in

Bianca Ingrosso ångrar försäljningen av Caia: ”Största misstaget”

Imperiet Bianca premiär
Bianca Ingrosso. Upphovsrätt: Warner Bros. Discovery

Bianca Ingrosso fick mer än vad som tidigare varit känt, när hon sålde sminkmärket Caia. Det avslöjar hon i den nya dokumentärserien Imperiet Bianca. Mer

Entreprenör, influencer, programledare och tv-personlighet – Bianca Ingrosso är en riktig framgångssaga, men hur har vägen dit varit? I en ny och närgången dokumentärserie får vi ta del av hur hennes liv sett ut under de senaste tre åren – och det har kantats av både toppar och dalar. I dokumentären, som heter Imperiet Bianca, får vi följa personerna runt henne, så som vännerna, familjen och kollegorna.

– Jag är född in och uppvuxen i en kreativ värld, där allt bygger på att få fram en viss känsla. Att förmedla en helhetskänsla är min drivkraft i allt jag gör. Jag ser fram emot att visa upp en sida av mig som ingen riktigt har sett förut – entreprenören och företagaren Bianca. Allt hårt arbete, att inte lämna något åt slumpen och att alltid följa sin magkänsla, säger Bianca Ingrosso i ett pressmeddelande.

Så mycket såldes sminkmärket Caia för

I dokumentären får vi också reda på hur mycket Bianca Ingrosso och medgrundarna Vanessa Lindblad, Jesper Matsch och Mikael Snabb fick när de sålde sminkmärket Caia. Sommaren 2020 köpte det svenska riskkapitalbolaget Verdane varumärket för 250 miljoner kronor, alltså en kvarts miljard. Det är 50 miljoner mer än vad som tidigare varit känt, skriver Breakit.

Bianca Ingrosso ångrar försäljningen: ”Största misstaget jag gjort”

Men det är inte det enda avslöjandet den nya dokumentären. Något senare, på ett strategimöte med de nya ägarna, uttrycker Bianca Ingrosso en oro över att varumärket ska tappa hela sin kärna, när de fokuserar för mycket på att tjäna pengar. Efter mötet intervjuas hon i enrum av filmteamet, och då framkommer det att Bianca Ingrosso ångrar hela affären.

– Vi skulle aldrig ha sålt Caia om du frågar mig och jag ville inte det, säger hon och fortsätter:

– Det här är det största misstaget jag gjort i mitt liv.

Bianca 1
Upphovsrätt: Warner Bros. Discovery

När har Imperiet Bianca premiär på HBO Max?

Dokumentären om Bianca Ingrosso har premiär den 11 maj klockan 20.00, och visas på HBO Max, Kanal 5 och Discovery+.

Finns det en trailer?

Ett litet smakprov från dokumentären!

Hur många avsnitt består dokumentären av?

Totalt består dokumentärserien av fem avsnitt, och den kommer spegla de senaste tre åren.

– Bianca upphör aldrig med att imponera i allt hon tar sig för. Vi är oerhört stolta att få ha tagit rygg på Bianca de senaste tre åren i en unik och exklusiv dokumentärserie, där vi får lära känna entreprenören och företagsledaren Bianca Ingrosso. Att få komma så här nära och kunna visa nya sidor av en av våra största och mest populära unga svenska profiler känns otroligt, säger Susanne Söderberg, exekutiv producent för Imperiet Bianca på Warner Bros. Discovery, i ett pressmeddelande.