in

10 serier och filmer som liknar Euphoria

drageup
Bildkälla: Euphoria/HBO Max

Älskar du också Euphoria? Vi listar några filmer och serier som du kan se i väntan på säsong tre. Mer

Har du sett om Euphoria för många gånger och behöver något nytt att kolla på? Här är våra bästa tips på serier och filmer som på olika sätt har saker gemensamt med din favoritserie.

1. Freaks and geeks (serie)

I 90-talsserien Freaks and Geeks får vi följa ett kompisgäng som gör allt för att gå obemärkt förbi på skolan. Gänget består av en frisk blandning mellan klassiska pluggnördar, sportfånar och festgalningar, och vi får ta del av alla pinsamma situationer de hamnar i när de försöker verka coola. Du kan se Freaks and Geeks på Amazon Prime.

2. Looking for Alaska (serie)

Huvudpersonen Miles blir blixtförälskad i grannen Alaska. Miles är nyinflyttad till staden och hänger med Alaska på fester och äventyr, men en dag försvinner hon. Ledtrådar har lämnats bakom henne, och Miles gör nu allt för att försöka hitta henne. Serien är baserad på boken med samma titel skriven av John Green. Du kan se Looking for Alaska på HBO Max.

3. Waves (film)

Allting vänds upp och ner när en familj är med om ett dödsfall. Drabbade av sorg försöker de hantera förlusten, men snart märker de att det även finns plats för kärlek i allt det tragiska. I filmen får man följa en helt vanlig amerikansk familj och dess motgångar. Visst känner du igen en av huvudpersonerna? Hon spelas nämligen av Alexa Demie (som även spelar Maddy i Euphoria). Waves finns att se på Netflix.

4. Skins (serie)

Den kultförklarade ungdomsserien Skins får ingen missa! Här får vi följa brittiska ungdomar när de testar allt som är nytt och spännande. Den ärliga porträtteringen av ungdomarna gör att serien håller än idag fast första säsongen släpptes 1997. Alla sju säsonger finns på Netflix.

5. Betty (serie)

Ett tjejgäng försöker ta över en skatepark i New York, där det nästan bara hängt killar innan. Tillsammans med nya och gamla vänner hänger de vid ramperna, festar och testar droger. Bettys två säsonger finns på HBO Max.

6. We Are Who We Are (serie)

Den här serien innehåller långa musikscener och svepande kamerarörelser över fina landskap. Här får du följa några olika familjer, deras historia, vänskaps- och kärleksrelationer – och allt annat som kan uppstå på en amerikansk militärbas i Italien. We Are Who We Are finns att se på HBO Max.

7. Kids (film)

Filmen Kids skildrar ett gäng vänner under en varm sommar i New York, när de hänger runt på både mysiga och farliga platser. En dag testar en av tjejerna positivt för HIV och deras liv vänds upp och ner. Du kan se filmen Kids på Amazon Prime.

8. My brilliant friend (serie)

När huvudpersonens bästa vän försvinner, börjar hon anteckna och skriva ner allt som de har varit med om genom åren. Blandat med nutidsskildringar och tillbakablickar visar hon upp hur en vänskap byggs upp på riktigt. My Brilliant friend finns på HBO Max.

9. One of us is lying (serie)

Denna tv-serie ger en blinkning till kultfilmen The Breakfast Club, och handlar om fem ungdomar som får kvarsittning. Men när de släpps ut har fem blivit fyra. Vad är det egentligen som har hänt? Serien finns att se på Netflix.

10. Girls (serie)

Du har väl inte missat Lena Dunhams mästerverk om ett kompisgäng i New York? Den här serien bjuder på lika delar skratt som gråt och lämnar få oberörda. Alla säsonger av Girls finns på HBO Max.