in

Gift vid första ögonkastet-deltagare återförenas i nytt SVT-program

gift 3
Deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2023. Bildkälla: Foto: Ulrika Malm /SVT

I tio år har vi fått följa modiga singlar som har gift sig med främlingar. Nu har det blivit dags för den stora återträffen. Mer

OBS! Artikeln innehåller spoilers om senaste säsongen av Gift vid första ögonkastet.

I Gift vid första ögonkastet matchar fyra experter ihop ett gäng deltagare som ska gifta sig utan att ha träffats. Därefter följer några veckor av bröllopsresa, att flytta ihop och träffa varandras kompisar.

Gift vid första ögonkastet – Den stora återträffen

Under 2024 är det 10-årsjubileum för det uppskattade programmet. Det firar SVT med att bjuda in alla tidigare deltagare till en återträff på gården där flera av paren har gift sig. Dessutom kommer Sofia och Anton, aka Taco-paret från säsong 7, att förnya sina äktenskapslöften. Från den senaste säsongen kommer Arvid och Ida samt Stina och Fredrik.

Den stora återträffen har premiär vecka 13 på SVT Play och vecka 14 i SVT1. Här kan du se en smygtitt!

Gift vid första ögonkastet gör en vintersäsong

De allra flesta svenskarna väljer att gifta sig under sommaren och passande nog spelas därmed Gift vid första ögonkastet in på sommaren. Men kärleken kan även sprudla under vinterhalvåret, för när löven skiftar färg och kylan kommer allt närmare vill man gärna ha någon som kan tillföra lite extra värme. SVT verkar ha gått i samma tankar, för nu planeras det att nästa inspelning ska vara i vinter.

Finns det en möjlighet att kärleken håller ännu längre om paren i stället gifter sig under vintern? Det återstår att se. För just nu söker produktionsbolaget Baluba deltagare för serien ”Gift vid första ögonkastet – Vinterskrud”.

”Ja, det castas till en eventuell säsong där bröllopet då kommer ske vintertid, med när det ska sändas är inte klart”, skriver kanalen i ett mejl, till Expressen.

Hur söker man till Gift vid första ögonkastet?

Du kan redan nu söka till att vara med i vinterversionen av programmet. Det gör du här!

Så gick det för paren i Gift vid första ögonkastet 2023

Bebislycka, skilsmässa och samboskap. Så här gick det för paren i årets säsong av Gift vid första ögonkastet.

Stina och Fredrik

I säsongens sista program sa både Stina och Fredrik ja till att fortsätta vara gifta med varandra. De är fortfarande ett par och är sambos, enligt Aftonbladet.

Arvid och Ida

I årets säsong spirade kärleken mellan Arvid och Ida, och i sista avsnittet av programmet valde de självklart att fortsätta vara gifta. I mitten av juni fick paret en dotter som fått namnet Rakel.

Lina och Alexander

I programmet fortsatte Alex och Lina att vara gifta med varandra, men enligt Aftonbladet har de nu gått skilda vägar. Däremot har båda hittat kärleken igen på olika håll!

Caroline och Agust

Caroline och Agust valde att avbryta medverkan i programmet och därmed gå skilda vägar.

Vilka deltagare är med i programmet 2023?

Här är årets deltagare i programmet:

 • Lina, 37 år, sjukvårdsbiträde, Göteborg
 • Stina, 31 år, sjuksköterska, Uppsala 
 • Ida, 35 år, mäklare, Stockholm 
 • Caroline, 32 år, djursjuksköterska, Kumla
 • Arvid, 34 år, militärofficer, Djursholm 
 • Agust, 32 år, projektledare och konstnär, Uddebo 
 • Fredrik, 32 år, produktchef, Stockholm 
 • Alexander, 40 år, enhetschef akutavdelningen, Malmö 

Lina, 37 år, sjukvårdsbiträde, Göteborg

gift vid första ögonkastet 2023
Foto: Ulrika Malm /SVT

Stina, 31 år, sjuksköterska, Uppsala

gift vid första ögonkastet ansökan
Foto: Ulrika Malm /SVT

Ida, 35 år, mäklare, Stockholm 

gift vid första ögonkastet usa säsong 14
Foto: Ulrika Malm /SVT

Caroline, 32 år, djursjuksköterska, Kumla

gift vid första ögonkastet säsong 1
Foto: Ulrika Malm /SVT

Arvid, 34 år, militärofficer, Djursholm

gift vid första ögonkastet usa
Foto: Ulrika Malm /SVT

Agust, 32 år, projektledare och konstnär, Uddebo

gift vid första ögonkastet gamla säsonger
Foto: Ulrika Malm /SVT

Fredrik, 32 år, produktchef, Stockholm

gift vid första ögonkastet australien
Foto: Ulrika Malm /SVT

Alexander, 40 år, enhetschef akutavdelningen, Malmö

Gift vid första ögonkastet 2023
Foto: Ulrika Malm /SVT

Vilka har parats ihop i vid första ögonkastet 2023?

Här är de fyra paren i årets program:

 • Alexander och Lina
 • Arvid och Ida
 • Stina och Fredrik
 • Caroline och Agust

När hade Gift vid första ögonkastet premiär 2023?

Gift vid första ögonkastet hade premiär på SVT den 10 april och i år har säsongen utökats till 10 avsnitt. Efter det sista avsnittet kommer Vad hände sen-avsnittet, där vi får reda på hur det gått för paren en tid efter programmet.

Är Kärleksrådet tillbaka på SVT play?

