Även om det innebär att säga “jag har svårt att lita på dig, men jag kommer försöka.”


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, årets tema är självkännedom. Visst, du vet om att du är full av potential och talanger. Men gör du verkligen ditt bästa för att utnyttja dem fullt ut, eller är du rädd för att misslyckas? Under året kommer du konfronteras med några riktiga frågeställningar. Först ut är din ekonomiska situation. Du är inte direkt känd för att vara zodiakens mest organiserade tecken, och det är något som även speglas i din ekonomi. Under året är det viktigt att du försöker ditt bästa för att reda ut potentiella skulder och lån, för det kan annars bli riktigt surt. Och det behöver inte handla om att du bara ska spara och snåla, en investering kan också sitta fint. Men nu handlar det kanske mer om att investera i riktiga saker, snarare än “en investering för själen” i form av en weekendresa. Så det kanske inte är helt fel att till och med vända sig utåt och söka hjälp! Vi underskattar ofta det simpla i att ta hjälp från människorna runt oss, men ser du dig om så finns det säkert någon kunnig i din närhet som kan hjälpa dig tackla ekonomiska frågor.

Och på temat självkännedom så finns det andra saker för dig att tampas med. Under året kommer det handla mycket om att hitta styrka i din självständighet, men att samtidigt kunna vara öppen för närhet. Det finns en stor risk att du kanske inte riktigt processat en gammal relation, och att den spökar under 2020 för att påminna dig om vad du behöver jobba på i förhållande till andra. Är det du som behöver bli bättre på att lyssna och förstå? Eller bör du söka dig till ett nytt umgänge och dumpa din partner som faktiskt aldrig förstått dig och aldrig kommer göra? Oavsett vad du kommer fram till så behöver du återta kontrollen i dina relationer. 

Det kan bli en del dippar för självkänslan under året. Och det är fine! Så länge du finner styrka i att det faktiskt är du som bestämmer över i vilken mån du vill dela med dig av dina problem och tankar. Ingen förväntar sig att du ska kunna styra dina känslor. Men att ta ansvar för dem, det är en annan femma. Och det är mycket det som hela året handlar om. Jag vet att det skrämmer skiten ur dig, men det är dags för dig att ta ansvar. Både för din ekonomi och dina nära relationer.


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, nu… jävlar. Det kan vara så att 2020 blir ett av de mest händelserika och betydelsefulla åren i ditt liv! Du kommer, om du är öppen för det, uppleva en slags transformation inom de flesta livsområden. Många av er har varit på en slags resa sedan 2008, och 2020 är här för att ändra riktningen lite. Under året är det viktigt att du faktiskt tar dig själv seriöst. Och ja, det gör du väl redan. Men ta varje bit av dig seriöst, inte bara den ambitiösa delen. Ta dina känslor seriöst och ta dina hobbies på allvar.

Din mentala hälsa kommer vara väldigt starkt kopplad till din fysiska under året, så med risk för att låta som Anders Hansen; en joggingtur då och då kan göra susen. Våren blir en riktig jävla primetime för ditt arbetsliv. Du får mer gjort än någonsin, och om du påbörjar ett nytt projekt eller lanserar något du jobbat med under en längre tid är oddsen höga att det kan generera en del cash. Du är en person som ser potential i människor och gärna jobbar på saker, allt kan alltid förbättras liksom. Men under 2020 är det viktigt att du är ärlig – håller det verkligen? Ibland kanske det är bättre att släppa kontrollen och låta väggarna falla in, för att sedan börja om på nytt. Ifrågasätt allt, gör om och gör rätt. För att hela tiden återfödas och komma starkare ut på andra sidan kommer inte bli ett problem. 2020 är verkligen året du kan få allt du vill ha, så se till att utnyttja varje chans som kommer din väg, och våga ta ordentliga risker.

