in

Så lyckas du med din blogg!

dragaretyra
Så lyckas du med din blogg!Hilary Duff flaxar med datorn.

Läs vår nya bloggare Tyra Sjöstedts tips på hur du lyckas med din blogg!

Mer

b

Eva Longoria och hennes Mac.

Så här får du en större blogg:

1. NISCHA! Försök komma på något som du kan rikta in din blogg på, lite mer än det andra du skriver om. Jag har te x försökt nischa min blogg lite på med min kategori ”Öka ditt självförtroende” där jag visar före och efterbilder på modeller och kändisar. Du behöver inte bara skriva om det din nisch- men kanske lite mer än allt annat du skriver om.

2. DESIGN!
Tyvärr så är det tråkigt att säga det- men utseendet spelar faktiskt roll! Man är utseendefixerad även i bloggvärlden, och då menar jag bloggdesignen. Du får heller aldrig en andra chans- utan försök fixa din design så fort som möjligt! Om du hittar någon som kan hjälpa dig- kom då överens med den personen innan vad som gäller. Ser du en tjej som har en snygg design så kan du ju alltid fråga vem som gjort den, och på det viset hitta någon som kan hjälpa dig med din bloggdesign.
 

a

Hilary Duff gör akrobatik med sin dator.

3. BILDER! Uppdatera med massor av bilder. Tydligen finns det dem som bara kollar på bilderna i en blogg. Och visst, det är ju lite trist med en blogg med bara text och inga bilder. Man vill gärna se ett ansikte bakom bloggen- så försök lägga ut bilder på dig själv så ofta som möjligt.

4. TA HAND OM DINA LÄSARE! Svara på kommentarer så gott du kan. När bloggen sedan är stor så kan det bli svårt att svara på allt- men försök i den mån du kan! Försök vara lyhörd på vad dina läsare frågar om. Får du samma frågor hela tiden så kan du skriva ett helt inlägg om den frågan.

5. BJUD PÅ DIG SJÄLV & VAR DIG SJÄLV! Försök inte framstå som en ängel! Känner du för att skriva nått knäppt- gör det! Är du arg på något- Skriv det! Det är ju det som gör din blogg speciell! Visa vem du är- och bjud dina läsare på det.

c

Jessica Simpsons dator är röd.

6. KVALITÈ ÄT BÄTTRE ÄN KVANTITET! Visst älskar läsarna att bloggen uppdateras ofta, men om du inte kommer på nått bra att skriva om- gör då inte det! Det är faktiskt ganska lätt att genomskåda ett inlägg som är skrivet bara för att.

7. INVOLVERA DINA LÄSARE & SKAPA DEBATT! Ett av mina bästa tips är att göra dina läsare nyfikna- på det sättet kommer dem tillbaka! Har du något roligt på gång, skriv då ett inlägg att du har något roligt på G och att du berättar mer om det imorgon. Det är många storbloggare som kör med det- och dem lyckas ju. Försök även skapa debatt när du skriver ett inlägg ”Vad tycker ni? Håller ni med mig?” Sedan kan det diskuteras hej vilt!

d

Josh Groban med sin laptop.

Och så här får du fler läsare:

1. BESÖK OCH KOMMENTERA! Besök andras bloggar och lämna ett avtryck! Då är det ju stor chans att den som har den bloggen går in på din och kollar. Kanske hon/han blir fast hos dig!?

2. VAR MED PÅ LISTORNA! Det är många som är inne och kollar bloggar på olika topplistor. Gå med i bloggtoppen.se och på bloggportalen.se.

3. AKTIVA LISTAN! Jag vet av erfarenhet att jag fick massor av nya besökare när jag för första gången hamnade på Blogg.se:s mest aktiva lista… Sedan kanske du hamnar på listan med dom mest besökta bloggarna.

4. VAR ÖDMJUK! Försök inte glida in på en räkmacka genom att vara taskig mot andra bloggare! Att skriva massor av taskiga inlägg om andra bloggare på sin egna blogg kanske ger fler läsare för stunden- MEN i längden så blir det tvärtom- plus att folk kommer att uppfatta dig som en desperat människa som gör allt för att få en stor blogg. Ni förstår nog vad jag menar. Försök att vara ödmjuk, det vinner du på i längden- i alla situationer!