in

Då kommer den svenska versionen av RuPaul’s dragrace

Bildkälla: RuPaul's dragrace säsong 14

Äntligen! Nu står det klart att Sverige får en egen version av succéserien RuPaul’s dragrace. Mer

Sedan RuPaul’s dragrace hade premiär 2009 har programmet blivit en stor succé. Under ledning av RuPaul Charles tävlar ett gäng dragqueens mot varandra i olika utmaningar. Sedan tidigare har programmet exporterats till länder som Spanien, Chile och Frankrike – och nu står det alltså klart att det även kommer en svensk version. RuPaul’s dragrace Sverige kommer att sändas på SVT.

– Det är ett perfekt underhållningsprogram för Public service. Det är ett av världens mest glamourösa, extroverta format, samtidigt som det är så starka, personliga historier som belyser mångfald- och samhällsfrågor som inte är självklara för underhållningssidan, säger programbeställaren Anton Glanzelius till SVT.

Vem kommer vara programledare?

RuPaul Charles kommer att vara exekutiv producent för programmet, men vem som kommer vara programledare för den svenska versionen är ännu oklart. I en intervju med SVT berättar Anton Glanzelius att det finns en lista med möjliga kandidater, men att det viktigaste är att programledaren älskar originalprogrammet.

När har RuPaul’s dragrace Sverige premiär på SVT?

Exakt vad programmet kommer att heta är ännu inte bestämt, men arbetstiteln är Dragrace Sverige. Det kommer sändas på SVT i slutet av 2022 eller början av 2023.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.