Det är inte helt omöjligt att du genomgår en eller flera kriser under årets gång. Du kanske tvivlar lite på dig själv, och det kommer bli svårt för dig att upprätthålla en perfekt fasad. Och! Det! Kanske är för det bästa. Du kanske får komma underfund med att det är en tid som är över, och att framtiden låter dig vara mer lössläppt, även om det känns läskigt. Under början av året kan det vara bra för dig att rannsaka dina närmsta relationer lite. Det kommer vara viktigt att du frågar dig själv, “vad är det jag inte vill se i min relation?” Vilka problem slätas över, vad struntar du i? Om dessa problem inte får se dagens ljus, då kommer du knappast längre i förhållandet. Utan att bearbeta sådana frågeställningar kan relationen till och med dö ut. Det kan ha funnits återkommande problem för dig gällande manipulation och kontroll under en längre period, och det kan vara bra för dig att ifrågasätta din syn på auktoritära figurer eller bara allmänt personer som positionerar sig över dig.


vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, 2020 får en tuff start. Det finns goda chanser att du hållit igång och jobbat hårt på senaste, och nu kommer konsekvenserna. Det kan bli en riktig jävla crash, och även om du mår sämre än nånsin så blir det inte lätt för dig att kommunicera det. Under året är det viktigt att du försöker sträcka ut en hand och vara ärlig kring allt, men speciellt ditt mående. Du är en otroligt lätt person att tycka om, men gillar att hålla människor på armlängds avstånd. Och visst! Om det funkar så funkar det. Men intimitet och öppenhet kan komma att förändra ditt liv för alltid under 2020, om du bara vågar.

Och även om du inte mår piss kan 2020 vara ett bra år för dig att utforska ditt eget psyke. Kanske är det dags för dig, kära skeptiker, att bli spådd i tarot? Kanske får din födelsekarta läst av en astrolog? Vad som än kan aktivera reflektioner och rannsakan av dina beteenden och djupaste tankar är bra. Och om kristaller och stjärntecken känns olustigt kan du bara göra något så “enkelt” som att börja gå i terapi. Huvudsaken är att du rotar runt lite. 2020 kan komma att bli ett lite ensammare år. Kanske kommer du under vissa perioder söka dig inåt och stanna hemma lite oftare, skita i att svara på meddelanden och vara lite mer otillgänglig. Och det är fine! Men du måste också förklara för människor runt dig vad som pågår. Om du inte är redo att öppna upp dig är det okej, men att vara tydlig med att det kanske inte är personligt är viktigt. Människor runt dig kommer nämligen oroa sig en del, och du måste visa förståelse för att de kanske inte alltid kommer förstå dig. 

Våren kan bli en tid för dig att göra om och börja på nytt. Du kommer behöva en tydligare struktur i ditt liv, och allt som inte är tillräckligt tydligt eller rätt måste bort. Har du försummat din hälsa? Hatar du ditt jobb? Behöver du bli nykterist? Är du nöjd med ditt utseende, är du nöjd med hur du behandlar människor runt dig? Allt sånt kommer behöva ifrågasättas, och det är aldrig för sent att lära gamla hundar sitta. Du kan förändra dessa mönster. Det går, du måste bara ha lite förtroende för din kraft att ta initiativ och ta till gärning.


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, året börjar med en rejäl dos inspiration. Under mitten på januari kommer du känna dig lite extra kreativ, och det kan vara riktigt bra för dig att fånga upp det. Det kan till exempel vara bra för dig att anteckna mycket under den här perioden, så att du sparar alla dina idéer för resten av året. Under 2020 kommer du definieras och växa mycket med hjälp av större sammanhang. Kanske börjar du på en ny arbetsplats, en ny utbildning eller ett förbund av något slag, och där kommer mycket av din tid läggas. Under året är det viktigt att du engagerar dig i och tar plats i gruppsammanhang. För genom de sammanhangen kommer du bli otroligt inspirerad, och chanserna att du möter personer som kan ha stor inverkan på din framtid är inte låga.

