in

Sofia Helin och Hedda Stiernstedt klara för nytt kriminaldrama

Sanningen
Bildkälla: Jakob Dahlström/C More

Äntligen kommer ett nytt kriminaldrama! Denna gången med skådespelarna Sofia Helin och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Här är allt vi vet om den nya C More-serien Sanningen. Mer

Nu är inspelningen av C Mores nya kriminaldrama Sanningen igång! Serien kommer bjuda på allt från klassiska mysterium till tankar om sorg, systerskap och hur man går vidare efter ett trauma.

Vad handlar Sanningen om?

Serien utspelar sig i Malmö och Ystad där Iris Broman, som spelas av Sofia Helin, är nyinflyttad från Stockholm för det nya arbetet som chef över Kalla Fall-gruppen på Malmöpolisen. Hon flyttar in hos sin halvsyster Kattis, spelas av Hedda Stiernstedt, i ett vackert hus ute vid havet. Snabbare än vad hon anar sker ett brott i Malmö som får henne att ifrågasätta en hel del saker, både i fallet och i hennes eget liv.

Serien är skapad av Camilla Ahlgren, som även har gjort Bron och Vargsommar. Hon har alltså jobbat ihop med Sofia Helin, som spelar Saga Norén i Bron, tidigare.

– Jag vill alltid jobba vidare med människor jag tycker är duktiga och intressanta, som med manusförfattaren Camilla Ahlgren. På det sättet fördjupas processen och samarbetet, och vi kan fortsätta att utmana varandra. Berättelsen Sanningen väcker för mig frågan om hur en människa går vidare efter ett trauma. När du inte kan få någon upprättelse? Går det att omfamna ljuset igen, säger Sofia Helin i C Mores pressmeddelande.

När har Sanningen premiär på C More?

Serien förväntas ha premiär på C More någon gång under 2023.

Skådespelare: Hedda Stiernstedt och Sofia Helin

Huvudrollen Iris Broman spelas av Sofia Helin, som vi senast såg i serien Lust. Hennes halvsyster Kattis spelas av Hedda Stiernstedt som hade sitt stora genombrott i Vår tid är nu. I övriga roller kommer vi få se Kajsa ErnstHåkan Bengtsson och Inez Andersson.

sofia helin
Sofia Helin. Bildkälla: Jakob Dahlström/C More