in

Han leder den svenska versionen av RuPaul’s Drag Race

drag
Bildkälla: Alma Bengtsson /SVT

Snart har Drag race Sverige premiär – och nu vet vi vem som kommer leda programmet. Mer

Sedan RuPaul’s Drag Race hade premiär 2009 har programmet blivit en stor succé. Under ledning av RuPaul Charles tävlar ett gäng dragqueens mot varandra i olika utmaningar. Sedan tidigare har programmet exporterats till länder som Spanien, Chile och Frankrike – och nu får även Sverige en alldeles egen version av programmet.

Vem kommer vara programledare?

Det är skådespelaren Robert Fux, själv dragqueen sedan många år tillbaka, som kommer att programleda Drag race Sverige. 1999 kröntes han till Miss Pride i Stockholm, han startade dragscenen Dragcirkus och driver podcasten Drottningmötet, i vilken han kartlägger svensk drag.

– Det känns oerhört roligt och hedrande att få uppdraget att leda Drag Race Sverige! Inte många länder i världen har haft en så levande och mångskiftande dragkultur som Sverige och nu ska vi visa upp det för omvärlden. Jag ser fram emot att ta del av deltagarnas hantverk och scenkonst när de bjuder tv-publiken på extra allt och tävlar om en värdig drottningtitel. Det kommer bli en unik blandning av kamp, kärlek, show och glitter, säger programledaren Robert Fux.

När har Drag race Sverige premiär på SVT?

Programmet kommer att ha premiär på SVT våren 2023.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.