Och framtiden, den handlar 2020 mycket om. Under året kan det vara så att du får många ryck. Du vaknar upp en morgon och tänker, “Jag ska bli veterinär!” för att nästa dag tänka “Nej, författare ska jag bli!”. Huvudsaken är inte att du ska klura ut vad du ska ägna exakt hela ditt liv åt, utan mer att du tillåter dig själv att drömma och faktiskt ge efter för dina drömmar. Ibland kan du ha svårt att manifestera vad du faktiskt vill genom dina drömmar och tankar, men 2020 är här för att ändra det. Nu går vi från önskedröm till handling. Okej du vill bli veterinär, finns det en skola för det? (Ja, det finns det nog) Kan du söka till den? När är högskoleprovet? Sådana mer exakta handlingskraftiga mål kommer vara viktiga för dig under året. 

Under våren kan det bli så att du känner dig lite obekväm i ditt hem. Plötsligt är färgen på väggarna helt fel eller så känns området inte rätt. Det kan till och med vara så att din partner som du flyttade ihop med i all hast är superjobbig att bo med och att du står inför en mängd frågor som skaver. Den här tiden kan trigga en flytt, och möjligtvis ett uppbrott. Och nej, du behöver inte vara rädd för att förlora kärleken i ditt liv. Är du singel är det lugnt och tar det slut med någon under våren eller början av sommaren, ja då kanske ni inte var menade för varandra ändå. Tänk på att din bekvämlighet och trygghet är värd att prioritera här kära fisk, och att du inte ska glömma dina gränser för kärlekens skull.

av Molly Lundgren


Årshoroskop 2019

Passionerat kärleksliv, spännande resor och äventyr eller storsatsning på din personliga utveckling? Läs årshoroskopet för 2019 här!

Horoskopet i korthet

 • VÄDUREN: 2019 är som gjort för att resa.
 • OXEN: Gör en djupdykning i dig själv.
 • TVILLINGARNA: Nu kan du hitta din själsfrände.
 • KRÄFTAN: Gör dig redo för oväntade förändringar.
 • LEJONET: Glamour kan bli lite av ditt tema under det här året.
 • JUNGFRUN: Pusha dig själv utanför din bekvämlighetszon.
 • VÅGEN: Du växer och känner dig starkare som person.
 • SKORPIONEN: I april och maj kan du utforska ditt sexliv ännu mer på djupet.
 • SKYTTEN: Satsa på att göra din drömresa.
 • STENBOCKEN: 2019 innebär att släppa taget om det som varit.
 • VATTUMANNEN: Det kan bli kärlek vid första ögonkastet.
 • FISKARNA: Nya och otippade händelser kan forma dig.

ÅRSHOROSKOP VÄDUREN
21/3-20/4

KÄRLEK/SEX: Det kan hända en hel del spännande saker på kärleksfronten under i stort sett hela sommaren men också i slutet av året. Ditt sexliv kan tas till en ny nivå och du som singel kan falla ordentligt för någon. Känslan finns att det är ödet som sammanfört er. Räkna med passion, heta möten och djupa samtal. Du är öppen och redo för att möta någon som har samma drömmar som du. I början av hösten kan en relation stabiliseras. Par gör bäst i att hitta en ny och fräsch livsstil tillsammans.

2019 är som gjort för att resa

NÖJEN/RESOR: 2019 är som gjort för att resa. Du kan till och med välja att flytta till ett annat land för att plugga eller jobba. Passa på att boka din drömresa! Weekends, äventyr och att upptäcka nya saker kan bli din vardag om du vill. Du får ut mest av att göra galna och annorlunda grejer. Följ dina visioner och låt ingenting stoppa dig!

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Försök att träna så mycket som möjligt utomhus i år. Ta promenader i skogen eller vid havet. Umgås med din familj och människor som står dig nära. Du kommer ha lättare för att släppa på ditt bagage eller det som hållit dig tillbaka. Början av hösten kan kännas något stressig, men testa då att meditera eller yoga.

ÅRSHOROSKOP OXEN
21/4-21/5

KÄRLEK/SEX: Det är först framåt sensommaren som du blommar ut och tar för dig i kärlekslivet. Sexlivet samma sak, du tar för dig på ett helt annat sätt och visar hur du vill ha det. Den som inte gör som du säger får akta sig. Romanser och flirtiga situationer får du räkna med i alla fall i början av hösten. Lite längre fram finns där massor med potential till något mer seriöst och stabilt. Har du en älskling kan du också påverka åt vilket håll du vill att ni ska gå och om ni ska ta några större steg framåt.

Gör en djupdykning i dig själv

NÖJEN/RESOR: En längre resa som du funderat på kan bli av, men ha ett öppet sinne och försök att vara mer spontan än du brukar. Det här kan föra in dig på ett annat spår senare i livet. Weekends är till din fördel, helst i sällskap av dina vänner. Det kan hända spännande grejer även på hemmaplan och ditt sociala umgänge kan verkligen ge dig de där festliga och roliga stunderna som du behöver.

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Nu gäller det att ta utmaningen och göra en djupdykning i dig själv. Du kan konsten att sikta in dig på ett ämne, gärna inom självhjälpskategorin, som verkligen kan förändra både din syn på dig själv, på andra och på hela ditt liv. Det här året kan bli nyckeln till en riktig transformation för din del.

ÅRSHOROSKOP TVILLINGARNA
22/5-21/6

KÄRLEK/SEX: Du kommer att minnas 2019 som ett magiskt år när det gäller både kärlek och sex. Som singel bör du passa på att ha roligt, leka av dig och njuta av all uppmärksamhet. I höst kan du få svårt att välja vem du vill ha. Flera romanser kan avlösa varandra och det kan såklart bli en del drama. Men söker du något stabilt kommer slutet av året leverera precis det som du önskar dig. Öppna upp ditt hjärta och stå för dina känslor. Nu kan du hitta din själsfrände. Par kan bestämma sig för att förlova sig eller flytta ihop.

Nu kan du hitta din själsfrände

NÖJEN/RESOR: Det kommer passa dig bäst att dra iväg på resor under sommaren. Där har du möjligheten att träffa intressanta människor, shoppa och upptäcka äventyrliga platser. Boka inte in för mycket, utan se till att det finns luckor för att göra spontana grejer. Prioritera att ha kul med dina vänner, nu kan du dessutom få nya vänner för livet.

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Nu beror det helt på hur pass spännande du vill ha det och vad du vill göra med ditt liv och med din egen utveckling. Här finns alla förutsättningar för att komma i djupare kontakt med ditt inre, med dina mönster, ditt beteende – men också med din andliga sida. Din självkänsla kommer växa och ditt självförtroende likaså när du vågar utmana dig och säga ja till allt vad grävande i sig själv heter.

ÅRSHOROSKOP KRÄFTAN
22/6-22/7

KÄRLEK/SEX: Det här är ett år som verkligen kan innebära oväntade grejer på relationsfronten. Kanske sliter du dig loss från en lång relation och ger dig ut på nya äventyr. Du kommer märka att människor du träffar ligger på din ödesstig och att det är viktigt för dig att möta dem. Oavsett var det landar, romans, dejtande eller något seriöst, så kan vissa öppna upp dig och ta dina känslor till en ny nivå. Nu nöjer du dig inte med vad som helst, det måste vara äkta. Bäst sex blir i slutet av året.

Gör dig redo för oväntade förändringar

NÖJEN/RESOR: April och slutet av sommaren är bra tillfällen för dig att komma iväg på en weekendresa. Där kommer du kunna knyta nya kontakter och träffa intressanta människor som inspirerar dig. Satsa på shopping och lyxiga barer! Oktober och november kan erbjuda en hel del härliga och spännande events. Gör dig redo för oväntade händelser och förändringar.

