in

Wednesday Addams får en egen Netflix-serie

wednesday
Bildkälla: Wednesday / Netflix

Wednesday från Familjen Addams får en egen Netflix-serie! Här är allt vi vet om den. Mer

Familjen Addams får en spinoff – i den nya Netflix-serien Wednesday kretsar handlingen kring dottern i familjen, Wednesday, och i serien kommer hon spelas av Jenna Ortega. Hennes mamma, Morticia Addams, spelas av Catherine Zeta-Jones, pappan Gomez Addams spelas av Luis Guzmán och serien regisseras av Tim Burton.

När har Wednesday premiär på Netflix?

Serien kommer till Netflix någon gång under hösten 2022.

Finns det en trailer?

Inte än, men det finns en kort teaser. Du hittar den här nedan.

Hur många avsnitt kommer serien bestå av?

Wednesday kommer bestå av åtta avsnitt.

Vilka skådespelare är med i Wednesday?

I huvudrollen ser vi som sagt Jenna Ortega, som kanske är mest känd för sin roll som Ellie Alves i tv-serien YOU. Hennes föräldrar spelas av Luis Guzmán och Catherine Zeta-Jones, där han bland annat medverkat i Magnolia och hon slog igenom i The Darling Buds of May. Christina Ricci, som spelade Wednesday i Addams-filmerna, är även hon klar för en av rollen, men än så länge är det oklart vilken. Här är några av rollerna som är satta:

  • Gwendoline Christie, mest känd för sin roll i Brienne of Tarth i Game Of Thrones, spelar Larissa Weems, rektorn på Nevermore Academy
  • Issac Ordonez spelar Wednesdays bror Pugsley Addams
  • Victor Dorobantu spelar den vandrande handen Thing
  • George Burcea spelar butlern Lurch
  • Jamie McShane spelar sheriffen Donovan Galpin
  • Hunter Doohan spelar Tyler Galpin
  • Riki Lindhome spelar Dr. Valerie Kinbott

Vilka är Familjen Addams?

Familjen Addams handlar om en udda familj som bor i ett gotiskt viktorianskt hus och gillar allt som är läskigt och obehagligt. Familjen består av pappa Gomez, mamma Morticia, Uncle Fester, Grandmama och barnen Pugsley och Wednesday, butler Lurch och den vandrande handen Thing. Idén bakom Familjen Addams kommer från tecknaren Charles Addams, som började publicera teckningar av karaktärerna i The New Yorker redan 1938. Sedan dess har det gjorts flera uppföljare till, så som tre spelfilmer och två tecknade tv-serier.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.