in

Så ser du tv-intervjun med utpekade ”Baby Reindeer”-stalkern

Baby Reindeer på Netflix
Bildkälla: Baby Reindeer /Netflix

Fiona Harvey heter kvinnan som påstår sig vara den utpekade stalkern som Netflix-serien ”Baby Reindeer” är baserad på. Nu väljer hon att tala ut i en exklusiv tv-intervju. Mer

I ”Baby Reindeer” blir huvudpersonen utsatt för en stalker, som dyker upp på hans jobb, i hans hem och skickar tusentals mejl under flera års tid. Netflix-serien är skapad av Richard Gadd, som också spelar huvudrollen, och är baserad på hans egna erfarenheter.

I serien heter stalkern Martha Scott, och i intervjuer i samband med att serien blev en stor tittarsuccé berättade Richard Gadd att den verkliga personen är väldigt olik karaktären. Så till den grad att hon nog inte ens skulle känna igen sig själv. Men detta hindrade inte tittare från att börja gräva och spekulera i vem den riktiga stalkern skulle kunna vara och snabbt pekade många ledtrådar på en specifik person – Fiona Harvey.

Fiona Harvey träder fram i ny tv-intervju

Nu väljer Fiona Harvey att träda fram och berätta sin version av händelserna i Netflix-serien. Hon har tidigare sagt att allt är ”totalt skitsnack”, enligt DN. Dessutom har hon hotat med att stämma Richard Gadd och Netflix.

Den 9 maj intervjuas hon i Piers Morgans talkshow. Intervjun kommer publiceras på hans Youtube-kanal någon gång under kvällen.