in

Kriminaldramat Sanningen hyllas – här är allt vi vet om säsong 2

sanningen
Bildkälla: Carolina Romare / TV4

Skådespelarna Sofia Helin och Hedda Stiernstedt är aktuella med TV4:s nya kriminaldrama Sanningen. Här är allt vi vet om serien och säsong 2! Mer

Äntligen har det varit premiär för TV4:s nya kriminaldrama Sanningen. Serien bjuder på allt från klassiska mysterium till tankar om sorg, systerskap och hur man går vidare efter ett trauma. Men frågan alla undrar är – hur ser seriens framtid ut? Vi berättar allt vi vet om säsong 2.

Vad handlar Sanningen om?

Serien utspelar sig i Malmö och Ystad där Iris Broman, som spelas av Sofia Helin, är nyinflyttad från Stockholm för det nya arbetet som chef över Kalla Fall-gruppen på Malmöpolisen. Hon flyttar in hos sin halvsyster Kattis, som spelas av Hedda Stiernstedt, i ett vackert hus ute vid havet. När ett gammalt skelett hittas utanför Malmö, öppnas ett gammalt fall på nytt, vilket får Iris Broman att ifrågasätta en hel del saker i den tidigare utredning. Dessutom har hon ett eget trauma att tampas med.

Serien är skapad av Camilla Ahlgren, som även har gjort Bron och Vargsommar. Hon har alltså jobbat ihop med Sofia Helin, som spelar Saga Norén i Bron, tidigare.

– Jag vill alltid jobba vidare med människor jag tycker är duktiga och intressanta, som med manusförfattaren Camilla Ahlgren. På det sättet fördjupas processen och samarbetet, och vi kan fortsätta att utmana varandra. Berättelsen Sanningen väcker för mig frågan om hur en människa går vidare efter ett trauma. När du inte kan få någon upprättelse? Går det att omfamna ljuset igen, sa Sofia Helin under inspelningen i ett pressmeddelande.

sanningen6
Bildkälla: Carolina Romare / TV4

När har Sanningen premiär på TV4 Play och C More?

Det första avsnittet hade premiär på TV4 Play+ den 25 december 2023 och på TV4 Play den 7 januari 2024.

Hur många avsnitt är det i säsong 1?

Det är totalt sex avsnitt i den första säsongen.

Kommer Sanningen säsong 2?

TV4:s kriminaldrama har blivit hyllad under julhelgen och det finns potential för att det kommer en fortsättning. Ännu har inte TV4 bekräftat att serien får en säsong 2, men skådespelarna Sofia Helin och Hedda Stiernstedt berättar för Aftonbladet att de hoppas på det.

 – Vi hoppas det. Om tittarna tycker om det så kanske vi gör mer. Det finns en förhoppning om det i alla fall, säger Sofia Helin till tidningen och tillägger:

– Eftersom vi också har jobbat med syskonrelationen och längtar efter att få ännu mer plats att utforska den och se om vi kan ta Iris vidare i sitt liv skulle jag tycka det var jätteroligt att få berätta mer.

Rollista: Vilka skådespelare medverkar i serien?

Huvudrollen Iris Broman spelas av Sofia Helin, som vi senast såg i serien Lust. Hennes halvsyster Kattis spelas av Hedda Stiernstedt som hade sitt stora genombrott i Vår tid är nu. I övriga roller ser vi Kajsa ErnstHåkan Bengtsson och Inez Andersson.

sanningen 4
Bildkälla: Carolina Romare / TV4

Artikel: Johanna Blomberg och Sara Åstrand