in

6 tips till dig som dejtar en högkänslig person

guid till dig som dejtar en högkänslig person

Är din partner väldigt emotionell? Här är 6 tips till dig som är i ett förhållande med en högkänslig person. Mer

Visst kan det vara härligt att dejta eller umgås med en emotionell person. De känner mycket och visar ständigt sin kärlek. Men känner du att det ibland kan vara påfrestande och svårt att hantera? Här är guiden till dig som dejtar en högkänslig person!

Läs även vår artikel om högkänsliga personer.

1. Var stabil och stöttande

Pendlar din partners humör mycket? Då är det viktigt att hen har personer runt omkring sig som förstår detta. Och det är där du kommer in i bilden! Var lugn och stabil. När hen stressar upp sig för småsaker är det viktigt att du kan finnas där och lugna ner din partner.

2. Steppa upp ditt game i köket

En högkänslig person har svårt att koncentrera sig om hen är hungrig och kan ofta bli ”hangry” – arg och hungrig samtidigt. Att äta regelbundet är extra viktigt för en högkänslig person, så att blodsockret håller sig stabilt under dagen. Briljerar du i köket? Då har du stor chans att lyckas i detta förhållande.

Detta ska en högkänslig person göra för att må bra

3. Varva ner ihop

Eftersom en högkänslig person är väldigt duktig på att läsa av situationer tar hen även in mer intryck än andra. Det kan göra att personen lätt blir utmattad. Förebygg detta genom att ta hand om din partner och varva ner. Glöm inte – en lugn och tyst miljö är viktigt för er båda.

Varva ner är viktigt för känsliga personer.
Källa: Gregory Pappas/Unsplash

4. Ge din partner tid att anpassa sig

Eftersom din partner fokuserar mycket på andras välmående i sociala sammanhang kan det ta extra lång tid för hen att bli bekväm i en ny situation. Ska din partner flytta, byta jobb eller genomgå en annan stor förändring? Var då lite extra förstående. Tänk också på att hen har svårt att greppa en helhetsbild och gärna fastnar i detaljer.

5. Påminn om att egentid är viktigt

Din partner är antagligen dålig på att ta hand om sig själv men väldigt mån om andra. Du måste därför påminna din partner om att det är viktigt med egentid och att inte glömma bort sig själv. Självklart kan ni mysa och ta det lugnt ihop men se även till att din partner får vara själv.

6. Uppmuntra din partner till att ha en egen åsikt

Det här är såklart ingen nytt och gäller oavsett vem du träffar! Men en högkänslig person kan ha svårt att säga ifrån då hen bryr sig mer om andras åsikter än sina egna. Därför är det extra viktigt att du respekterar när din partner säger ifrån då hen ofta kan bli överkörd av andra. Uppmuntra din partner och visa att du är intresserad av hens åsikt.

Säg nej och lyssna på dig själv