in

Bäst på Disney Plus! Här är 9 serier och filmer du inte får missa

nytt på disney plus serier filmer
Bildkälla: Beyoncé "Black is king" / Disney Plus

Snart kommer Disney Plus till Sverige, och vi har valt ut några favoriter bland alla filmer och serier som du inte får missa. MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

Vad kommer Disney Plus ha för innehåll?

Den 15 september kommer äntligen Disneys egna streamingtjänst, Disney Plus, till Sverige. Förutom innehåll från Disney kommer utbudet bestå av material från Pixar, National Geographic, Star Wars och Marvel. Förutom Disneyklassiker som Mulan, Frost, Avatar och Lejonkungen hittar vi en hel del nytt och spännande på Disney Plus. Vi har valt ut några favoriter du inte får missa!

The Mandalorian (serie)

Se hit alla Star Wars fans! Snart kommer du kunna se The Mandalorian på Disney Plus i Sverige. Serien, som tar vid fem år efter filmen Jedins återkomst, utspelar sig på samma plats som Star Wars-filmerna. Här får vi följa en Mandalorian som lever bortom Nya Republikens gränser.

Hamilton (musikal)

Missa inte den omtalade Broadwayproduktionen av musikalen Hamilton på Disney Plus! Musikalen handlar om Alexander Hamilton, som var USA:s första finansminster och nu finns på de amerikanska 10-dollarsedlarna. Musiken i musikalen består främst av hip hop, R&B och jazz. År 2016 nominerades Hamilton till 16 Tony Awards och vann 11 av dem.

Black is king med Beyoncé (album)

Det visuella albumet Black is king med Beyoncé Knowles kommer att finnas tillgängligt på Disney Plus. 2019 gjorde Beyoncé rösten till Nala i den nya versionen av Lejonkungen och Black is king är en tolkning av filmen. Albumet är en hyllning till svart kultur, enligt Elite Daily.

Elephant (dokumentär)

I den är dokumentären om elefanter tillhör berättarrösten ingen mindre än Meghan Markle. I Elephant får vi på nära håll följa en grupp elefanter i Kalahariöknen när de reser från sitt hem för att hitta ett nytt.

Dolphin Reef (dokumentär)

Samtidigt som Elephant lanserades på Disney Plus lanserades också Dolphin Reef. I dokumentären får vi följa delfinen Echo, och berättarrösten tillhör Natalie Portman. Se trailers till båda filmerna här nedan!

Encore! (reality)

I Encore! bjuder Kristen Bell, som är exekutiv producent för serien, in sina gamla klasskamrater till en annorlunda reunion. De ska nämligen återskapa musikalen de satte upp under skoltiden.

Diary of a Future President (serie)

I den här serien får vi följa gymnasieeleven Elenas liv genom de berättelser som skrivs i hennes dagbok. Elena har en stark önskan om att bli USA:s president, och i serien får vi se in i framtiden genom scener ur hennes politiska kampanj i vuxen ålder.

High School Musical: The Musical: The Series (serie)

I High School Musical: The Musical: The Series hittar vi en ny version av den klassiska filmserien High School Musical. I den här serien får vi följa eleverna på skolan där High School Musical (originalet) spelades in och deras arbete med att sätta upp en egen musikal. Var beredda på en hel del metareferenser och nio nya låtar att se fram emot!

Togo (film)

Togo är live-actionfilmen om slädhunden Togo och slädföraren Leonard Seppala. Vi får följa dem på deras resa i det historiska Nome Serum-loppet 1925.