in

Alexandra: ”Det känns som att min partner inte vill berätta allt för mig”

VeckoRevyns terapeut svarar på läsarnas frågor
Källa: Dương Hữu / Unsplash

VeckoRevyns läsare Alexandra är orolig att hennes partner inte berättar allt för henne – vad kan hon göra åt det? Det svarar vår KBT-terapeut Paula Warfvinge på. Mer

Varje vecka svarar VeckoRevyns terapeut Paula Warfvinge på läsarnas frågor. Paula arbetar som samtalsterapeut och med KBT, och har lång erfarenhet av att jobba med unga som har låg självkänsla, osund självkritik, oro, ångest, prestationsångest, depression, stress/utmattning och ätstörningsproblematik.

Har du en fråga? Mejla [email protected]. Du är helt anonym och omfattas av källskyddet.

Alexandra: ”Det känns som att min partner inte vill berätta allt för mig”

Min partner vill alltid att jag ska öppna upp mig och dela med mig av mina känslor och åsikter. Men det känns som att min partner inte delar med sig av sina känslor och åsikter till mig. Ibland blir jag ledsen för det känns som att hen inte vill berätta allt för mig. Vad ska jag göra? /Alexandra

Paula svarar: ”Vi har olika lätt för att prata om känslor”

Hej Alexandra, förstår att det känns jobbigt och att du blir ledsen för att det känns som att din partner inte vill berätta allt. Det första jag tänker på är att vi alla är olika som personer och har olika lätt för att prata om känslor och om hur vi mår. Det behöver inte alls vara så att det är något som hen inte vill berätta och döljer för dig utan det kan lika gärna vara så att din partner inte har lika lätt att öppna sig och prata om känslor och åsikter. Jag tror säkert inte hen gör det av vilja utan det är bara hens sätt att vara.

Det kan även vara så att din partner är rädd och inte van vid att prata om sig själv och öppna upp sig. Kanske har hen varit med om något som gör det extra svårt att dela med sig av sina tankar och känslor. Då har det absolut inget med dig att göra utan det ligger då hos din partner. Jag tänker att du kan vara ärlig och beskriva hur du upplever det och hur du mår i ert förhållande. Prata även om vad som är viktigt för dig i en relation och vad du behöver. Men glöm inte att vi är olika och har olika lätt att prata om känslor, åsikter och om hur vi mår. Lycka till!

Varm kram från mig /Paula