in

Så blir 2023 – här är ditt årshoroskop

årshoroskop 2021
Bildkälla: Cristian Escobar / Unsplash

Nyfiken på hur 2023 blir för dig? Årshoroskopet är här! Mer

Året i korthet:

 • Väduren: Du genomgår stora förändringar på ett personligt plan. 
 • Oxen: Hoppet håller din hand året ut. 
 • Tvillingarna: Stora beslut om din framtid väntar, vare sig du är redo eller inte. 
 • Kräftan: Nu får du tur i kärlek!
 • Lejonet: Du behöver få vara fri.
 • Jungfrun: Du hittar ditt syfte. 
 • Vågen: Är det dags att ta en paus från dejtandet?
 • Skorpionen: Livet är för kort för att inte fira!
 • Skytten: Du utvecklas genom att axla ett tungt ansvar (även när det känns obekvämt). 
 • Stenbocken: Var inte rädd för förändring.
 • Vattumannen: Ensam är sällan stark. 
 • Fiskarna: Du når botten och simmar upp till ytan igen.

Läs hela horoskopet för 2023 nedan!

Tips! Läs horoskopet för både ditt soltecken och din ascendent!

Väduren, 21/3-19/4

väduren stjärntecken

Kära vädur, du har ett extremt händelserikt år framför dig! Den största resan blir den inom dig. Du kommer genomgå stora förändringar på ett personligt plan, något som framförallt kommer kännas av i slutet av april och mitten av oktober. Det här kommer handla om att inse vad du verkligen vill och behöver, och vad du behöver göra dig av med för att nå dit. 

Mars börjar med några spännande dagar för ditt kärleksliv! Här finns en energi som präglas av intensitet, och du attraherar människor som aldrig förr. Det kan till och med bli lite too much, och det finns en risk att ett gammalt relationstrauma triggas av en ny relation. Det behöver inte betyda att det inte finns hopp, utan snarare att du behöver fundera på varför du gör som du gör i dina relationer.

Mars kommer även handla om helt andra saker, så som mognad, ledarskap och ordning. Vänta dig utmaningar med gränssättning – du kommer definitivt få en ordentlig dos av andra människors problem på halsen under året. Du kommer behöva ta mycket emotionellt ansvar nu, och en viktig läxa för dig blir att göra det som är rätt även när det gör ont. 

Mot slutet av våren till mitten av sommaren blir livet en lek, men med höga insatser. Här finns det gott om möjligheter för den som vill förverkliga en dröm, eller för den som vill komma ur sitt skal för att börja dejta. Det här är en bra tid för att ta första steget. Så var den där personen som frågar om någons nummer, som kommer med ett annorlunda förslag eller tar en helt ny väg.

Under årets gång ser du också ut att stöta på en hel del konkurrens. Det kan röra sig om ett kreativt projekt på din arbetsplats, eller kanske har personen du dejtar flera bollar i luften? Nu kanske det låter som att du får ett utmanande år, men 2023 blir på det stora hela ett väldigt bra år för dig! Framförallt ekonomiskt – från maj och framåt får du skörda dina framgångar. Det kan dock komma rätt plötsligt, och det känns kanske inte självklart vad du ska göra av alla frukter. Du kan dock lita på att du är fullt kapabel till att ta beslut om vad du ska satsa på, även om andra människor försöker influera dina beslut. 


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, du klarade det! Du tillhör de stjärntecken som drabbats hårdast av stjärnhimlens lynnighet under de senaste två åren, men det nya året är här för att lyfta en hel del vikt från dina axlar. Det kommer dock inte uppenbara sig direkt, året tar nämligen en seg start. I mars börjar det dock hända grejer. Först och främst konfronteras du av känslor du länge trängt undan, och du får viktiga insikter gällande hur du ska ta hand om dig själv för att må bra. Det här kan handla om ett bitterljuvt farväl och du gör dig redo att gå vidare från något som inte är bra för dig (med blandade känslor). 

Senare under 2023 kommer dock den efterlängtade lättnaden! Från och med nu blir tillvaron allt mindre präglad av stress, och du slipper oroa dig kring karriär och framtid. Det innebär inte att du möter färre utmaningar i vardagen (april och maj kan bli riktigt röriga) utan snarare att du tacklar dessa med ett större lugn. Generellt skiftas ditt fokus här, från frågor om framtid, livsval och karriär – till sociala sammanhang och vänskap. Året kommer till stor del handla om ditt sociala liv, vilka du vill ha i din närhet och hur du förhåller dig till andra. 

Maj kommer med tydliga besked. Här bör du se tillbaka på föregående år för att få en hint om vad det gäller – var befann du dig i maj och november 2022? Nu får du äntligen gå vidare från något som präglat ditt liv i ett och ett halvt år. Men varje avslut kommer med en ny början! Det här kan innebära allt från ett hejdå, till att inse vad någon betyder för dig. Försommaren kommer även med en riktigt fin belöning. Nu brinner en eld inom dig, du känner ett nytt hopp och vet vad du är kapabel till, en känsla som håller dig i handen året ut. 

Det här är ett år för att våga tro på det storslagna. Gå in för något hundra procent, satsa allt du har och lev livet fullt ut! Det må låta som en given horoskop-klyscha, men det har aldrig varit så sant som nu. Du kommer få gott om möjligheter att göra stora förändringar i ditt liv, och nu känns det kul. I juni händer det grejer på karriärfronten, i september på ett personligt plan och i oktober kan du vänta dig mycket action när det kommer till dina relationer.


Tvillingarna, 21/5-21/6

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Kära tvilling, du har ett spännande år framför dig. Under årets första månad väcks du till liv igen! Om slutet av föregående år kantats av stress, stillastående och utmattning, kommer andra halvan av januari med motsatt energi! Nu tar du tillbaka kontrollen, rör dig obehindrat framåt och får en rejäl knuff i rätt riktning. Det här rör framförallt frågor på det personliga planet.

Vårens prognos bjuder på spridda skurar. Å ena sidan tar du för dig mycket, du träffar nya människor och inspireras som aldrig förr. Å andra sidan kan detta bli obekvämt på ett eller annat sätt, då det gör dig påmind om ett gammalt ärr som skaver. Det kan handla om en ny bekantskap som sätter andra relationer i nytt ljus, eller att du får svårt att njuta av något bra eftersom det inte känns långvarigt. Under våren får du dig även en ordentlig realitycheck. Nu inleds en längre period av ditt liv som kommer med en fet dos press. Du kommer tvingas ta ansvar för något även om du inte känner dig redo, och konfronteras med stora beslut kring framtid och livsval som du kanske inte är beredd att ta. Det här är en tuff men givande tid i ditt liv, och du växer så det knakar! I två år (!) från och med mars, kan du se fram emot att mogna något enormt. Även om det stundtals kan kännas som din absoluta mardröm. 

Något att se fram emot är ett skifte i din syn på relationer! Försommaren lägger sig som ett mjukt täcke över dig. Nu lägger du allt större fokus på kvalitet, gemensamma värderingar och egentid när det kommer till människorna i din omgivning. Att hoppa från människa till människa har aldrig känts mindre intressant – nu söker du trygghet! Det här gäller året ut och påverkar alla dina nära relationer, och inte minst ditt kärleksliv. För en singel blir hösten särskilt spännande. I oktober och november finns det fina utsikter för dig att träffa någon.

Ett stort tema för dig under 2023 blir att göra upp med ditt ego. Det kan låta dramatiskt, men nu behöver du döda dina begär för att saker du drömmer om ska få leva. Det kan handla om att lägga mindre tid på något som egentligen känns kul – en hobby eller liknande – för att prioritera viktigare saker. Det kan också handla om att ge upp på ett eget projekt, för att ansluta dig till ett större sammanhang. Något du gör på egen hand håller dig tillbaka från att bli en del av något större. 


