in

Därför har bananer äckliga trådar på sig (vi vet att du undrar!)

banan dragare

Det sämsta med bananer är garanterat att man alltid får en massa äckliga trådar på köpet, och nu vet vi vad de har för funktion! Mer

För mig som gillar att äta bananerna när de knappt är mogna så är de där äckliga trådarna ett riktigt problem. Ni kanske inte har tänkt på det, men på mogna bananer tenderar de där trådarna att 1) vara smalare och 2) lossna lättare. På icke mogna bananer är dock the struggle real när det kommer till de där trådarna. Det går liksom inte att fly undan dem. De är där vare sig man vill det eller inte.

banan1

Men som med allting så har till och med de där trådarna en viktig funktion, så vi kanske får stå ut med dem ändå (som om vi har något val?). Enligt Nicholas D. Gillitt som har doktorsexamen i fysisk och oorganisk kemi kallas trådarna phloem buntar, och de ger bananen nödvändiga näringsämnen, berättar han för Huffington Post.

Vi får helt enkelt fortsätta pilla bort de äckliga trådarna från bananen, men nu vet vi i alla fall att de finns där av en anledning.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss