in

Wednesday får en till säsong

WEDNESDAY 1
Bildkälla: Wednesday / Netflix

Äntligen! Nu bekräftar Netflix att det kommer en till säsong av succéserien Wednesday. Här är allt vi vet! Mer

Netflix-serien Wednesday är en spinoff på Familjen Addams och kretsar kring dottern i familjen med samma namn. I den nya serien spelas hon av Jenna Ortega. Hennes mamma, Morticia Addams, spelas av Catherine Zeta-Jones, pappan Gomez Addams spelas av Luis Guzmán och serien regisseras av Tim Burton. Serien utspelar sig på Nevermore Academy där Wednesday försöker lösa ett brott – och hon skaffar sig en rad vänner och fiender på vägen. I november 2022 hade den första säsongen premiär på streamingtjänsten, och nu står det klart att serien får ytterligare en säsong.

När har Wednesday säsong 2 premiär på Netflix?

I en video på Youtube bekräftar Netflix att det kommer en till säsong. Exakt vad den kommer att handla om vet vi inte, men i en intervju med TVLine säger manusförfattaren Miles Millar att det finns mer att berätta om karaktärerna i serien – särskilt om mamma Morticia, och hennes relation till dottern. Vi lovar att uppdatera er så snart vi har ett premiärdatum!

När hade Wednesday säsong 1 premiär?

Den första säsongen hade premiär på Netflix den 23 november 2022.

Finns det en trailer?

Ja! Om du fortfarande inte har sett den första säsongen, hittar du trailern till den här nedan.

Hur många avsnitt består serien av?

Första säsongen består av åtta avsnitt.

Vilka skådespelare förutom Jenna Ortega är med i Wednesday?

I huvudrollen ser vi som sagt Jenna Ortega, som kanske är mest känd för sin roll som Ellie Alves i tv-serien YOU. Hennes föräldrar spelas av Luis Guzmán och Catherine Zeta-Jones, där han bland annat medverkat i Magnolia och hon slog igenom i The Darling Buds of May. Christina Ricci, som spelade Wednesday i Addams-filmerna, spelar Marylin Thornhill i serien.

Wednesday Addams på Netflix
Bildkälla: Netflix

Här är fler skådespelare som medverkar i serien:

  1. Gwendoline Christie, mest känd för sin roll i Brienne of Tarth i Game Of Thrones, spelar Larissa Weems, rektorn på Nevermore Academy
  2. Issac Ordonez spelar Wednesdays bror Pugsley Addams
  3. Victor Dorobantu spelar den vandrande handen Thing
  4. George Burcea spelar butlern Lurch
  5. Jamie McShane spelar sheriffen Donovan Galpin
  6. Hunter Doohan spelar Tyler Galpin
  7. Riki Lindhome spelar Dr. Valerie Kinbott
Wednesday premiär Netflix
Bildkälla: Netflix

Vem spelar Xavier Thorpe i Wednesday?

Xavier Thorpe är en av studenterna på Nevermore Academy och något besatt av huvudkaraktären Wednesday. I serien spelas han av Percy Hynes White.

Vilka är Familjen Addams?

Familjen Addams handlar om en udda familj som bor i ett gotiskt viktorianskt hus och gillar allt som är läskigt och obehagligt. Familjen består av pappa Gomez, mamma Morticia, Uncle Fester, Grandmama och barnen Pugsley och Wednesday, butler Lurch och den vandrande handen Thing. Idén bakom Familjen Addams kommer från tecknaren Charles Addams, som började publicera teckningar av karaktärerna i The New Yorker redan 1938. Sedan dess har det gjorts flera uppföljare till, så som tre spelfilmer och två tecknade tv-serier.