Kräftan, 22/6-22/7

stjarntecken kräftan passar ihop

Kära kräfta, du är redo för ett nytt äventyr! Årets första månader kommer inte med någon kickstart direkt, men en hel del saker ordnar upp sig – framförallt för dina relationer. Du får klarhet kring en luddig situation som präglat föregående års sista tid, och kommunicerar dina känslor lättare. Om du upplevt en yrkesmässig svacka under hösten 2022 ser även det ut att ordna sig. Något som varit stillastående tar fart igen under slutet av januari.

Nu riktas strålkastarljuset mot karriär, framtid och ambitioner. Du får en försmak av detta under våren, och under sommaren blir det mer intensivt. Du har vuxit ur något och är redo att ta nästa kliv! Det kan handla om att överväga en helt ny bana, eller bara att du behöver byta taktik. Du kommer i alla fall inte stå stilla. Det här kommer även handla om att göra dig av med något som håller dig tillbaka, även om det känns sentimentalt eller läskigt att säga hejdå till en trygg hamn. Det finns dock en risk att du får svårt att prioritera din tid på ett balanserat vis, vilket kan leda till längre perioder av brist på ork. Hur kul det än känns att ge sig in vind för våg i något behöver du komma ihåg att vila.

Det här blir även ett stort år för samarbeten! Nu inspireras du av andra som aldrig förr, och ser ut att stöta in i någon slags mentors-figur! Det finns mängder av möjligheter för den som vill vidga sina perspektiv och ge sig in i nya sammanhang, framförallt under hösten. Det här kan komma med en del förändringar i vardagen. Plötsligt har du helt nya människor att jobba med eller viktiga möten att ta hänsyn till.

Har du haft oförtjänt mycket otur i relationer? Kanske rent av så länge du kan minnas? Nu kan du pusta ut, för 2023 är här för att ändra på den saken! Nu får du en chans att reflektera över dina relationsmönster, vilka människor du omger dig med och de dynamiker som får styra dina förhållanden. På kärleksfronten blir det nödvändigtvis inte enklare, men absolut mer hälsosamt! För den som är ute efter något seriöst är maj en lovande månad – och för den som vill ha det spännande och konstigt är vintern perfekt! Sommaren kan däremot bli totalt kaos, men förhoppningsvis är det främst din ekonomi som får sig några dramatiska överraskningar. Det finns dock en risk att kärleken stryker med – och i så fall är det en viktig läxa i intimitet som väntar. 


Lejonet, 23/7-23/8

lejonet stjarntecken passar ihop

Kära lejon, du har ett magiskt år att vänta! Årets första månader blir en fin tid för dina relationer. Det blir en start på något nytt. Även om det absolut kan innebära att en ny person träder in i ditt liv, ser det snarare ut att handla om en redan befintlig relation som får en nystart. 

Det absolut största skiftet på relationsfronten, får du dock se under våren. Det här blir oerhört betydelsefullt för dig. Du har tidigare behövt kämpa hårt för att få saker att funka, och även de relationer som fungerat har krävt mycket arbete. Nu får du chansen att gå mer på känsla utan att ta hänsyn till praktiska detaljer. Tänk såhär – om frågan förut varit ”funkar vi ihop?”, blir fokuset nu ”vad får den här personen mig att känna?”. Det här gäller allt ifrån en bästis till en romantisk partner. Nu handlar det om intimitet och sårbarhet! Under sommaren kan mycket av det här ställas på sin spets, och du går in i hösten med ett helt nytt sätt att se på relationer.

För din karriär kan 2023 bli ett frigörande år! Från maj och framåt vidgas dina vyer, och du kommer känna ett större behov av att vara fri. Här finns det stora möjligheter till förändring, framförallt för den som vill jobba mer kreativt! För små men hållbara förändringar är juni bäst – medan vågade idéer och stora steg kan bli aktuella först i september. 

Det må vara abstrakta uttryck, men vidgade perspektiv och breddade horisonter blir viktiga teman för dig 2023. Du kommer stundtals känna dig rastlös, och ett miljöombyte kan bli nyckeln till något stort. Det kan handla om allt från att flytta till en ny plats, till att resa bort ett tag för att se saker ur ett annat ljus. Nu blir det extra viktigt för dig att känna ett syfte, och året handlar mer om lärande än nöje (även om det såklart kan vara kul att lära sig något nytt).


Jungfrun, 24/8-22/9

junfrun stjarntecken passar ihop

Kära jungfru, hårt arbete lönar sig! Först och främst kommer andra halvan av januari reda ut några knutar. Nu återfår du fokus och energi, och situationer som varit stillastående ett tag börjar rulla på igen. Eventuella konflikter når sin peak här, och i början av februari får du på riktigt gå vidare från en specifik situation. 

Det här blir ett speciellt år för din ekonomi. Det finns en god chans att du får en större summa pengar från något håll, men det är inte självklart att det kommer kännas roligt – eller att det kommer utan krav. Det kan handla om en skuld du har som avskrivs, att du får tillgång till ett arv eller att du får låna pengar av någon. Det kan även handla om att du tjänar en hel del, men tvingas lägga pengarna på något tråkigt. Överlag kommer året göra din ekonomi gott men mycket handlar om att sätta gränser, antingen för dig själv eller andra. Kanske är det dags att sluta låna ut pengar till den där kompisen som inte har koll på sin ekonomi, eller så är det du som behöver se över ditt spenderande för att bli självständig och skuldfri. Det kommer kännas bra på samma sätt som det känns bra att käka en sallad till lunch – du vet att det är nyttigt, men njutbart och kul är det inte. 

Under våren finns vänskap, sociala sammanhang och samhörighet på tapeten. Det här blir en tid fylld av möjligheter för dig att stärka dina band till människor i din omgivning! Du kommer få mer kvalitetstid med personer som tidigare bara varit ytligt bekanta och du kommer lära känna nya personer som liknar dig. Under den här tiden lär du dig även hantera konflikter med personer i din absoluta närhet. Det kan låta läskigt, men nu kan ett bråk leda till något gott.

Det är inte bara vänskapsrelationer som får stort fokus under våren, mars inleder nämligen ett nytt kapitel i din relationsbok! Från den här tiden och cirka två år framåt (!) kommer du uppleva omvälvande förändringar på relationsfronten. Är du redo för något seriöst? Nu behöver du fundera på vilka relationer som funkar och vilka som inte gör det. Det kommer vara lika givande som det gör ont. Nu blir det uppenbart vad som verkligen spelar roll, vad som är äkta och hur du vill ha dina relationer. 

Sist men inte minst kommer året med en fet dos inspiration, nya idéer och spännande resor! Det kan vara en mental resa i form av nya upptäckter, kanske att du utforskar religion eller spiritualitet mer. Men det ser framförallt ut att bli en riktig resa till en ny plats. Det här är ett fantastiskt år för lärande, och om du funderat på att söka någon utbildning är det helt rätt att göra nu! Under hösten kommer något du lärt dig tidigare bli användbart på nytt, och dina analytiska skills blir viktigare än någonsin. Det må låta flummigt, men det här blir året du inser vad som verkligen intresserar dig.


Vågen, 23/9-22/10

stjarntecken vagen

Kära våg, du får en mjukstart på året och i januari har du en resa att se fram emot. Tillsammans med en annan person får du se en ny horisont av något slag. Det kan innebära allt från en faktisk resa, till att du börjar intressera dig för helt nya saker. Det här kan vara något som varit planerat under en längre tid, men som kommer igång på riktigt nu. 

Våren blir även startskottet för en längre tid av fokus på rutiner, arbete och struktur! Det här blir en välkommen förändring i ditt liv. Från att ha lagt (nödvändig) energi på att njuta av livets goda, behöver du nu lägga krut på att hitta långsiktiga lösningar för att bygga en stabil grund i vardagen. Det låter kanske inte jättesexigt, men det här blir som en två år lång vårstädning! Nu utmanas du att tänka om kring rutiner och struktur. Det kan handla om allt från att jobba mer eller mindre hemma, till att bli vegetarian eller börja cykla till jobbet. Och glöm inte att tänka långsiktigt! Kanske är det bättre att tacka nej till kul jobb som inte går i linje med din vision, för att göra något torrare som kan ge dig bättre förutsättningar för nästa steg? Kanske är det värt att sätta sig i skolbänken någon termin för att bygga på din kompetens?

