in

7 serier som liknar Young Royals

Young Royals säsong 2
Bildkälla: Johan Paulin / Netflix

Är du också besatt av Young Royals? Vi har samlat några serier som liknar Netflix-succén. Mer

Netflix-serien Young Royals är minst sagt poppis. Vi är många som med stort intresse följer gänget på Hillerska internat och romansen mellan Simon och Wilhelm. För dig som inte kan få nog har vi samlat sju serier som på olika sätt påminner om din favoritserie. Varsågod!

1. Zebrarummet

En elev från internatskolan Tuna Kvarn hittas död. Någon av de privilegierade ungdomarna på skolan vet vad som har hänt, men ingen säger något. Snabbt dras hela staden in i olyckan, och samtidigt hamnar Tuna Kvarn i blåsväder efter att det läckt mobilfilmer som avslöjar deras extrema nollningscermoni. Serien är fullpackad med några av våra favoritskådespelare, bland andra Alva Bratt, Valter Skarsgård och Aliette Opheim. Du kan se Zebrarummet på Viaplay.

2. Elitskolan

När en kommunal skola brinner ner flyttas tre av eleverna till stadens exklusiva privatskola. Bakgrund, pengar och fördomar krockar och leder till mycket drama i denna spanska succéserie. Elitskolan finns att se på Netflix.

3. Greenhouse Academy

Greenhouse Academy handlar om två syskon som efter att deras mamma gått bort flyttas till en högpresterande privatskola. Där tvingas de in i två konkurrerande elevhem och blir snabbt rivaler. När hemlig information sprids tvingas ungdomarna att samarbete och göra topphemliga planer för att rädda sig själva – och kanske hela planeten? Greenhouse Academy finns att se på Netflix.

4. Grand Army

När en explosion sker nära Grand Army high school sätts ungdomarnas liv på paus, och inom dem växer känslan av att vilja göra uppror och bidra till förändring. Grand Army finns att se på Netflix.

5. Trinkets

En oväntat vänskap byggs upp mellan tre tjejer. De går på samma skola, hänger i olika gäng – men har snatteri som ett gemensam last. Tillsammans försöker de ta tag i sina problem, men också växa och förstå vilka de är som människor. Trinkets finns att se på Netflix.

6. The sex lives of collage girls

Man kanske tror det här är en typisk amerikansk serie om ett gäng tjejer som börjar på collage, och såklart handskas de med vanliga problem som kärlek, sexualitet och status. Men serien är också mycket mer än så. The sex lives of collage girls finns att se på HBO Max.

7. Cryptid

När flera oförklarliga händelser sker i en liten småstad, måste en grupp gymnasieelever möta sina mörkaste rädslor för att övervinna en övernaturlig kraft som sakta tar över mänskligheten. I den här serien får du se favoriterna Amanda Lindh och Oscar Zia. Cryptid finns att se på Viaplay.