in

Så gick det för deltagarna i Gift vid första ögonkastet

gvfö
Foto: Janne Danielsson /SVT

Det har gått åtta år sedan den första säsongen av Gift vid första ögonkastet hade premiär i Sverige, och programmet ligger bakom en hel del lyckade matchningar – men också en del skilsmässor. Här är vad några av de tidigare deltagarna gör idag. Mer

Ännu en säsong av Gift vid första ögonkastet är i gång! I Sverige har hela sju säsonger visats av programmet, men hur har det egentligen gått för personerna som valde att gifta sig med en främling framför tv-kameror?

Sofia Lindhe och Anton Pehrson, säsong 7

Om du är ett Gift vid första ögonkastet-fan minns du garanterat Sofia Lindhe och Anton Pehrson aka tacoparet från förra säsongen. Även om det var lite svajigt ibland kändes det helt klart som en match made in heaven och på den vägen har det fortsatt. I slutet av förra året stod det klart att paret väntar barn som beräknas födas någon gång i vår.

Elinor Sundfeldt och Lars Ekström, säsong 7

I den förra säsongen fick vi också följa Elinor Sundfeldt och Lars Ekströms kärleksresa som stundtals verkade se ljus ut, men i slutet av programmet valde de att skiljas. Det fanns dock en liten chans till romans kvar, eftersom Lars ville ge relationen ett försök medan Elinor var lite mer tveksam. Men i extra-avsnittet som sändes ett tag efter att säsongen tagit slut hade Elinor gått vidare med någon annan.

Maxine Nordlindh och Emil Nygren, säsong 6

Ett av de kanske kändaste paren från Gift vid första ögonkastets historia är utan tvekan Maxine Nordlindh och Emil Nygren. I slutet av programmet behöll de vigselringarna på och vi fick fortsätta följa deras kärleksresa i SVT-spinoffen Gift vid första ögonkastet – äktenskapet. I slutet av förra året föddes parets första barn.

Miha Alvesson och Niclas Gråberg, säsong 5

Inte nog med att Miha Alvesson och Niclas Gråberg i princip bodde grannar med varandra i Stockholm – de hade också en hel del andra saker gemensamt när de matchades ihop i den femte säsongen. Ett par år har gått sedan Miha och Niclas sa ja till varandra, de är fortfarande gifta och väntar sitt första barn sommaren 2022.

Elizabeth Feurst och Mats Ingelborn, säsong 3

Minns du Elizabeth Feurst och Mats Ingelborn från den tredje säsongen? I det sista avsnittet av programmet valde de att fortsätta ihop, men gjorde slut några månader efter inspelningen. Men det var inte slutet för Elizabeths Gift vid första ögonkastet-resa! Förra året medverkade hon i programmet igen, men inte som deltagare utan som en del av expertgänget – där hennes uppgift var att få experterna att förklara hur de tänkt kring matchningarna.

Trailer: ny säsong av Gift vid första ögonkastet

Du vet väl om att en ny säsong av Gift vid första ögonkastet haft premiär på SVT? Du kan läsa mer om den här.