Sommaren kan bli knepig, framförallt när det kommer till relationer. Här uppstår en situation som kantas av impulsiva beslut, dålig kommunikation och övertänkande. Du tenderar att dra dig tillbaka och fastnar lätt i jobbiga tankemönster. Här behöver du komma ihåg att hjärnan spelar en del spratt med dig, och att den som tur är inte har rätt hela tiden. På vänskapsfronten kan sommaren komma med en rad förändringar. Kanske har du tidigare värderat vissa egenskaper högre, för att upptäcka att det finns andra saker som känns viktigare i en vänskap nu? Nu inspireras du särskilt mycket av att umgås med människor som inte bekräftar din självbild. Du går in i hösten med dessa nya perspektiv, och i början av hösten finns det goda chanser för dig att hitta människor som får dig att känna dig uppskattad för den du är.

Hösten blir den mest händelserika perioden av året för dig – åtminstone inom dig. Det här är en tid för dig att reflektera kring förhållanden (ja, du har gissat rätt, det är årets stora tema). Någon av dina relationer kan bli rätt utmattande, och under början av oktober konfronteras du av en situation som kan bli rätt hetsig. Fundera på vad du vill få ut av dina förhållanden, och vad du behöver jobba på med dig själv för att nå dit. Kanske är det dags att ta en sväng till psykologen? Eller så är det dags att ta en dejtingpaus för att bara träffa människor du verkligen vill vara med?


Skorpionen, 23/10-21/11

skorpion stjarntecken passar ihop

Kära skorpion, nu åker vi! Om det är något som ska sägas om ditt 2023, så är det att det blir ett långt mycket lättare år än ditt föregående. Det är få stjärntecken som gjort ett sånt hästjobb som du, men nu får du utdelning för allt ditt slit! De utmaningar som präglat hem och familj får nu mindre fokus. Årets tema blir istället det något märkliga ”livsnjutarprojektet”. 

Nu ska du helt enkelt fokusera på att leva med hjärtat. Vad det innebär? Jo, att du ska våga satsa på att göra saker för din egen skull, utan att tänka så mycket på vad din omgivning anser är rätt eller fel. Nu behöver du komma ur ditt huvud och låta hjärtat styra. Vad vill du göra? Finns det delar av ditt liv som faktiskt är såpass torra att de dränerar dig? I så fall är 2023 här för att ge dig verktygen att förändra saken. Du har trots allt makten över ditt eget liv, och nu duger inget annat än det som gör dig lycklig.

Året handlar även om att reflektera kring prioriteringar, och hur mycket plats njutning och nöjen får ta. Under 2023 ska du nämligen ge mer tid år vänner, kultur och saker som anses mindre produktiva. Det finns även en stor chans att det här spiller över på ditt arbetsliv, och att du får en chans att jobba mer kreativt. 

Du kommer lägga mycket fokus på just arbete under året, och det kan stundtals kännas otacksamt och dränerande. Du vill väldigt mycket nu, men tvivel och låg självkänsla kan hålla dig tillbaka. Det blir därför viktigt att du försöker se den stora bilden – vart är du på väg? Påminn dig själv om varför du gör det du gör, och känns det inte motiverande nog är det kanske dags att överväga en förändring på jobbfronten. 

I maj avslutas ett kapitel i din relationsbok. Något ämne, en person eller situation som präglat ditt liv i lite mer än ett år, säger du nu hejdå till. Se tillbaka på maj och november 2022 för att få en ledtråd kring vad det rör! Det här handlar till stor del om något du jobbat på med dig själv, kanske om att acceptera en förändring? Nu blir det tydligt att du kommit till en slutdestination. Det här blir en fin upplevelse, och ett avslut som innebär en ny början!

Relationsfronten ryker av fyrverkerier under 2023! Nu präglas dina förhållanden av expansion, kanske får familjen ett tillskott? Saker blir större och viktigare, och året är som gjort för att ta stora kliv i en seriös riktning! Slå på stora trumman, säg till personer att du älskar dem och välj att tro på att saker faktiskt är just så bra som de verkar. Det här är ett år för den stora kärleken, för att fokusera på vänskaper och för att hänge dig fullt ut. Skåla för ett tvåårsjubileum med en bästis, en ny kollegas framsteg eller att du varit singel i tre år. Livet är för kort för att inte fira!


Skytten, 22/11-21/12

stjarntecken skytten

Kära skytt, nu blir det raka rör. Januari skickar ut tydliga signaler kring en situation som präglat någon av dina relationer. Nu vet du vad du vill och var ni står. Kanske har du varit fram och tillbaka i många vändor med någon, eller så har ett gräl blivit långdraget och svårt att reda ut. Men nu får ni alltså något slags besked som gör saker och ting lite tydligare – det kan röra allt från era känslor för varandra till ett kontrakt av något slag, och i början av februari får du gå vidare från situationen för gott. 

Ett av årets stora teman för dig är passion och njutning! Nu tänds en glöd inom dig, och du kommer känna en stark dragning till sammanhang som låter dig utforska din kreativitet. Att saker ska kännas kul blir viktigt för dig, och du kommer låta magkänslan guida dina beslut. Nu kan det bli uppenbart att vissa sammanhang eller människor i ditt liv inte går i linje med dina prioriteringar, och du kommer behöva välja bort saker till förmån för det du verkligen tycker om. Det kan handla om allt från att gå emot en grupp människor som har en annan uppfattning om något, till att hantera vänner som inte förstår ditt kall. Nu behöver du faktiskt vara lite egoistiskt, och fokusera på det som gynnar dig.

Trots att passion och njutning är ledorden, kommer året även med en hel del ansvar. Nu får du möjligheten att ta på dig fler uppgifter än vanligt, göra större jobb och dra tyngre lass, både i privata och professionella sammanhang. Skillnaden är dock att det på jobbfronten knappt kommer kännas som en belastning. Du får snarare en kick av att planera och strukturera! Du får ägna dig åt uppgifter där dina unika perspektiv och egenskaper verkligen behövs. Det finns även goda möjligheter för den som vill göra större förändringar på jobbfronten, det här är ett perfekt år för att byta jobb. Nu blir det nämligen extra viktigt att du faktiskt upplever din vardag som givande, och att det du gör bidrar till din personliga utveckling. 

När det gäller familj och boende kan en större utmaning vänta, och nu behöver du visa en mogen och ansvarsfull sida av dig själv. Du tvingas axla en ledarroll även om det kan kännas obekvämt. Stundtals innebär det att du sätter andras behov före dina egna, och att du behöver vara vuxen i en situation där du egentligen skulle behöva tas hand om. Det hela blir dock en enorm mognadsprocess, och du kommer få nya perspektiv på allt vad hem och familj innebär. 


Stenbocken, 22/12-19/1

stenbocken stjarntecken passar ihop

Kära stenbock, du har ett väldigt spännande år framför dig! Det kommer kanske inte riktigt bli vad du är van vid, så var beredd på att styra om riktningen. Nu är det viktigt att du försöker vara öppen för förändring. Saker och ting kommer absolut inte vara så strukturerade som du föredrar, vilket faktiskt är något positivt! Du kommer tvingas tänka om kring en struktur du byggt upp, ett tillvägagångssätt du är van vid eller en stor plan du har. Det kan stundtals kännas tufft att acceptera snabba vändningar, och du snöar lätt in på detaljer för att få en känsla av kontroll. Här finns det dock mycket hjälp att få, och du kommer lära känna nya människor som hjälper dig navigera bland dessa förändringar.

En av årets större förändringar inträffar på karriärfronten. Det här kan vara något du länge känt av, men nu blir det svårt att ignorera. Ett avslut är nödvändigt, och det kan kännas svårt att göra den förändring som krävs. Du vet dock innerst inne att det är för det bästa, och till hösten får du det bekräftat – då känns det äntligen rätt. 

