in

7 serier som liknar Stranger Things

serier stranger things
Bildkälla: Courtesy of Netflix

Behöver du en spännande serie att kolla på i väntan på nästa säsong av Stranger Things? Ett skepp kommer lastat med tips! Mer

Den 27 maj kommer nya säsongen av Stranger Things, men tycker du att det känns lite för lång bort? Här är 7 tips på serier som alla på något sätt liknar Stranger Things.

GLOW (serie)

Suktar du efter tv-serier som glorifierar det glittriga 80-talet? Komediserien GLOW skildrar ett gäng tjejer som håller på med wrestling och utmanar normer kring hur en kvinna egentligen ska leva sitt liv. Seriens tre första säsonger finns att se på Netflix. 

I am not okay with this (serie)

Om du älskar Eleven kommer du gilla den här seriens huvudperson , Sydney Novak. I am not okay with this är en mörk komedi i Young Adult-kategorin, och handlar om den ångestfyllda Sydney som försöker hantera high school, vardagsproblem, kärlek och hennes nyupptäckta superkraft. Som du hör är det här en perfekt blandning mellan Stranger Things och Sex Education.

Shadow hunters (serie)

Kanske har du sträckläst The Mortal Instruments-böckerna? Du har väl i så fall inte missat att det gjorts en serie baserad på böckerna? Följ med när världen vänds upp och ner för Clary Frays – när hon förstår att hon har superkrafter. Serien finns att se på Netflix.

The OA (serie)

En kvinna vaknar upp på ett sjukhus efter ha varit försvunnen i sju år. Sakta men säkert visar det sig att hon har hemliga krafter som hon behöver använda sig av för att bekämpa fiender. The OA finns att se på Netflix.

The end of the fucking world

17-åriga James är besatt av att döda djur, men när han börjar tröttna på det bestämmer han sig för att hans nästa offer ska bli klasskompisen Alyssa. Serien delar det melankoliska mörker som Stranger Things präglas av. The end of the fucking world finns att se på Netflix.

Sence 8

En grupp människor blir mentalt sammankopplade, och plötsligt kan de höra varandras tankar och se genom varandras andras ögon. De är utspridda över hela världen men måste samarbeta för att överleva. Sence 8 finns att se på Netflix.

Black mirror

Om du söker mörk sci-fi finns Black Mirror. Serien består av 22 stycken fristående avsnitt som alla berättar olika historier kopplade till jordens undergång. Black Mirror finns på Netflix.