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: 2019 är det år som du hoppar på wellnesståget och går all in med att testa nya träningsformer och ser till att ha en mer holistisk livsstil. Du kommer må så bra av att rensa och leva som en minimalist. Din utveckling kommer handla om att inse hur lite du faktiskt behöver för att må bra. Och värdet av att vara tacksam för det.

ÅRSHOROSKOP LEJONET
23/7-23/8

KÄRLEK/SEX: 2019 kommer garanterat att leverera både romantik, passion och flera heta nätter. Du kan bli förälskad i någon ena dagen för att snabbt slicka dina sår och gå vidare till nästa dag. Det finns också möjligheten att faktiskt träffa någon och bli kär på riktigt. Men här är mycket upp till dig och hur du väljer att spela dina kort. Du kan konsten att förföra, vilket kan skapa dramatik. Även par kommer känna det där pirret i magen och umgås mer tillsammans. Skydda dig noga om du inte vill bli gravid i år.

Glamour kan bli lite av ditt tema under det här året

NÖJEN/RESOR: Är du sugen på att resa kommer april och maj vara bra månader för att packa väskan och utforska något nytt. Nu ska du verkligen passa på att lyxa till vardagen. Häng på ställen som har det där lilla extra. Glamour kan nämligen bli lite av ditt tema det här året. Livet kan kännas lekande lätt och den ena festligheten bara avlöser den andra.

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Det blir viktigt för dig att kolla upp hälsotrender eller välja en annan typ av livsstil, som du kommer må bättre av. Meditation, yoga och att låta din kreativa sida få ta plats kan hjälpa dig med att förstå dina behov och din inre värld. Ge dig själv space och utrymme för att reflektera.

ÅRSHOROSKOP JUNGFRUN
24/8-22/9

KÄRLEK/SEX: 2019 kan du förvänta dig det oväntade när det kommer till romanser och till ditt sexliv. Känslor kan verkligen skaka om dig och du kan falla fritt för någon. Om du vill ha ett förhållande är april en bra månad för att gå djupare in i en relation. Både januari och februari ser väldigt lovande ut för heta nätter och för passion att minnas. En vänskap kan också utvecklas till något mer. Har du en älskling vill ni gärna fördjupa er kring vad ni känner, vad ni vill med varandra och utvecklas tillsammans.

Pusha dig själv utanför din bekvämlighetszon

NÖJEN/RESOR: Passa på att dra iväg med ett gäng och möt våren på en weekend i maj. Du har lätt för att få kontakt med människor som delar dina framtidsplaner och drömmar. Gå med i onlinegrupper och projekt, det kommer påverka ditt liv och förändra det till det positiva. Nu ska du verkligen lägga vännerna på din priolista och göra galna saker. Pusha dig själv utanför din bekvämlighetszon. Du kommer ha så roligt!

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Du kan komma i kontakt med en hel del känslor och med ditt förflutna, men det kommer enbart vara till din fördel. Utvecklingen handlar om att våga möta vem du är och var du kommer ifrån. Att inte längre skämmas för något. Du mår bra av att till exempel ta promenader vid vatten eller sätta dig och läsa utomhus. Connecta mer med moder jord!

ÅRSHOROSKOP VÅGEN
23/9-22/10

KÄRLEK/SEX: 2019 startar med riktigt härliga vibbar när det kommer till att flirta och ha roligt i kärlekslivet. Du skulle till och med kunna bli våghalsig och dejta hej vilt utan att tänka på konsekvenserna. Mars kan bli en het månad där du på det sexuella planet når en djupare connection med någon och där känslorna dessutom tar dig till en helt annan nivå. Du vinner på att visa din sårbara sida och på att öppna upp ditt inre lite mer. Har du en älskling kan det gå fort från att vara par till att flytta ihop och planera framtiden.