Försommaren ser ut att bli riktigt festlig. Här finns det otroliga chanser till romans! Nu kan du drabbas av en sån typ av crush som tar över allt – finns det något annat än kärlek? Det här blir en tid för storslagna handlingar. Nu får du även chansen att ge allt i ett projekt där dina talanger och förmågor får styra, och du kommer bli uppskattad för den du är. Stundtals kan det innebära att du blir lite av en diva, och under hösten kan det sätta käppar i hjulen för dig. På det stora hela är det dock något väldigt positivt, och du kommer få utforska nya sidor av dig själv och se hur kapabel du är att uttrycka dig kreativt.

Det här kan låta grovt, men om du känt att de senaste tolv åren (!) varit en sjuk uppförsbacke och att ödet haft något emot dig, så kan du nu andas ut! Året är nämligen här med en ordentlig vändpunkt för din personliga resa, och du kommer få känna hur tillvaron plötsligt känns mer lättsam. Saker blir inte lika mycket på liv och död, din självkänsla blir märkbart bättre och ditt sätt att förhålla dig till andra blir mjukare. Det här är något såpass stort att det influerar alla delar av ditt liv, men det kan ta ett tag innan du ser effekterna. 


Vattumannen, 20/1-18/2

vattuman stjarntecken passar ihop med

Kära vattuman, en lång kamp går mot sitt slut. I lite mer än två år har du mött utmaning efter utmaning, tampats med svåra situationer och genomgått en otrolig utveckling på ett personligt plan. Det har varit en resa i självkännedom, som för somliga varit lättare än för andra – oavsett vad har du mognat något enormt. Under våren 2023 är du äntligen ute på andra sidan! Det innebär att mindre ansvar läggs på dig som individ, och att du slipper känna att tillvaron präglas av en konstant press. Det här året handlar om gemenskap, och det blir uppenbart att ensam sällan är stark. 

Du kommer dock ha en fortsatt seriös inställning till saker och ting, men med ett annorlunda perspektiv. Det här kommer gynna dig i dejting-sammanhang, vilket blir tydligt i början av sommaren och hösten. Under sommaren kan det dock bli kämpigt på relationsfronten, och du riskerar att tappa bort dig själv i en oviss situation. Här finns en risk att du fastnar i ett tunnelseende, och att du har svårt att acceptera något för vad det är. Det kan leda till en rad drastiska beslut eller ohälsosamma beteenden, och det blir svårt att fokusera på annat när du är så totalt uppslukad av situationen. I början av september nyktrar du dock till, och du går in i hösten med ett helt nytt sätt att se på relationer.

Under året blir du mer lösningsorienterad och flexibel, och din analytiska sida kommer väl till pass. Du kommer dock behöva acceptera att du är nybörjare inom ett visst område. Rör dig i sammanhang där du får chansen att lära av andra! Men det är samtidigt viktigt att du litar på din egen förmåga, och att du vågar vara rak och ärlig. Annars kan en viss försiktighet stoppa dig från att lyckas.

En situation som rör boende, hem eller familj blir viktig under 2023. På den här fronten kan du vänta dig stora förändringar, men de kommer inte vara lika drastiska som tidigare. Nu är det snarare en positiv energi som styr, och en vilja att förändra något till det bättre. Det kan röra allt från en flytt till en helt ny stad, till att din familj växer eller att du får ekonomisk hjälp från någon nära dig. Oavsett vad det rör så blir det storartat.


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, det är dags att växa upp! Årets första tid kommer med tydliga besked. Du får bättre grepp om en situation som rör familj eller boende, och det blir tydligt vad du behöver göra för att komma vidare med något. Här får du även chansen att reda ut eventuella konflikter eller missförstånd med människor i din närmsta krets. Lösningarna på dessa situationer kan kännas obekväma eller tuffa, men det är viktigt att du prioriterar rak kommunikation över god stämning. 

Under våren inleds ett långt kapitel på temat mognad. Från mars och året ut, kommer tillvaron präglas av ansvarstagande! Få inte panik, du behöver inte ge upp ohälsosamma vanor i ett ryck. Det här är en utdragen process, räkna med att ta två steg fram och ett steg tillbaka tusen gånger om. Det kan låta läskigt, men det här blir ett år av att nå botten för att resa sig igen. Ju mer mogen du förväntas vara, desto mer självkritisk blir du. Årets viktigaste läxa blir att inte vara för hård mot dig själv. Förändring gör ont och växtvärk är ett gott tecken. 

Du kommer även behöva tampas en hel del med din ekonomi, på gott och ont. Det kommer kräva en hel del tuffa beslut, och du kommer hamna i en många svåra situationer tillsammans med andra människor. Resultaten kan dock bli hur fina som helst, det här blir året för smarta ekonomiska beslut och stora belöningar.

Försommaren kommer med riktiga fina möjligheter för ditt flörtande! Här kan något utvecklas till en riktigt spännande romans, fylld av djup och mystik. Se fram emot skakiga knän och långa kvällar av att bara stirra in i någons ögon! Kärleken får sig dock en förvirrande eller rent av skakig tid under höstens början. Här präglas relationen av osäkerhet och missförstånd, och det finns en risk att du lägger stor skuld hos dig själv. Mot slutet av september börjar det dock klarna, och oktober kommer med otroligt fina möjligheter. Det finns gott om chanser för den som vill ta en relation till nästa nivå. 


Här är ditt årshoroskop för 2022

Ditt årshoroskop i korthet:

 • Väduren: Du behöver plantera om rötterna, inte bara vattna bladen. 
 • Oxen: Du blir en helt ny version av dig själv. 
 • Tvillingarna: I år händer det äntligen.
 • Kräftan: Var självisk!
 • Lejonet: Är du redo att ta lite risker?
 • Jungfrun: Du kastas in i nya sammanhang!
 • Vågen: Du måste lära dig att hantera förändringar.
 • Skorpionen: Priset för årets mest händelserika liv går till… dig!
 • Skytten: Det är dags att växa upp.
 • Stenbocken: Ditt hårda slit kommer löna sig (men det blir en hel del turer fram och tillbaka innan dess). 
 • Vattumannen: Visa att du är en ledare.
 • Fiskarna: Det här är ditt år!

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, nu är det dags för ett år av vila och avkoppling. Under årets första månader vill du framåt i karriären, och det nu! Men tyvärr är din energi inte riktigt i symbios med stjärnornas planer, och en del saker kan läggas på is under den här tiden. Koncentrera dig på att slutföra det du tagit dig an, istället för att spotta ur dig en massa nytt. Hur du hanterar kritik kommer spela stor roll under den här perioden – du behöver försöka ta saker konstruktivt och inte personligt. 

Med allt fokus på karriären blir det mindre tid till kärleken, vilket blir extra tydligt i februari. En singel kan bli riktigt kärlekskrank, vilket kommer resultera i en del impulsiva beslut. En vädur som redan har en partner kommer behöva kämpa lite extra för att få relationen att funka, men det verkar ordna upp sig redan i mars. Hösten bjuder på en hel del vändor fram och tillbaka. Hur ska det gå egentligen? Någon verkar ha svårt att bestämma sig. 

Under 2022 söker du efter trygghet och stabilitet. Du längtar efter ett lugnare tempo och har tröttnat på plötsliga förändringar. I slutet av våren får du en försmak på ett sånt liv, och det kan komma med livsstilsförändringar som består. 

Ditt uppdrag under året är att konfrontera det okända. Det kommer bli utvecklande och kanske lite spirituellt. Året kommer leverera ett gäng obekväma sanningar, både om dig själv och om personer i din omgivning. Det här är en fas i ditt liv som uppmanar dig att verkligen gå till botten med saker och ting. Några intensiva veckor i mars och april kommer bli särskilt utmanande, och det kan faktiskt göra lite ont. Men du kommer växa så det knakar det här året.


Oxen, 20/4-20/5

Kära oxe, glöm allt du tror dig veta om dig själv. Vem du är, vad du vill och vart du ska spelar inte längre någon roll. 2022 kommer nämligen vända upp och ner på allt. Det här året är till för att du ska utvecklas. Kanske är du fast i gamla tankesätt och föreställningar om vem du är, och kanske är dessa föreställningar helt baserade på vem du tror att folk vill att du ska vara. Sluta göra saker som förväntas av dig, och sluta lev upp till en bild någon annan har av dig.

