in

Kris och katastrof i nya actionserien Hell of a Date

hell of a date prime video erik johansson hanna alström
Hanna Alström och Erik "Jerka" Johansson spelar huvudrollerna i den nya serien. Bildkälla: Jannick Dalgaard / Prime Video

En spännande serie med en gripande och rolig kärlekshistoria. Det får vi se i Hell of a Date, som har premiär på Prime Video nästa år. Här är allt vi vet om den nya serien! Mer

Prime Video meddelar att en ny svensk actionserie, vid arbetsnamn Hell of a Date, kommer under nästa år. Den utspelar sig i den svenska politikens och journalistikens värld och vi kommer få se ett sabotage mot en gasledning, mystiska strömavbrott och ett Sverige som står inför en olycksbådande vinter.

Serien regisseras av danska Milad Avaz, som tidigare gjort bland annat Kollision och Blodsbröder. Manuset till Hell of a Date har han skrivit tillsammans med Jacob Katz Hansen och Anna Neye. I rollerna ser vi bland andra Erik ”Jerka” Johansson, Nina Zanjai, Hanna Alström och Adam Pålsson.

hell of a date premiär datum skådespelare
Regissören Milad Avaz med Hanna Alström och Erik Johansson. Bildkälla: Jannick Dalgaard / Prime Video

Vad handlar Hell of a Date om?

Erik Johansson spelar huvudrollen som änklingen Arthur. Han blir motvilligt inkallad för att hjälpa sin kollega och den berömda journalisten Cristina, som spelas av Nina Zanjani. Hon har börjat ifrågasätta mediernas nyhetsflöde och Arthur blir indragen i den mest galna och farligaste dagen någonsin. Men samtidigt har han en dejt med Millie, som spelas av Hanna Alström, och dejten måste fortsätta som planerat för att de inte ska väcka några misstankar mot sig. Kärlekshistorian kommer berätta hur vi människor tar oss an förändring.

När har serien premiär på Prime Video?

Serien håller just nu på att spelas in i Stockholm och förväntas ha premiär någon gång under 2024. Det planeras komma fyra avsnitt.

Vilka skådespelare är med?

Den svenska skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson känner nog de flesta igen från Bonusfamiljen. Han har även varit med i Eva & Adam, Maria Wern och Sune. Hanna Alström har vi bland annat sett i The Affair, Kingsman och Ted – För kärlekens skull. I den sistnämnda filmen spelar Adam Pålsson huvudrollen, men vi känner även igen honom från Torka aldrig tårar utan handskar och den engelska Netflix-serien Young Wallander.

Här är några av de andra skådespelarna som är med i Hell of a Date:

  • Nina Zanjai (Älska mig, Wallander)
  • Alba August (Unga Astrid, The Rain)
  • Valter Skarsgård (Beck, Funhouse)

Finns det en trailer?

Ännu finns det ingen trailer till serien, men nedan hittar du trailern till Ted – För kärlekens skull som både Adam Pålsson och Hanna Alström spelar i.