Du växer och känner dig starkare som person

NÖJEN/RESOR: Det här året kommer vara som upplagt för att boka in flera kortare weekendresor och du skulle verkligen njuta av att få upptäcka olika platser. Var spontan och se vilka planer du är sugen att nappa på. Juni är bästa månanden för att få ut precis det du vill av både resor och nöjen. Men du behöver inte alltid söka dig bort, även i dina egna hoods kommer det kunna hända spännande saker.

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Var beredd på att känslostormar kan infinna sig lite då och då och du behöver få ur dig det du bär på. Bolla gärna tankar och frågetecken med din familj som kommer kunna ge dig de svar du söker. Du växer och känner dig starkare som person när du också förstår hur allt hänger ihop.

ÅRSHOROSKOP SKORPIONEN
23/10-21/11

KÄRLEK/SEX: I april och maj kommer du kunna vara i ditt rätta element och utforska ditt sexliv ännu mer på djupet. Det är absolut viktigt för dig att känna en connection och oavsett status kommer du kunna uppleva verklig passion. Heta nätter och känslor som ibland väller över. Du söker en del frihet i dina relationer och du kan vara i behov av en helt ny typ av space i tillvaron. Dejter kan överraska dig och det kan vara tvära kast när det kommer till hur du spelar spelet. Var cool och ha is i magen.

I april och maj kan du utforska ditt sexliv ännu mer på djupet

NÖJEN/RESOR: Oväntade och kortare resor kan bli en del av 2019. Gör dig redo för spontanitet! Detta kan också vara året då du bestämmer dig för att planera eller boka din drömresa. Du längtar efter andra levnadssätt och kan till och med tänka dig att plugga eller jobba utomlands. Det kan bli äventyrligt och mycket spännande om du vågar kasta dig ut i det okända.

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Du kommer ta chansen att jobba med ditt egenvärde, med din självkänsla och med självrespekt. Det handlar mest om att börja älska dig själv, på riktigt. Och njuta av att vara den du är utan en massa murar runt omkring dig. När du inser det och släpper din hårt uppsatta gard kommer en helt annan frihetskänsla att sprudla i din kropp.

ÅRSHOROSKOP SKYTTEN
22/11-21/12

KÄRLEK/SEX: 2019 kommer bli ett år för dig att minnas, var så säker. Nu beror det egentligen mest på vad du själv vill och vad du söker i relationer/kärlekslivet. Det verkar som att du kommer möta någon som sätter väldigt djupa spår i dig. Känslan kan vara att ni har träffats förr, i ett tidigare liv, att ni är själsfränder. Mycket passion och grymt sex! Du får chansen att verkligen fördjupa dig i ett förhållande och möta olika typer av känslor längs vägen. Bollen ligger hos dig och beror på vad du själv vill ge. Juni är en lyckad månad för att få något mer stabilt.

Satsa på att göra din drömresa

NÖJEN/RESOR: Satsa på att göra din drömresa det här året. Det kan bli hur magiskt som helst. Även kortare resor, tillställningar och events kommer serveras och bli oförglömliga. Augusti är en bra månad för att resa iväg, särskilt om du vill göra en längre sådan. Hela augusti innebär äventyr och spännande möten, enjoy!

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Du kan ha brottats med din självkänsla ett tag, men det här året kommer tvinga dig att börja acceptera den person du faktiskt är. Eftersom du kommer utvecklas inom flera områden kommer ditt självförtroende få en extra skjuts och du får ett försprång till att lägga flera bitar på plats i livet. Kom ihåg att göra saker bara för din egen skull.

ÅRSHOROSKOP STENBOCKEN
22/12-19/1

KÄRLEK/SEX: Det här året kan du träffa människor som ligger på din ödesstig. Mycket kan tyckas verka oklart och kanske faller du för någon där ni till en början behöver hålla det för er själva. En hemlig förälskelse! Har du en älskling kan ni göra framsteg i relationen, fördjupa den, kanske förlova er eller flytta ihop. Om du har haft svårt att komma över någon kan 2019 hjälpa dig att glömma och gå vidare. Bäst chans för att få en stadig relation är under juli månad. Hetast sex i augusti!