Årets första månader kommer till stor del handla om att sätta gränser inom dina relationer. Hur förhåller du dig till andras sätt att se på saker och ting, och hur anpassningsbar är du egentligen? Det är saker att reflektera över under årets första tid. Våren ger dig också den lilla extra knuffen som krävs för att du ska ta för dig ordentligt! Slutet av april blir en speciellt spännande tid. Du kan vänta dig stora förändringar under den här perioden.

Kärlekslivet blir allt annat än enkelt under året, och du har en hel del drama framför dig. Under maj nås du av viktiga insikter och behöver ställa dig frågan: allt eller inget? Ska det bära eller brista? Även hösten blir turbulent, och september kommer med en rad händelser som kan skaka om ditt kärleksliv. All denna relationsdramatik under året resulterar i att du befinner dig på en helt ny plats i livet i slutet av oktober. 


Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, det ser ut att bli ett riktigt pang-år för karriären! Du kommer kunna gå från idé till genomförande, och från dröm till verklighet. Det bygger såklart på att du lägger din energi på rätt saker och att du vågar satsa. Sätt igång tankefabriken, geniala idéer är beställningen och du är hovleverantör.

Ditt nyår är av kosmiska skäl uppskjutet några veckor. Det är nämligen först då du kommer vara helt färdig med allt du genomgått sen våren 2020. Galet va? Se tillbaka på tiden som gått, vem du var då och var du hamnat. Du har inte bara halkat in på någon galen bana, du har jobbat hårt och kämpat för att komma dit du är. Grattis till det!

Under hösten handlar allt om att sätta dina eyes on the prize. Förra året kantades av möjligheter och potential, nu är det dags för dig att omsätta saker i praktiken. Du kommer behöva jobba hårt, men om allt går som det ska kan du vänta dig något bra i slutet av 2022.

Mot slutet av december kan ditt kärleksliv skakas om rejält. Under den här tiden behöver du ta saker i ett lugnare tempo. Du kommer ha svårt att veta vad du egentligen vill, och risken är att du kastar dig in i något utan tanke på konsekvenserna. In i kaklet? Nej tvilling, under 2022 satsar vi på genomtänkta beslut. 


Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, året startar på ett spännande sätt. I januari är känslorna intensiva, och det kan bli riktigt passionerat. Under den här perioden har du absolut ingen tid för eftertanke. Se till att ditt hjärta hamnar i rätta händer, och att du inte stadgar dig bara för sakens skull. I februari kommer du vara mer benägen att ta beslut, och frågor du burit på får äntligen svar. Under årets första månader är tempot högt, och du behöver vara tydlig i din kommunikation. Snabba vändningar kommer med missförstånd och känslor som svänger. Kom ihåg det. 

Året handlar till stor del om att hitta nya riktningar. Du kommer utforska platser och områden du aldrig upplevt förut, och det blir ett riktigt äventyr! Frihet är ledordet. Vad vill du egentligen få ut av livet? Vad gör dig lycklig? Och hur ska du göra för att nå dit? Under perioden maj till oktober får du en försmak på vart dina drömmar kan leda dig, och det finns möjlighet till stora förändringar. Under den här tiden är du extra ambitiös, och vad som ska prioriteras har aldrig varit tydligare. Men sluta lägg en massa energi på att ta hand om fullt vuxna personer i din omgivning. Personer som är emotionellt outvecklade traskar du raskt förbi – det är slut med välgörenhetsarbetet.

Ditt år kommer också handla om dina vänskapsrelationer. Inte bara de närmsta relationerna, utan även ditt förhållande till kollegor och bekanta. Du kommer träffa nya människor som inspirerar dig! April är en speciellt fin månad för detta. Men det blir inte bara sol på din himmel, det kan nämligen bli en hel del bråk också. ´Det finns en poäng med att jobba tillsammans och göra uppoffringar för varandra, men ibland behöver du komma ihåg att vara självisk. 


Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, spänn fast säkerhetsbältet! Du har ett intensivt år framför dig. Det kommer bli toppar, dalar, intensivt och känslofyllt – men med en stor dos passion och framgång. Antingen går du in i något helhjärtat, eller inte alls. Det kommer tvingas ta en hel del obekväma beslut. Är du redo att tänja på gränser för att verkligen komma någon nära nu? Ska du ta risker när det gäller investeringar och pengar? Det kan bli trubbel på kärleksfronten redan i början av året, men det ser bättre ut under sommaren. Dina pengar bör du hålla hårt i under årets första månader, men slutet av april och början av maj ser bättre ut för din ekonomi.

Några dagar i april ser ut att kunna erbjuda en hel del spännande möjligheter, men allting har sitt pris. Kom ihåg att allt som glittrar inte är guld. Den där charmiga personen du träffar till exempel, är hen verkligen så felfri som du vill tro? Det kan mycket väl vara så att allt är toppen, men huvudsaken är att du rannsakar dig själv och inte romantiserar en bild av något eller någon. 

Året kommer till stor del handla om din karriär. Du har i och för sig en spännande men skakig väg att vandra ända fram till 2026, men det här året kan bli historiskt händelserikt! Reflektera över dina mål. Varför gör du som du gör? Är ditt yrkesval hållbart i längden? Känns det meningsfullt? Alla de frågorna kommer besvaras under året, efter en hel del dramatik såklart. Slutet av april kommer öppna dörrar som mycket väl kan bli avgörande. Säg ja!


Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, äntligen! Nu är det faktiskt slut på ditt lidande. Året som har gått lärde dig en del hårda läxor – du har tampats med stress och säkert varit sjuk en del? Det är inte slut på det hårda arbetet än, men det värsta är över. Året kommer nämligen handla om ett helt nytt område i ditt liv: kärleken! Visst, du har väl kanske haft din beskärda del av kärleksdrama. Eller så har du inte det, men nu kan du i alla fall räkna med en vild tur i kärlekstunneln. Redan runt Alla hjärtans dag börjar Amor skjuta hejvilt. Lyckas du värja dig för hans pilar i februari, kommer en andra omgång i april slå gnistor som är svåra att motstå.

Året är här för att påminna dig om att öppna ditt hjärta, och att du har en hel del att jobba på. Sommaren kommer med en viktiga läxor. Hur kan du skydda ditt hjärta genom att sätta hälsosamma gränser? Det är något du behöver fundera på just nu.

Under 2022 kommer du också reflektera över vart du är på väg. Du kommer längta bort, men exakt till vad är inte helt tydligt. Det kommer fina möjligheter för den som funderat på en längre utlandsresa (eller kanske till och med en flytt). Du kastas in i helt nya sammanhang, som blir riktigt inspirerande. Det kan också handla om att bredda dina perspektiv på andra sätt, genom utbildning eller religion och spiritualitet. Var öppen! Det här är ett år för att släppa förutfattade meningar. Låt dig utmanas av något nytt. Mot slutet av hösten är du ett steg närmare svaret på frågan – din riktning kommer då att uppenbara sig. 


Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, nu blir det ordning på torpet. Under året som gått har du utforskat dig själv och din kreativitet, men nu blir det istället fokus på det produktiva. Det här är ett år för hälsa, rutiner och jobb! Och nej, det behöver verkligen inte bli så osexigt som det låter. Du ska såklart sätta din vågiga prägel på saken (en träningsrutin kräver väl ett nytt set träningskläder och så vidare). Gör saker på ditt sätt! Annars kommer du nämligen inte orka, för du har en hel del jobb att göra. Var den där personen som dekorerar sin kontorsplats med nån kul ljusslinga, unna dig en fin matlåda och sätt guldkant på vardagen. Nu handlar det helt enkelt om att romantisera ditt liv.