Ja! Kärleksrådet, som är ett slags eftersnack till huvudprogrammet, är tillbaka även i år. I programmet pratar programledaren Helle Schunnesson med experterna om hur man egentligen får en relation att fungera, hur det går för paren i programmet och alla möjliga frågor man kan tänkas ha i början av ett nytt förhållande. Inför premiären 2022 intervjuade VeckoRevyn Helle Schunnesson – du hittar intervjun längre ner i artikeln!

Finns det en trailer?

Än så länge finns det ingen trailer, men du hittar trailern till förra säsongen här nedan.


Gift vid första ögonkastet gamla säsonger: Så gick det sen för kärleksparen i programmet

Taco-paret, en egen spinoff och breakups. Sedan Gift vid första ögonkastet hade premiär 2014 har programmet bjudit på både dramatik och romantik. Så här gick det sen för paren i programmet.

Bara skilsmässor i Gift vid första ögonkastet 2022

Även om det stundtals fanns hopp för paren i säsongen som sändes 2022, slutade det faktiskt med att samtliga par skiljde sig. Endast Jonas och Louise, aka På spåret-paret, valde att fortsätta vara gifta i slutet av programmet. Men i reunion-avsnittet stod det klart att paret gått skilda vägar. I säsongen fick vi även följa Hans och Bodil som valde att avsluta relationen precis innan sista avsnittet, Martin och Jonas som kom fram till att de var för olika, och Märtha och Axel som redan under programmets gång valde att hoppa av.

Taco-paret och resten av deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

Sofia och Anton, aka taco-paret, var paret på allas läppar under säsongen som sändes 2021. I november 2022 är de fortfarande gifta, har skaffat barn och nyligen blivit husägare. I säsongen fick vi även följa Elinor och Lars som sa ja till att fortsätta vara gifta i slutet av säsongen. Men i uppföljningsavsnittet som visades en tid efter programmet hade paret gått skilda vägar. Det tredje paret utgjordes av Susanna och Johan som i säsongens sista avsnitt beslutade sig för att inte vara gifta längre.

Maxine och Emil fick en spinoff (Gift vid första ögonkastet 2020)

Det kändaste paret i Gift vid första ögonkastets historia måste vara Maxine och Emil. Efter säsongen kunde vi fortsätta följa deras resa i SVT-serien Äktenskapet, och i slutet av 2021 fick paret sitt första barn. I säsongen medverkade även paren Elina och Albin, samt Elahe och Jacob. Båda paren valde att gå skilda vägar i sista programmet.

Miha och Niclas är fortfarande gifta (Gift vid första ögonkastet 2019)

I 2019 års säsong fick vi följa paret Miha och Niclas som fortfarande är gifta. Förutom de fick vi även följa Malin och Daniel som skiljde sig i slutet av programmet. Det tredje paret utgjordes av Jannica och Magnus som fortsatte vara gifta efter programmet, men senare valde att gå skilda vägar.

Var kan jag se gamla säsonger av Gift vid första ögonkastet?

I skrivandes stund kan du inte se gamla säsonger av programmet någonstans. Vi lovar att uppdatera er om det skulle ändras!

Finns Gift vid första ögonkastet säsong 1 och säsong 3 någonstans?

Tyvärr inte! Däremot finns det några korta klipp på Youtube, till exempel det här från bröllopet i första säsongen.

Se Gift vid första ögonkastet USA på SVT play

Däremot kan du se den amerikanska versionen av programmet på SVT Play. Där finns hela tre säsonger att plöja igenom innan det är dags för nästa säsong av det svenska programmet.

Se Gift vid första ögonkastet Australien på TV4 Play

Du kan även se Gift vid första ögonkastet Australien på TV4 Play.

Var skickar man in sin ansökan till programmet?

Vill du hitta kärleken i TV? Här kan du ansöka till programmet.


Helle Schunnesson om nya programserien Kärleksrådet

Intervjun gjordes i början av 2022.

I Kärleksrådet pratar programledaren och journalisten Helle Schunnesson med experterna om hur man egentligen får en relation att fungera, hur det går för paren i programmet och alla möjliga frågor man kan tänkas ha i början av ett nytt förhållande.

– Programmet kommer inte gå ut på att jag ska recensera huruvida paren har gjort bra eller dåligt ifrån sig, utan vi försöker mer ta upp det på en allmängiltig nivå. Jag tänker att det är ”Gift vid första ögonkastets” styrka, att det väcker så himla mycket känslor i folk och att det är så himla relaterbart. Alla har sina egna referenser och tolkar situationerna på olika sätt, säger Helle Schunnesson.

gift vid första ögonkastet gamla säsonger
Helle Schunnesson. Foto: Eva Edsjö /SVT

Kan du berätta något om nya säsongen?

– Det är superfina deltagare och jättemycket drama, som alltid. Det är ju en helt unik situation de befinner sig i. Redan innan när jag bara var tittare så var jag alltid så djupt imponerad av deltagarna, för det är så sjukt sårbart den situationen de är i. De är så utelämnande, både att göra hela grejen – att bli tillsammans med någon man inte känner – och sen göra det på tv. Så jag tycker typ de är världens coolaste personer och tycker det är så roligt att få vara med på ett hörn.

Hur känns det att nyheten är ute?

– Det känns skitbra! Jag har varit så himla stressad över att jag ska råka avslöja någonting som jag inte får och det är jag fortfarande ganska stressad över. Så det är så himla skönt att det är ute nu! Och folks reaktioner är så fina så nu är jag ännu mer hype på att det ska sändas.

Vilket är ditt bästa kärleksråd?

– Att aldrig bli kär!