in

Allt du vill veta om SVT-serien Händelser vid vatten

Händelser vid vatten handling
Bildkälla: SVT

SVT-dramat ”Händelser vid vatten” är en av vinterns stora snackisar – här är exakt att du vill veta om serien. Mer

Det är midsommarafton 1973 när Annie och hennes dotter Mia hittar ett tält med två mördade turister vid en älv nära byn Svartvattnet. Morden ser ut att förbli olösta – tills en man återvänder till sin hemby nästan tjugo år senare. Händelser vid vatten är ett kriminaldrama baserat på Kerstin Ekmans roman med samma namn, och varje fredag släpps nya avsnitt. Här är exakt allt du vill veta om vinterns stora tv-snackis!

Vad är det för handling i Händelser vid vatten?

Serien utspelar sig både på 70- och 90-talet, där vi får följa huvudkaraktärernas liv under båda tidsperioderna. Under 70-talet har Annie och Mia, som är nyinflyttade i Svartvattnet, precis hittat de två döda kropparna i skogen. Kort därefter bosätter de sig i ett kollektiv en bit utanför byn, där den karismatiska Petrus är högsta hönset. Tjugo år fram i tiden har det hunnit bli 90-tal och Annie är spårlöst försvunnen. Samtidigt har en man återvänt till byn efter att ha varit borta i nästan två decennium – har han något mer morden på turisterna att göra? Eller med Annies försvinnande?

Händelser vid vatten film premiär
Pernilla August i rollen som Annie. Bildkälla: SVT

Finns serien på SVT Play?

Varje fredag kommer ett nytt avsnitt som visas på SVT, och du kan även se alla avsnitten som släppts hittills på SVT Play.

Finns det en trailer?

Blir du sugen på att se Händelser vid vatten? Du hittar trailern här nedan!

Rollista: Här är alla skådespelare i vinterns serie

I rollerna ser vi bland andra Pernilla, Alba och Asta August. Här är några av skådespelarna som medverkar i serien:

  • Asta August som spelar Annie som ung
  • Pernilla August som spelar Annie på 90-talet
  • Alba August som spelar Mia på 90-talet
  • Rolf Lassgård som spelar Birger Torbjörnsson på 90-talet
  • Magnus Krepper som spelar Petrus
  • Alma Pöysti som spelar Ylja Happoltati
  • Liv Mjönes som spelar Barbro Torbjörnsson

Här kan du se eftersnacket till Händelser vid vatten

Saknar du också Händelser vid vatten? Nu kan du se eftersnacket med personerna både framför och bakom kameran. Skådespelarna Rolf Lassgård, Asta Kamma August, författaren Kerstin Ekman och regissören Mikael Marcimain med flera berättar mer om serien på SVT play.

Vem är mödraren i Händelser vid vatten?

I skrivandes stund har vi inte fått klarhet i vem som mördade turisterna den där midsommarnatten, men flera personer verkar misstänkta. Ligger gänget i kollektivet bakom det hela? Eller är det Mias nya kille, som återvänt till byn, som är den skyldige?

Händelser vid vatten serie
Rolf Lassgård och Alba August. Bildkälla: SVT

Finns händelser vid vatten som film?

Som sagt är Händelser vid vatten en bok från början. Berättelsen har än så länge inte blivit film, men vi lovar att hålla er uppdaterade om det kommer några nyheter på den fronten.