Året bjuder även på en hel del romantik! I mars har du exceptionellt goda chanser för dejting. Det blir en spännande och lättsam tid. Kärleken behöver inte vara särskilt komplicerad under våren, du får komma ihåg att det ska kännas roligt. Det här blir en fin tid för de vågar som behöver hitta tillbaka till lust och passion. Från maj till slutet av oktober tar dina relationer en seriösare vändning, vilket är en bra möjlighet för de som vill ta saker och ting till nästa nivå. Kanske kommer den där flingen du skämtade om i mars visa sig vara på riktigt under sommaren? I september går du dock i riktigt förvirrade tankar, något som löser sig under oktobers sista vecka. 

Ett annat av årets teman är trygghet och stabilitet. Under 2022 kommer du behöva trygga punkter att knyta an till, och din förmåga att hantera oväntade förändringar kommer prövas. Du har vanligtvis inte jättesvårt att anpassa dig, men behöver ändå ha en hel del kontroll. Under året kommer du behöva släppa kontrollen för att följa med strömmen, även när det gör ont. Under sådana stunder är det viktigt att du har något tryggt att hålla fast vid. Vad just den saken är uppenbarar sig under våren.


Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, förändringens vindar viner! Gör dig redo för året som förändrar allt. Du kommer gå in i 2022 som en person och komma ur det som någon helt annan. Megaläskigt? Ja. Fantastiskt stärkande? Ja. Några veckor in i januari sätter kalaset igång, och det här är faktiskt en process som pågår ända fram till juli 2023. Frågor på det?

Nu handlar det om att hitta dig själv. Ja, du har hört det förr. Men den här gången är det på riktigt. Du kommer behöva ömsa skinn och göra dig av med delar av dig själv du vuxit ur, även om det gör ont. Du är inte längre personen du en gång var, vilket du behöver få din omgivning att inse. Det kan innebära omvälvande förändringar för både din karriär och för dina relationer. Men det kan också innebära att säga hejdå till gamla vanor och beteenden. Var inte rädd, det kommer gå galant. 

I april är du redo för ett nytt kapitel i relationsboken. Under månadens första vecka kan du drabbas av en filmiskt stark förälskelse. En bit in i maj kommer du få reda på om du faktiskt är mogen för något seriöst eller inte. Är svaret på frågan nej kan du sitta lugnt i båten. Efter oktober kommer du vara på en helt annan plats.

Året kantas av jakten på den stora kärleken. Men du får du inte glömma att kära ner dig i dig själv. Hur klyschigt det än må låta är 2022 året som handlar om dig, oavsett hur många hjärtan du krossar på vägen. 


Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, du har ett fantastiskt år framför dig. I januari ligger ett stort fokus på ditt hem, och det kan innebära förändringar gällande din boendesituation. Har du en flytt eller bebis på gång? Kanske inte än, men vem vet vad våren har att bjuda på!

2022 är året du växer upp. Visst du kanske är vuxen – men när såg du senast över ditt elavtal? Nu behöver du tänka om kring allt som hör vardagen till för att få det att funka i längden. Du behöver avsätta tid för återhämtning lika mycket som du behöver jobba hårt. Det kan bli rätt stressigt, så glöm inte att prioritera din hälsa. 

Och för er hopplösa själar som ryser av tanken på elavtal och bebisar har året såklart också annat att erbjuda. Sommaren ser ut att bli riktigt rolig. Du kommer få tid att ägna dig åt saker som känns meningsfulla. Kom ihåg att gör saker bara för skojs skull! Det behöver inte leda någonvart, din njutning är sommarens prio. Och njutning är ett bra ledord. Det kan nämligen hetta till på kärleksfronten under den här tiden. Det kan dock bli lite stökigt om vissa sår inte är helt läkta.

Hösten kan bli lite dramatisk för ditt kärleksliv, och ni kommer behöva kriga en del. Det kan innebära att ni kämpar för er kärlek, men det kan också innebära att ni bråkar med varandra. Något som är viktigt under den här perioden är att du får tid att reflektera kring om kriget är värt det. Kanske kommer ni starkare ut på andra sidan, eller så inser du att det är dags att lägga ner stridsyxan och gå vidare. Som tur är blir hösten fin för andra relationer, du kan räkna med en stor dos stöd från vänner och familj. 


Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, du går mot ett socialt år! Det blir intensivt, men inget du inte kan hantera. Våren och hösten är här för att locka fram dina allra bästa idéer. Du kan räkna med att folk lyssnar på vad du har att säga, din åsikt värderas högt i fler än ett sammanhang. Det här är överlag ett fint år för skrivande och allt som har med kommunikation att göra. Under våren har du goda chanser att träffa nya intressanta människor som kan komma att inspirera dig. Mot slutet av april har du finast möjligheter på det planet, och det kan till och med bli spännande möten av andra slag under den tiden. Kärleken blir inte helt okomplicerad, men tråkigt blir det inte.

Alla hjärtans dag blir verkligen din dag. NOT! Skämt åsido, var försiktig. Du ser ut att kunna hamna i hur förvirrade situationer som helst, och risken att någon missförstår dig är skyhög. Var tydlig med dina intentioner! Det är så tråkigt att få falska förhoppningar, speciellt av en stenbock. 

Sommaren blir en lugnare tid. Du behöver komma ner på jorden under den här tiden, försök minimera storstadsstress och jobbhets. Året kommer nämligen i övrigt innebära en hel del hårt jobb, och det är inte säkert att du kommer få se resultatet direkt. Ditt hårda jobb kommer löna sig, men det kan ta lite tid. Projekt du jobbar på kan bli rejält försenade, men i början av hösten får du åtminstone något för allt ditt hårda slit.


Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, om någon testades av året som gått är det sannerligen du. Du har kämpat som få, och även om det inte riktigt är över än kan du glädjas åt att 2022 kommer med färre motgångar. Kanske kom förra året med insikter om vem du är, och vad du vill ägna dig åt? I så fall är det dags att börja jobba på saken. Du får fina möjligheter, inte minst när det gäller karriär och ekonomi. Det här kan bli ett riktigt tursamt år för investeringar, så länge du avstår från några impulsiva beslut i mars. 

Året handlar till stor del om balans. Du kommer behöva lägga mycket tid på ditt hem och din familj, samtidigt som du behöver fokusera på karriären. Det här kan bli ett fint år för tillskott i familjen. Rör det en hundvalp får du vänta till sommaren – men besked om bullar i ugn kan för vissa komma tidigare än så. Och är du en sån som tar med dig jobbet hem? 2022 är här för att påminna dig om att jobbmejl i sängen kanske inte är det sexigaste. 

Det blir ett år av mycket ansvarstagande, men det blir kul! Du kommer få visa framfötterna, och tidigare jobb du lagt ner kommer ge fin utdelning. Dina erfarenheter är eftertraktade. Ibland har du en tendens att ta ett steg tillbaka för att låta andra leda, men i år kan du glömma det. Du är en ledare, och det kommer visa sig i fler än ett sammanhang.

Kärlekslivet ser ut att bli fint men lite förvirrat. Under våren kan det uppstå en hel del missförstånd, men det ordnar upp sig under sommaren. Dina chanser till en sen sommarromans är inget annat än skyhöga.


Fiskarna, 19/2-20/3

Kära fisk, det finns bara ett ord för ditt 2022: UNDERBART! Ingen kommer sakna skitåret 2021, och allra minst du. Vem har någonsin varit så sliten, så prövad och förvirrad? Det låter som ett klyschigt löfte, men året är ditt. Under det gångna året jobbade du mycket med att släppa taget. Du tvingades reflektera över ditt förflutna, och en hel del gamla sår gjorde sig påminda. Men det var jobbet som krävdes för att göra plats åt allt nytt som väntar dig under 2022.

Året kommer med en fet dos ny energi. Nu orkar du äntligen ta tag i saker du skjutit på, inte minst dina drömmar. Allt du valt bort till förmån för vardagens tristess är tillbaka på agendan. Nu är det dags för dig att ta för dig. Du har nämligen turen på din sida. Vad drömmer du om? Inget är för stort, ta en risk! Har du drömmar om att resa, att skriva, att gå en utbildning eller genomföra ett projekt? Lyckans ost! 2022 ger dig fantastiska förutsättningar för alla de sakerna.

