in

Det gjorde Jenna Ortega innan hon blev Wednesday Addams

jenna ortega net worth
Bildkälla: Netflix

Jenna Ortega har slagit igenom stort i rollen som Wednesday, men visste du att hon började skådespela redan vid 8 års ålder? Här är 10 saker du antagligen inte visste om skådespelaren. Mer

Om du har binge-tittat på Netflix-serien Wednesay efter den släpptes i november, är du redan välbekant med Jenna Ortega. Men visste du att hon började sin karriär vid 8 års ålder? Vilket innebär att hon redan har hunnit med en hel del under sin karriär. Hon har både varit med i program på Disney Channel, synts i Marvel-universumet och varit med i skräckfilmer. Här är exakt allt du vill veta om skådisen.

1. Hon debuterade i en tv-serie

Jenna Ortegas första roll var i TV-serien Rob, där hon spelade en tjej utan namn. Efter det fick hon snabbt liknande roller i andra serier som till exempel CSI: NY och Rake.

2. Kusligt sammanträffande under hennes tid på Disney Channel

Jenna Ortega spelade Harley Diaz som var huvudkäraktären i Disneys Stuck in the Middle. Ett kul sammanträffande är att hon i serien säger att:

”Det här är vad som händer när det är sju barn och man sitter fast i mitten. Om min familj var en vecka, skulle jag vara onsdagen…”

Jenna ortega net worth
Bildkälla: Stuck in the Middle

3. Hon har spelat Jane the Virgin

Jenna Ortega spelar den unga versionen av Jane i serien Jane the Virgin. Hon medverkade i hela trettio avsnitt av programmet.

4. Jenna Ortega har mexikanskt och puertoricanskt ursprung

I en intervju sa Jenna att hon var väldigt stolt över sitt mexikanska och puertoricanska ursprung.

 Att vara Latina har alltid varit riktigt, riktigt härligt för mig. Det är något som jag är väldigt stolt över. Jag växte upp i ett samhälle omgivet av alla typer av latinamerikaner, vilket verkligen var underbart eftersom jag inte växte upp med någon form av skam för min kultur, sa hon, enligt Hola!.

Wednesday Adams Jenna Ortega
Bildkälla: Wednesday

5. Hennes första filmroll var i Marvel-universumet

Hon gjorde sitt första framträdande i en film när hon spelade vicepresidentens dotter i Iron Man 3.

6. Hon är Disneys första latinamerikanska prinsessa

Jenna Ortega har gjort många betydande framsteg när det kommer till representation för latinamerikaner. Bland annat har hon gjort rösten till karaktären Isabel i Elena of Avalor, som handlar om Disneys första latinamerikanska prinsessa.

jenna ortega wife
Bildkälla: Screenshot Disney Channel

7. Jenna Ortega var med i andra säsongen av You

Efter att Jenna Ortega hade huvudrollen som Ellie Alves i You säsong 2, avslöjade showrunnern Sera Gamble att succéserien hoppades få tillbaka karaktären till säsong 4. Men inspelningen av You krockade med inspelningen av Wednesday, vilket ledde till att hon inte var med i den nya säsongen.

8. Jenna Ortega är stjärntecknet Vågen

Hon föddes den 25 september 2002 vilket innebär att hon är född i stjärntecknet vågen.

9. Hon spelar gärna i skräckfilmer

Hon gjorde sitt debutframträdande i Scream-universumet i rollen som Tara Carpenter i den femte filmen och kommer att dyka upp igen i den kommande Scream 6 som har premiär under 2023. Men Jenna har dessutom spelat flera andra rollen i skräckfilmer. Hon har till exempel medverkat i X, The Babysitter: Killer Queen och Insidious 2.

10. Jenna Ortega kan spela cello i verkligheten också

Jenna Ortega spelar faktiskt cello precis som Wednesday Addams gör i serien. Jenna sa i en intervju att hon lärde sig cello för att kunna spela just den rollen. Men att hon inte övat så mycket sedan dess, trots att hon tycker att hon borde hålla talangen vid liv, enligt Wired.