in

På spåret: SVT stryker avsnitten med Hamid Zafar

på spåret dragar
Fredrik Lindström och Kristian Luuk i "På spåret". Pressbild. Foto: Bo Håkansson / Bilduppdraget /SVT

Nu meddelar SVT att de stryker ”På spåret”-avsnitten med Hamid Zafar. Detta efter att DN avslöjat att han gjort flera antisemitiska och homofoba inlägg på sociala medier. Mer

Snart är det dags för en ny säsong av SVT:s På spåret. Tidigare skulle journalisten Frida Boisen ha tävlat i programmet tillsammans med den tidigare barn- och utbildningschefen Hamid Zafar, men i ett pressmeddelande meddelar SVT nu att de väljer att stryka avsnitten där Hamid Zafar medverkar. Detta efter att Dagens nyheter avslöjat att han gjort flera antisemitiska och homofoba inlägg i sociala medier.

– Det var ett självklart beslut för oss. De uttalanden och kommentarer vi fått ta del av står väldigt långt ifrån de värderingar som SVT och På Spåret representerar, säger Christina Hill, programchef på SVT i Göteborg i pressmeddelandet.

I samband med avslöjandet har han också stängts av från sitt uppdrag som barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Frida Boisen, Hamid Zafars medtävlande i programmet, står bakom beslutet.

– SVT får gärna ringa igen nästa år, och då hoppas jag att det blir en betydligt bättre matchning, säger hon till Expressen.

Hur säsongen kommer att se ut är ännu oklart, men den 4 december skulle Frida Boisen och Hamid Zafar ha mött Johan Glans och Farah Abadi, och den 11 december skulle de ha mött Sanna Lundell och Plura Jonsson.

En av årets tävlande i På spåret är VeckoRevyns chefredaktör Irena Pozar! Mer om programmet och årets tävlande i ”På spåret” hittar du här.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.