in

Så blir femte (och sista!) säsongen av Stranger Things

b
Bildkälla: Stranger Things / Netflix

Snart kommer den femte säsongen av Stranger Things – här är allt vi vet om den. Mer

Denna artikel innehåller spoilers om Stranger Things.

I fyra säsonger har vi fått följa Eleven, Mike Wheeler och resten av Stranger Things-gänget. Den femte säsongen väntar runt hörnet och den ser ut att bli seriens sista. Så vad kommer den handla om? Här är allt vi vet!

Vad handlar den nya säsongen om?

Än så länge vet vi inte mycket om säsong fem, men i en intervju med Collider berättar skaparna Matt och Ross Duffer att vi i förvänta oss ett tidshopp. Det står även klart att Terminator-skådespelaren Linda Hamilton kommer att medverka i den nya säsongen, men hur mycket hon kommer vara med och vilken roll hon kommer att spela är fortfarande oklart.

När har säsong 5 premiär?

Inspelningen av den femte säsongen pausades när manusförfattare i Hollywood gick ut i strejk i maj 2023. Därmed kan premiären försenas något, och än så länge har vi inget datum. Men vi lovar att uppdatera er så snart vi vet mer!

Vilka skådespelare medverkar i serien?

Det finns en hel del karaktärer att hålla reda på efter seriens fyra säsonger, men här är några som vi kan garantera kommer synas i den nya säsongen:

 • Millie Bobby Brown – Eleven
 • Finn Wolfhard – Mike Wheeler
 • Noah Schnapp – Will Byers
 • Caleb McLaughlin – Lucas Sinclair
 • Gaten Matarazzo – Dustin Henderson
 • Sadie Sink – Max Mayfield
 • Priah Ferguson – Erica Sinclair
 • Maya Hawke – Robin Buckley
 • Natalia Dyer – Nancy Wheele
 • Joe Keery – Steve Harrington
 • Charlie Heaton – Jonathan Byers
 • Eduardo Franco – Argyle
 • David Harbour – Jim Hopper
 • Winona Ryder – Joyce Byers
a

Finns det en trailer för den nya säsongen?

Det finns ingen trailer ännu, men vi lovar er att uppdatera så fort den kommer!

Stranger Things säsong 5 blir seriens sista

I ett öppet brev berättar seriens skapare att den den femte säsongen blir tyvärr seriens allra sista.

Stranger things säsong 5

Stranger Things från en spinoff

Även om den femte säsongen blir seriens sista, lär det inte bli det sista vi ser från Stranger Things-universumet. Matt och Ross Duffer arbetar på en spinoff, och det kommer även komma en animerad serie om Stranger Things.

När utspelar sig Stranger Things?

Serien tar oss tillbaka till 80-talet i Indiana, och den har fått mycket uppskattning för sin skildring av 80-talets populärkultur, referenser och dess outfits. Dags att fräscha upp minnet av som har hänt hittills? Eftersom vi går i väntans tider kör vi en liten recap på vad som hänt under de tidigare säsongerna.

Vad handlar säsong 1 av Stranger Things om?

Hur mycket kommer man egentligen ihåg från säsong ett? Att minnet sviker är inget konstigt, det var ju trots allt över fem år sedan vi fick träffa Eleven och gänget första gången.

Vad handlar säsong 2 av Stranger Things om?

I den andra säsongen blir vi introducerade för en rad nya karaktärer. Den nya tjejen på skolan, Max, börjar umgås med killgänget och Eleven träffar en grupp människor som också har fått övernaturliga krafter genom att växa upp på laboratoriet.

Vad handlar säsong 3 av Stranger Things om?

Med stora actionscener kämpar kompisgänget mot underjordens monster och mäktiga krafter i säsong tre. Vi förlorar några av seriens karaktärer och det visar sig att Ryssland kanske har någonting med monstret i Hawkins att göra.

Vad handlar säsong 4 av Stranger Things om?

När säsongen börjar har det gått sex månader sedan Battle of Starcourt. Kompisgänget är separerade och försöker navigera livet på gymnasiet. När de är som mest sårbara dyker ett nytt övernaturligt hot upp, med ett mysterium som gruppen behöver lösa. Säsongen är uppdelad i två delar och här kan du se en sammanfattning av del ett.

Artikel: Hedvig Spångmark, Johanna Blomberg och Elvira Reer