in

Här är allt vi vet om säsong 6 av Netflix-serien Lucifer

lucifer sasong 6
BIldkälla: Lucifer / Netflix

Nu är det äntligen dags för andra delen i säsong 5 av Lucifer! Men vi vet redan nu att så fort vi sett klart den kommer vi sukta efter mer. Här är allt vi vet om säsong 6! Mer

Vad handlar Lucifer om?

Serien Lucifer handlar om Lucifer Morningstar (som spelas av Tom Ellis), som är djävulen. Han har tröttnat på att bossa runt i helvetet och drar istället till Los Angeles, där han startar en nattklubb och löser fall ihop med mordutredaren Chloe Decker (som spelas av Lauren German). Från början var det tänkt att serien bara skulle få 3 säsonger, men sedan Netflix köpt upp serien från Fox står det nu klart att vi kommer få hela 6 säsonger av Lucifer!

När kommer Lucifer säsong 5 del 2 ut?

Lucifer säsong 5 del 2 kommer att finnas på Netflix den 28 maj. Säsongen har delats upp i två delar, säsong 5A och 5B, varav den första delen finns att se på Netflix sedan i augusti 2020.

Hur många avsnitt kommer säsong 5 del 2 bestå av?

Säsong 5B kommer bestå av 10 avsnitt, medan säsong 5A innehöll 8 avsnitt. Totalt kommer säsong 5 alltså bestå av 18 avsnitt.

Se trailer för säsong 5 del 2 här!

Vad handlar Lucifer säsong 5 om?

Säsong 5A slutade dramatiskt med att (spoiler) Gud dök upp. Det var när Lucifer bråkade med sina syskon Michael och Maze som de plötsligt hörde en röst som bad dem att sluta. Lucifer tittar upp och säger ”Pappa?” varpå Gud kommer in i rummet. Han svarar att han ”hatar att se dem bråka” och sen bli det svart. Så i säsong 5B kan vi med största sannolikhet förvänta oss att se mer av Gud, och vad som kommer hända när Lucifer tvingas stå till svars för allt han gjort både på jorden och i helvetet.

När kommer vi kunna se säsong 6 av Lucifer på Netflix?

Det var redan i juni 2020 som det officiella Luficer-kontot på Twitter gick ut med att det kommer en säsong 6. Det var också då vi fick den dystra nyheten att säsong 6 blir den sista. Dock är det ändå mer än vad vi räknat med från början, eftersom Netflix även sa att den 5:e säsongen skulle bli den sista.

När säsong 6 kommer ut är ännu oklart, men DigitalSpy menar att den tidigast kommer att ha premiär i slutet av 2021.