2019 innebär att släppa taget om det som varit

NÖJEN/RESOR: För dig som länge drömt om att göra en längre resa kan det vara nu det händer. Gärna en resa som handlar om att hitta inspiration eller som kan öppna upp din kreativa sida. Meditations- och yogaresor kan ge dig en riktig aha-upplevelse. Maj är en underbar månad för alla typer av festligheter. Även början på hösten innehåller oförutsedda och spännande upptåg.

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Nu får du en chans att reflektera över ditt liv, vad som varit bra och vad du behöver förändra. Allt från dina egna mönster till vad du faktiskt attraherar i livet. 2019 innebär för dig att släppa taget om det som varit. Det handlar om att våga låta något nytt också ta plats. Ge dig själv mycket egentid och glöm inte bort vad ditt syfte är. Lita på din magkänsla och använd dina drömmar som vägledare.

ÅRSHOROSKOP VATTUMANNEN
20/1-18/2

Ditt kärleksliv kan ta en del svängar och det är inte alltid som du förstår varken dig själv eller den andre. Juni kan bli en härlig månad med mycket flirtande, romanser och passion. I augusti blir det lättare för dig att fördjupa en relation om det är vad du vill. Du behöver vara ärlig med var du står och vad du känner. Ingen kan läsa dina tankar, även om det hade varit skönt. I början av hösten kan du ha magiskt sex och verkligen leva ut. Det kan också bli kärlek vid första ögonkastet.

Det kan bli kärlek vid första ögonkastet

NÖJEN/RESOR: 2019 kommer du ha stor glädje av dina vänner. Och du kommer dessutom knyta flera nya och intressanta kontakter som tar med dig till ställen du aldrig glömmer. Bestämmer du dig för att resa så är hösten en utmärkt tid. Det passar dig att resa i ett gäng och hitta på galna saker tillsammans. Sommaren står dessutom för flera festligheter!

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Nu blir det viktigt för din hälsa med rutiner och att skapa dig en stressfri vardag som du också trivs i. Förenkla och göra upp en plan kommer underlätta för dig. Du kommer också behöva släppa om det som inte längre funkar för dig. Allt från mönster till relationer, en gång för alla. Din utveckling handlar också om att följa dina stora drömmar och att kasta dig ut, även om det känns svårt ibland.

ÅRSHOROSKOP FISKARNA
19/2-20/3

KÄRLEK/SEX: Det här året kan du träffa på människor och känna en direkt connection och samhörighet. Du kan också från en dag till en annan upptäcka att du är förälskad i en vän. Dörrar till kärleken via bekanta eller genom sociala medier kan vara ett sätt. I slutet av sommaren har du bäst chanser för att gå in i ett nytt förhållande och för dig som har en älskling kan det vara dags att prata mer kring framtidsplaner. Till hösten är du mer villig att prova dig runt i sängen och hitta nya metoder för att nå en annan nivå.

Nya och otippade händelser kan forma dig

NÖJEN/RESOR: 2019 kommer vara uppskattat eftersom det innehåller flera olika tillställningar som kommer prägla ditt liv. Du kan börja umgås med ett nytt gäng, så att du hamnar på platser du aldrig tidigare ens funderat på. Nya och otippade händelser kan forma dig, vilket gör att dina egna planer och drömmar kan förändras. Ta gärna en weekendresa i vår!

HÄLSA/PERSONLIG UTVECKLING: Nu får du möjligheten att utveckla dina talanger och egenskaper, vilket gör att ditt självförtroende kommer få sig en rejäl boost. Du börjar tro mer och mer på dina egna förmågor och skapar en tillit till dig själv och vad du faktiskt klarar av. Som allra bäst kommer du må när du vågar satsa på dina större mål i livet och se hur de öppnar nya vägar för dig.

av Fridah Johansson