in

5 serier som liknar Beck

Beck
Bildkälla: Rage Room / Beck

Älskar du polisserien Beck? Då har vi tips på några serier du kan kolla på medan vi väntar på fler avsnitt! Mer

Är du såld på Beck och liknande krim- och polisserier? Vi med! Men om du tillhör en av dem som sett i princip alla Beck-avsnitt som finns kanske du är på jakt efter lite ny inspiration. Vi listar fem bra alternativ.

1. Morden i Sandhamn

Om du älskar svenska krimserier är det här definitiv en serie för dig! Följ mordutredningar, mystiska försvinnanden och dramatik i skärgårdsmiljö. Morden i Sandhamn, med Alexandra Rapaport i huvudrollen, är inne på sin nionde säsong. C More och TV4.

2. Händelser vid vatten

Har du missat Händelser vid vatten? Den här miniserien är baserad på Kerstin Ekmans roman med samma namn, och börjar med att Annie och hennes dotter Mia hittar två mördades turister i ett tält. Dubbelmordet klaras aldrig upp – men när en man återvänder till samma by nästan 20 år senare börjar saker och ting hända. Du kan se serien på SVT play.

3. Bron

Polisseriernas polisserie! I den här dansksvenska serien får vi följa Saga Norén och hennes kollegor när de löser olika invecklade mordfall. Det finns totalt fyra säsonger av Bron och har du inte redan sett den har du verkligen missat något! Du kan se serien på Netflix.

4. Tunna blå linjen

I Tunna blå linjen får vi följa ett gäng poliser i Malmö, både på arbetsplatsen och i privatlivet. Serien, som hittills består av två säsonger, är mer karaktärsdriven än vad Beck är, men det finns också inslag av att lösa olika fall. Tunna blå linjen har tidigare gått att se på SVT play och förväntar oss att tidigare säsonger blir tillgängliga igen, när serien blir aktuell med fler säsonger.

tunnablålinjen
Bildkälla: Tunna blå linjen / SVT

5. Wallander

Det går inte att skriva en artikel om serier som liknar Beck utan att nämna Wallander. Konceptet här är ungefär exakt samma, men Wallander utspelar sig Ystad. Det var ett tag sedan nya avsnitt sändes, men du kan se gamla avsnitt på C More.