Sommaren kan mycket väl komma med en upgrade på jobbfronten. Kanske går det riktigt bra för något du jobbat länge på? Det kan till och med innebära en löneförhöjning eller befordran. 

I april känner du dig kreativ, men det finns dock en liten risk att du tar dig vatten över huvudet. Du kommer behöva komma ner på jorden lite, så försök tänka realistiskt. Under den här tiden kan det vara bra att avvakta med viktigare beslut, annars missar du lätt avgörande detaljer. Det kan även bli en riktigt fin tid för romans, så länge du behåller ditt realistiska tänk. Du har ju en tendens att se det bästa i människor, även när de långt ifrån förtjänar det. Du kan inte förändra någon, hur mycket du än vill. 


Här är ditt årshoroskop för 2021

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, du kliver in i det nya året med dunder och brak! Allt känns spännande och fräscht, och oroskänslorna som tyngt dig under hösten är som bortblåsta. Det kan nästan bli lite väl mycket dunder och brak under våren. Du som i vanliga fall har problem att lägga band på dina impulser får det inte direkt lättare nu. Men inget ont som inte för med sig något gott! Det här kan bli en tid för dig att slå dig fri från gamla strukturer som hindrat dig från att utvecklas. Under våren kan du också möta en del utmaningar när det kommer till din ekonomi. Kanske behöver du snabbt anpassa dig till en ny ekonomisk situation?

Det här blir ett stort år för dina vänskaper! Du får nu chansen att reflektera lite kring sammanhangen du befinner dig i. Har din vänskapskrets ohälsosamma mönster och en maktdynamik som behöver diskuteras? Då finns det en stor potential för dig att hitta en ny flock som förstår dig bättre. Under sommaren finns det en stor chans att du återupptar kontakten med någon du glidit ifrån. Under året finns det också möjlighet för en vänskap att utvecklas till något mer. Så om du letar efter kärleken 2021 är den nog närmre än du tror. 

2021 blir också året då du inser att du behöver lära dig något nytt. Kanske gör du comeback i skolbänken? Vilken kan medföra ett miljöombyte, vad sägs om att börja på Folkhögskola på en mindre ort? Oavsett vad kommer året ta dig till nya, högst oväntade platser. 


Oxen, 20/4-20/5

Kära oxe, under årets första månader börjar saker och ting äntligen lossna. Kanske har hösten känts ovanligt trög och alldeles säkert har du upplevt att saker du sett fram emot lagts på is. Du är ju en tålmodig person, men när du jobbat så extremt hårt under en så lång tid behöver även du lite bekräftelse på att saker faktiskt rör sig framåt. Och den bekräftelsen kommer du få!

2021 kommer nämligen med en del stora, kanske till och med livsomvälvande, händelser. Nu vill du omsätta dina idéer i praktiken, vilket inte kommer kännas helt enkelt. Du kanske kämpar med en inre konflikt kring vem du är och vad du vill göra? Men en sak är säker – du vill byta riktning.Det här blir ett år fullt av möjligheter för den som är sugen på att sadla om. Det kan röra sig om ett karriärbyte! Eller också förändrar du ditt sätt att göra saker på. Hoppa mellan jobb hur mycket du vill, men se till att du har en stabil grund att stå på. Året kan nämligen komma med en hel del ekonomiska överraskningar, både positiva och negativa.

2021 kan även bli hett, speciellt under mitten av sommaren. Här finns en stor chans att du träffar någon som är lite annorlunda. Någon vars personlighet kantas av en smart jargong, ett spännande tankesätt och nya perspektiv.


Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, att du är en frihetsälskare är ingen hemlighet – och det nya året kommer med oändliga möjligheter. Du kommer du börja tänka i banor du tidigare inte trodde var möjliga, och ditt annorlunda sätt att se på saker kommer verkligen gynna dig under året. Det här är också ett väldigt bra år för dig att utbilda dig, så passa på att lära dig nya saker!

Det kan även finnas ett spirituellt intresse att bejaka, kanske är det här året du konverterar till en religion eller säger upp dig för att satsa allt på att sälja kristaller? Kanske måste du våga testa dina vingar på en annan plats? Trots rådande pandemi finns det en stor chans att du flyttar någon annanstans, kanske är det till och med en förutsättning för att du ska kunna växa som person. Risken är dock att du känner dig trängd var du än är.

Under året ligger mycket fokus på din frihet, och med den kommer även ett ansvar. Du behöver lära dig att frihet nödvändigtvis inte innebär att vara själv. Det kommer uppstå en slitning inom dig, hur mycket är du egentligen redo att uppoffra för att få göra exakt vad du vill hela tiden? Du har dock riktigt goda chanser att lyckas på det romantiska planet, men det blir först till hösten. Under sommaren kommer det nämligen flyta på otroligt bra för din karriär, så då har du inte tid för flört och kärlek.


Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, under året kommer du påminnas om saker du försökt glömma. Det kan bli ett ganska omvälvande år med stora förändringar och obekväma sanningar! 2021 präglas också av en del konflikter. Kanske behöver ditt kompisgäng tänka om när det kommer till hur ni behandlar varandra? Nu behöver du bli tydlig med vad du vill och var du står. Du kan ju ibland ha problem när det kommer till att kommunicera dina behov, men det är något du får chans att jobba på under året.

Under våren finns det stor potential för kärlek! Dock finns det en risk att ni glider ifrån varandra lite under sommaren. Men du kan vara lugn, ni återförenas på ett eller annat sätt mot slutet av sommaren. Det finns också en hel del potential för dig att utveckla djupare vänskaper 2021 och de relationer som blommar upp i ditt liv under året, såväl romantiska som platoniska, är sådana som kommer hålla länge.

Året kommer också kräva mycket koncentration från din sida. Det kommer kanske kännas ensamt. Men det här blir en tid för dig att jobba på dina rutiner, lära dig att disponera din tid på ett hälsosamt sätt och acceptera att det kan vara bra att vara själv ibland. Att vara själv behöver inte betyda att man är ensam. 


Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, nu händer det minsann grejer. Ditt behov av att sticka ut, inte minst på karriärfronten, är fortfarande stort. Året kan komma med stora möjligheter för dig, men allt har sitt pris. Under 2021 byggs nämligen en konflikt upp inom någon av dina nära relationer. Kanske har du ett förhållande med någon som tycker att ditt fokus på karriär känns löjligt? När det sen visar sig att ni vill helt olika saker blir det svårt. Som jobbigast blir det under sommaren, men det är också då ni har som bäst chanser att utveckla er relation.

Men året bjuder trots allt på en hel del romantik, även om det kanske inte blir helt smärtfritt. I början av året finns det potential för en ny relation att inledas, och även under hösten kan det komma att bli riktigt hett. Men relationen du inleder under hösten kommer höra till det mer kortsiktiga slaget.

Du är som bekant en väldigt självständig person, men det utesluter inte behovet av att tillhöra något större. Det kan ibland vara svårt för dig att hitta en mening i att vara en mindre beståndsdel istället för en huvudkaraktär. Och du kommer få skina under året, men kanske inte helt på egen hand eller utan andras hjälp. Ta vara på de händer som sträcks ut till dig, och våga ta kritik! Då kommer du lyckas med riktigt stora saker under 2021.


Kära jungfru, under året behöver du lära dig att hantera ditt behov av trygghet i relation till din längtan efter frihet. Du är i grund och botten en rastlös person, som behöver testa nya saker för att må bra. Under året kan din vardag komma att kännas svår och stressig. Du kommer behöva jobba riktigt hårt, och risken är att du tar på dig en uppgift för mycket. Men det får du såklart inte reda på förrän det är för sent. Det är bra att du håller dig sysselsatt, men du måste också komma ihåg att göra saker som du mår bra av.

Vem vet hur det blir med resor, men du kommer säkerligen känna ett starkt behov av att besöka nya platser. Kanske blir det möjligt, kanske inte. Oavsett vad behöver du tillåta dig själv att bryta dig loss från gamla mönster som hållit dig tillbaka, och det får du hjälp med redan i början av året. Du kommer även behöva jobba lite med dig själv. Du förtjänar att vara stolt över vad du åstadkommer och året kommer kräva att du visar upp delar av dig själv du tidigare varit obekväm med att visa. Men det kommer du klara galant.

