in

Gör ditt eget hemmaspa

spadrag2
Gör ditt eget hemmaspa

Länsa skafferiet och du kan ge dig själv lyxbehandlingar för några enstaka tior!

Mer

Kroppen

spa1

Varva ner i helgen med mysiga spabehandlingar. Veckorevyn har samlat ihop några av de bästa recepten på hur du tillverkar välbeprövade huskurer för nästan inga pengar alls! (Eller helt gratis om du har ett välfyllt skafferi sedan tidigare).

Jordgubbsbad
500 g jordgubbar
1 dl vispgrädde
4 dl vatten
1 tsk olivolja

Gör så här:

Mixa jordgubbar, vispgrädde, vatten och olivolja och häll blandningen i ett hett bad. Grädden och oljan gör huden mjuk och jordgubbarna rengör.

Håret

spa2

Hårinpackning
1 äggula
2 msk creme fraiche
1/2 msk olivolja

Gör så här:
Blöt håret och handdukstorka. Vispa ihop ingredienserna och massera in i håret och låt sitta i 30 minuter. Skölj och tvätta håret som vanligt.

Ansiktet

spa4

Steg 1. Ångbad
Se till att öppna upp porerna före alla former av ansiktsbehandling eftersom slaggprodukter utsöndras. Du gör det bäst genom ett vanligt hederligt ångbad.

Gör så här:
Koka upp två liter vatten och häll i en stor skål, dra en stor handduk över huvudet och sänk ansiktet över skålen. Blir det för varmt under handduken, släpp in lite luft då och då. Sitt i minst tio minuter och tprka sedan ansiktet.

spa7

Steg 2. Ansiktspeeling
1/2 dl strösocker
1 msk olja

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna och peela med lätta, cirkulerande rörelser för att avlägsna döda hudceller. Sedan är du redo för ansiktsmask.

Steg 3. Ansiktsmask
En ansiktsmask är stärkande när hyn har blivit matt och glåmig. Den fräschar upp och tar bort smuts och döda hudceller.

spa6

Advokadomask för torr hy
1/2 avokado
Avrunnen naturell yoghurt

Gör såhär:
Gröp ur avokadon med en sked, mosa den i en skål och blanda i lite av den avrunna yoghurten. Tänk på att mosa ordentligt annars få du stora bitar i ansiktsmasken. Applicera blandningen i ansiktet och låt verka 15 minuter. Skölj av med ljummet vatten.

spabanan

 Bananmask för normal till torr hy
1 banan
1 msk havregryn
1 msk honung

Gör så här:
Mosa bananen och blanda med havregrynen som du stött i en mortel innan. Blanda sedan ner honungen och rör till en jämn smet. Applicera på fuktad hud och låt verka i 15 minuter. Skölj och badda ansiktet torrt.

spa8

Jordgubbsmask för normal till fet hy
5 jordgubbar
2 msk yoghurt
2 tsk honung
Mandelmjöl, alltså finmalda sötmandlar.

Gör så här:
Mosa jordgubbarna tillsammans med yoghurten, blanda i honungen och tillsätt mandelmjölet. Applicera och låt sitta i 15 minuter, skölj med ljummet vatten.

hudlotion

steg 4. Återfukta
Avsluta med att smörja in ansiktet med din vanliga ansiktskräm. Har du ingen? Ge dig iväg och köp en med det samma!