in

De är med i Gift vid första ögonkastet 2022

gvfö
Foto: Eva Edsjö /SVT

Nu är Gift vid första ögonkastet – och att programmet följs av en ny programserie. I Kärleksrådet eftersnackas det om paren vi får följa i årets säsong, och om hur man egentligen får en relation att fungera. Vi har pratat med programledaren Helle Schunnesson. Mer

Nu är den åttonde säsongen av Gift vid första ögonkastet igång! I år har experterna – som består av psykoterapeuten Maria Farm, sexologen Karl Norwald och psykologen Fredric Bohm – matchat ihop fyra par som kommer träffa varandra för första gången vid altaret.

Helle Schunnesson om nya programserien Kärleksrådet

I år följs dessutom programmet av en ny programserie. I Kärleksrådet kommer programledaren och journalisten Helle Schunnesson prata med experterna om hur man egentligen får en relation att fungera, hur det går för paren i programmet och alla möjliga frågor man kan tänkas ha i början av ett nytt förhållande.

– Programmet kommer inte gå ut på att jag ska recensera huruvida paren har gjort bra eller dåligt ifrån sig, utan vi försöker mer ta upp det på en allmängiltig nivå. Jag tänker att det är ”Gift vid första ögonkastets” styrka, att det väcker så himla mycket känslor i folk och att det är så himla relaterbart. Alla har sina egna referenser och tolkar situationerna på olika sätt, säger Helle Schunnesson.

helle
Helle Schunnesson. Foto: Eva Edsjö /SVT

Kan du berätta något om nya säsongen?

– Det är superfina deltagare och jättemycket drama, som alltid. Det är ju en helt unik situation de befinner sig i. Redan innan när jag bara var tittare så var jag alltid så djupt imponerad av deltagarna, för det är så sjukt sårbart den situationen de är i. De är så utelämnande, både att göra hela grejen – att bli tillsammans med någon man inte känner – och sen göra det på tv. Så jag tycker typ de är världens coolaste personer och tycker det är så roligt att få vara med på ett hörn.

Hur känns det att nyheten är ute?

– Det känns skitbra! Jag har varit så himla stressad över att jag ska råka avslöja någonting som jag inte får och det är jag fortfarande ganska stressad över. Så det är så himla skönt att det är ute nu! Och folks reaktioner är så fina så nu är jag ännu mer hype på att det ska sändas.

Vilket är ditt bästa kärleksråd?

– Att aldrig bli kär!

Kärleksrådet har premiär den 11 april. Programmet kommer sändas på SVT1 och SVT Play direkt efter varje Gift vid första ögonkast-avsnitt.

Här är deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2022

Här är de åtta personerna som kommer gifta sig i årets säsong. Likt förra årets ”taco-par” har denna säsongens par också fått smeknamn. Låt oss presentera ”loppis-paret”, ”på spåret-paret” och ”city-paret”.

På spåret-paret

  • Jonas L, 32 år, HR, Stockholm, vill få experthjälp för att bygga familj. ”Jag är singel för att jag inte haft modet och självinsikten kring vad som krävs”, säger han i ett pressmeddelande från SVT.
  • Louise, 31 år, kommunikationsansvarig, Bromma, har som mål att gifta sig med en snäll och omtänksam make. ”Jag tänker mycket på de saker jag inte hunnit få uppleva, skaffa familj, träffa min stora kärlek och att gifta mig. Det känns som om jag levt ett halvt liv”

Loppis-paret

  • Martin, 35 år, försäljningschef, Stockholm, är efter några vilda fest-år nu redo för att satsa på ett äktenskap. ”Jag har upptäckt att det inte är lika lätt som jag kanske trott.”
  • Jonas S, 30 år, avdelningschef, Örebro, söker trygghet och tillit i en kärleksrelation. ”De jag träffat har det varit lite struligare tillvaro med, svek såsom otrohet och så vidare.”

City-paret

  • Axel, 28 år, servertekniker, Stockholm, vill resa och upptäcka världen med sin tilltänkta. ”Jag känner ju mig ofta ensam.”
  • Märtha, 33 år, civilekonom, Stockholm, längtar efter ett okonventionellt liv med en man att älska. ”Jag har nog varit dålig på att sätta ord på mina känslor.”

  • Hans, 45 år, personlig tränare, Stockholm, hoppas hitta den rätta. ”Jag är rädd att bli sårad för att det gör ont, det är jobbigt att bli sårad.”
  • Bodil, 41 år, hundinstruktör, Hölö, är trött på tillfälliga förhållanden. ”Jag har säkert inte alltid varit den perfekta flickvännen, det är väl därför jag sitter här idag.”
gvfö
Samtliga deltagare. Foto: Janne Danielsson /SVT

När har Gift vid första ögonkastet premiär?

I Gift vid första ögonkastet matchar fyra experter ihop ett gäng deltagare som ska gifta sig utan att ha träffats. Därefter följer några veckor av bröllopsresa, att flytta ihop och träffa varandras kompisar.Men kommer paren hålla ihop när programmet är slut? Eller kommer de gå skilda vägar?

Första avsnittet hade premiär den 11 april. Avsnittet släpps kl 02.00 på SVT Play och 20.00 i SVT1.

Gamla säsonger av Gift vid första ögonkastet: så gick det för paren

Taco-paret, spinoffs och breakups. Sedan Gift vid första ögonkastet hade premiär 2014 har programmet bjudit på både dramatik och romantik. Vad minns du från tidigare säsonger? Så här gick det för paren sen!

Gift vid första ögonkastet 2021

I förra säsongen av programmet fick vi följa paret Sofia och Anton (aka taco-paret). De är fortfarande gifta och i slutet av oktober avslöjade paret att de väntar sitt första barn.

Vi fick också följa Elinor och Lars som sa ja till att fortsätta vara gifta i slutet av säsongen. Men i uppföljningsavsnittet som visades en tid efter programmet hade paret gått skilda vägar. Det tredje paret utgjordes av Susanna och Johan som i säsongens sista avsnitt beslutade sig för att inte vara gifta längre.

Gift vid första ögonkastet 2020

Det kändaste paret i Gift vid första ögonkastets historia måste nästan vara Maxine och Emil. Efter säsongen kunde vi fortsätta följa deras resa i SVT-serien Äktenskapet, och i slutet av förra året fick paret sitt första barn. I säsongen medverkade även paren Elina och Albin, samt Elahe och Jacob. Båda paren valde att gå skilda vägar i sista programmet.

Gift vid första ögonkastet 2019

I 2019 års säsong fick vi följa paret Miha och Niclas som fortfarande är gifta. Förutom dem fick vi även följa Malin och Daniel som skiljde sig i slutet av programmet. Det tredje paret utgjordes av Jannica och Magnus som fortsatte vara gifta efter programmet, men valde senare att gå skilda vägar.

Var kan jag se Gift vid första ögonkastet säsong 1?

Den första säsongen av Gift vid första ögonkastet hade premiär på SVT Flow i november 2014. I skrivandes stund är säsongen inte tillgänglig någonstans (förutom det här kortat klippet från Youtube), men vi håller er uppdaterade om det dyker upp någonstans.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.