Om det är någon som blir kärlekskrank under året är det du. Om du är i ett förhållande kan det här bli en perfekt tid för dig att tända gnistan igen, varför inte fria till din partner? För en singel ser året inte ut att bli särskilt händelselöst, men det kan komma att bli en hel del trubbel också. Kanske har du lite väl höga förväntningar på någon, eller så blir du så taggad att du blir kär i kärleken istället för personen i fråga. Oavsett vad bär det av på en storslagen resa!


Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, året kommer innebära en rad stora förändringar – inte minst på det romantiska planet. Nu vill du göra saker för din egen skull, utan att behöva ta hänsyn till din omgivning. Och visst ska du få göra det! Året ser nämligen ut att ha en hel del möjligheter att bjuda på. Kanske får du äntligen utlopp för din kreativitet på jobbet? Eller så får du tid över till att ägna dig åt ett projekt du länge sett fram emot?

Utöver det kan året bli rätt stökigt, inte minst på kärleksfronten. Du längtar efter lättsamma förbindelser utan krav, samtidigt som du aldrig haft ett lika stort behov av att bli bekräftad. Kanske blir du förälskad i din KK? Eller så har du tröttnat på din partner? Du kanske saknar singellivet? Lätt blir det i alla fall inte.

Under 2021 har du även goda chanser att avancera på jobbfronten. Något annat som kommer sätta sin prägel på året är din längtan efter kunskap. Kanske innebär det att du återvänder till skolbänken, eller också vill du dejta en smart person som kan citera gamla statsvetare.


Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, välkommen in i ett år som kommer ge dig något du kanske saknat den senaste tiden – en stark trygghetskänsla. På många sätt blir 2021 året då du hittar hem. Kanske hittar du en långsiktig boendelösning? Kanske tar du och en partner steget att flytta ihop? Eller också går ni skilda vägar för det bättre! Även om vägen ibland kan kännas lite snårig kommer året bjuda på stabilitet.

Under början av året väntar en stor omgång drama inom dina nära relationer. Kanske är det dags för dig att stå upp för dig själv inom en vänskapsrelation? När det kommer till kärleksrelationer har du en stark längtan efter något mer långsiktigt. Du känner dig trött på korta förhållanden som inte ger någonting. Även en inbiten singel kommer krypa till korset och erkänna sitt behov av närhet. Det är okej att byta åsikt ibland, vi lovar. Även när det kommer till relationer av det romantiska slaget kan en del konflikter uppstå. Du kanske dejtar en person som har en helt annan bild av hur er relation ska se ut, eller så uppstår konflikter för att ni inte delar samma värderingar. Tänk på att om du beter dig som en knäppgök kommer din potentiella partner få svårt att hantera dina behov! Under sommaren finns det dock riktigt god dejting-potential, speciellt för dig som då befinner dig någon annanstans än på din hemort. 

På det ekonomiska planet kan det komma en del överraskningar. Du kommer spendera mycket pengar år 2021, men du kommer också ändra din inställning till det materiella. Att äga saker känns plötsligt inte lika viktigt som tidigare.


Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, du är en stor drömmare. Men under året kommer dina drömmar och storslagna visioner kräva lite mer planering för att kunna omsättas till handling. Nu kommer du behöva satsa! Det är inte din stil att tänka innan du handlar eller lägga upp en plan B, men under året kommer du inte komma särskilt långt om du inte gör det. Speciellt under början av året kan du tjäna mycket på att lägga tid och energi på jobbet. Det kommer krävas mycket av dig, men det kommer vara värt det i längden.

Under året kommer du antagligen uppleva stora förändringar och ställas inför en del dilemman. Hur mycket av dig själv är du beredd att offra för dina nära relationer? Det finns inga enkla svar, men situationer där du tvingas tänka om kring förhållanden kommer definitivt uppstå.

Under året finns det stor romantisk potential, speciellt under våren eller tidig sommar. Nu kanske du är sugen på något långsiktigt och äkta, och potentialen för ett förhållande att ta form finns absolut. Men se till att du är redo. Annars är risken stor att du kastar dig in i något du inte riktigt är mogen för.


Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, först och främst: Grattis! Du tog dig igenom 2020, du klarade dig! Under förra året har vissa av er mött ett enormt motstånd, några av er har gjort allt för att bara hålla er flytande och andra har lyckats åstadkomma otroliga saker. Oavsett vad var förra året inte direkt ett händelselöst år. Men det kommande året är här för att reda ut en del saker och lätta lite på trycket. Allt kommer bli enklare, och du kommer vara villig att ta emot den kärlek du förtjänar.

Men under året kommer du ställas inför en del utmaningar när det kommer till din ekonomi. Kanske behöver du komma på kreativa lösningar på dina ekonomiska problem? Under året får du också chansen att gå utanför din trygghetsbubbla, men var försiktig med att ta dig an för stora utmaningar. Under 2021 finns det nämligen en risk att du blir utmattad. Därför är det viktigt att vila och återhämtning blir centralt under året, annars kommer du aldrig klara av den emotionella påfrestning ditt arbete utsätter dig för.

Du måste definitivt prioritera egentid och lugna stunder för att orka med. Naturen kan bli en bra tillflyktsort under sådana tider, men det kanske inte kommer som någon chock. Du som jobbar med kommunikation på något sätt får stora fördelar under sommaren som kan generera pengar senare under hösten.  


Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, det här blir ditt år! Gör dig redo för att vältas omkull av förändringens tåg. Det här blir ett bra år för din personliga utveckling. Men du kommer behöva göra stora uppoffringar för att lyckas med det du vill åstadkomma. Kanske behöver du göra upp med din bakgrund och bryta dig loss från dina rötter? Du behöver också fundera över vad du gör bara för att det känns tryggt. Låt inte din rädsla för förändring hindra dig från att vara lycklig! Det kan låta klyschigt, men du är faktiskt din egen lyckas smed.

Något annat som kännetecknar året är din kreativa utveckling. Du lyckas ofta övertyga andra att du är självständig “fuck off”-person, men alltför ofta bryr du dig faktiskt lite väl mycket om vad andra tycker och tänker. Under året kommer du behöva visa att du kan stå på egna ben och vara självständig, vilket också kommer gynna dina relationer i det långa loppet! Våga satsa på något för att det är kul, inte för att det är trendigt. Det kan bli ett riktigt stormigt år på kärleksfronten, med ett flertal (!) kortare relationer. Om du redan har en partner kan ni möta en stor utmaning tidigt under året, men gynnas av den under början av hösten. 


Fiskarna, 19/2-20/3

Kära fisk, välkommen in i ett år av total förvirring. Du får alltså inget break från din drömvärld. Året präglas av ett dilemma: att tala från hjärtat, eller att ljuga litegrann? Under året behöver du göra upp med din tendens att trassla in dig i saker och fly från allt som känns lite jobbigt. Det är slut med det nu. Du behöver lära dig kommunicera dina behov. Det håller helt enkelt inte längre att ghosta dina vänner när de beter sig illa, nu måste språket ut! Även för den konflikträdda. Du ska självklart ta det lugnt och göra saker i din takt, men se till att agera rättvist för alla inblandade. Det vinner du på i längden.

Under sommaren kommer saker och ting lätta upp och du har riktigt goda chanser på kärleksfronten. Juli är en perfekt månad för den som länge letat efter romantik, det ser nämligen ut att kunna bli riktigt hett då. Det är mycket möjligt att du kommer träffa en lekfull person som kommer lära dig hel del.

Under 2021 kommer du stöta på en del utmaningar på jobbfronten. Men här ska du inte vara rädd för förändringar! Det kommer blir så bra så. Du kommer kanske känna dig lite överväldigad av förväntningar från din omgivning, men du klarar faktiskt mer än du tror. Det kan finns en riktigt stor belöning att vänta, och kanske hittar du äntligen rätt i livet? Du kommer också lära dig en viktig läxa när det kommer till att balansera din integritet och att bjuda på dig själv.