in

Den ultimata mens-hacks-listan (glass är vetenskapligt bevisat bra mot menssmärta)

sglass

Mens. Det som gör att du helst vill dra täcket över huvudet, somna och vakna om en vecka när allt är över. Här är några tips som hjälper dig att överleva smärtan. Mer

large

[adSpace placement=”auto”]

Bildkälla

Det behöver inte vara en omotiverad slump att du plötsligt får en osannolik dragning till frysen under en vecka per månad. Olika undersökningar visar att brist på kalcium, som finns bland annat i glass, kan leda till menssmärtor. Så varför inte ta det säkra före det osäkra och häv i dig så mycket du orkar!

large

Bildkälla

2. Orgasmera mera!

Orgasmer gör att livmodern slappnar av, och kan därför lindra menssmärta. Vissa blir också extra kåta när de har mens. SÅ bra kombo detta, mitt i eländet.

large-1

Bildkälla

3. Ingefära

Kvinnor har länge använt ingefära som bot mot hemska menssmärtor. Och det är inte bara buffel och båg utan tvärtom väldigt effektivt. En studie visar att ingefära reducerar ämnet prostaglandin, som stimulerar sammandragningarna i livmoderns muskulatur (Det som ÄR mensvärk alltså.) Riv två teskedar ingefära och låt dra i fem minuter tillsammans med saften av en halv citron och en tesked honung. Sila! Voila!

large-1

Bildkälla

4. Coca-Cola light

En studie visar att Coca-Cola light kan verka smärtlindrande. Anledningen är att det innehåller aspartam, som i hög dos har den effekten. Du måste dock dricka mycket stora mängder för att märka något. Risky, med tanke på att aspartam enligt forskning orsakar cancer!

large-6

5. Värktabletter

Vanliga receptfria värktabletter fungerar ofta, men inte alltid helt. Gå till en läkare om vanliga tabletter inte fungerar, så kan du få andra utskrivna. Kom ihåg att ta tabletten PRECIS när du börjar känna att det gör ont.

large-3

Bildkälla

6. P-piller 

P-piller eller hormonspiral kan göra att mensvärken försvinner helt eller åtminstone lindras.

large-7

Bildkälla

7. Prova olika ställningar

Det finns vissa ställningar som gör att smärtan minskar. Prova till exempel att dra upp knäna mot bröstet.

dusch

Bildkälla

8. Värme

Värme kan få magsmärtorna att minska eftersom den hjälper livmodern att slappna av. Ta en varm dusch eller lägg en värmedyna på magen.

large-4

Bildkälla

9. Träna

Det kanske inte känns som det mest lockande i världen, men träning kan faktiskt hjälpa mot menstruationssmärtor. Anledningen är att träning ökar blodcirkulationen. I tävlingssammanhang menar många att menstruationens första dagar är de bästa ur resultatsynpunkt. Många guldmedaljer har tagits just vid menstruation.