in

Här är det bästa utbudet på Disney plus: Alla filmer och serier!

nytt på disney plus serier filmer januari
Bildkälla: The Art of Racing in the Rain / Disney Plus

Vill du se nya filmer eller serieer på Disney Plus? Vi har samlat det bästa utbudet som du inte får missa. Längst ner hittar du även information om pris, erbjudanden och testperioder. Mer

1 januari

700 hajar (film)

Mitt i Stilla havet finns en stor ö av korall. Där samlas 700 hajar för att jaga i fullmånens sken, men varför? Samarbetar de? I den här naturfilmen får vi följa hajarna nära inpå och lära oss allt om deras hemlighetsfulla värld.

Stora hajars domän (film)

Om 700 hajar gör dig hooked på naturfilmer om just hajar kanske även Stora hajars domän är något för dig? Vi Sydafrikas kust bor några av världens absolut största hajar – allt från vithajen och tigerhajen till tjurhajen och valhajen. Följ med på en resa dit och upptäck stora hajars domän.

Once Upon a Time, säsong 1–7 (serie)

I januari kommer säsong ett till sju av serien Once Upon a Time till Disney Plus. I den får vi följa Emma Swan i staden Storybrooke där många av invånarna påminner lite väl mycket om figurer från välkända sagor.

nytt på disney plus serier filmer

Djurräddarna i Alaska, säsong 1 (serie)

I den här dokumentärserien får vi följa ett gäng som räddar och rehabiliterar vilda djur i Alaska. Vi får följa personer som jobbar både på land, i havet och i luften för att rädda Alaskas djurliv.

Sara E Marti: Il Film (film)

I Sara E Marti: Il Film reser Sara till Sicilien där hennes mamma brukade tillbringa sommarloven som barn. På ön träffar hon Saro, en kille som inte verkar särskilt omtyckt. För att göra Saro glad anordnar Sara med konsert för honom.

Måltid för hajar (film)

Om du vill veta mer om hur hajar jaga sin mat – från snabba attacker till jakt i grupp – är Måltid för hajar en naturfilm för dig.

Soy Luna, säsong 2 (serie)

I säsong 2 av den musikaliska dramaserien Soy Luna får Lunas liv en oväntad vändning. Hennes familj flyttar nämligen till Buenos Aires där Luna måste hitta nya vänner i en ny skola. Något hon inte känner sig helt hemma i.

Den stora hammarhajen (film)

Sist men inte minst på hajtemat kommer Den stora hammarhajen till Disney Plus i januari. Den mystiska hammarhajen är både svårfångad och enorm och i den här filmen ger sig ett team ut för att hitta den. Sen får det faktiskt räcka med hajfilmer för den här månaden!

8 januari

Marvel Studios: Legends, säsong 1 (serie)

Serien Marvel Studios: Legends är baserad på Marvel Comics-karaktärerna. I varje avsnitt får vi följa enskilda karaktärer och ta del av några av deras mest minnesvärda stunder.

Agents of S.H.I.E.L.D, säsong 7 (serie)

Nu kommer sjunde säsongen av Agents of S.H.I.E.L.D till Disney Plus! Serien handlar om en grupp agenter från den internationella underrättelsetjänsten S.H.I.E.L.D. De reser jorden runt och gör allt de kan för att skydda mänskligheten från faror.

15 januari

The Art of Racing in the Rain (film)

I The Art of Racing in the Rain får vi följa Formel 1-föraren Denny Swift, som spelas av Milo Ventimiglia. Särskilt får vi följa hans nära relation med hunden Enzo, men även hans fru Eve (som spelas av Amanda Seyfried) och dottern Zoë.

Zombies 2 (film)

I musikalen Zombies 2 får vi följa Zed och Addison när de återvänder till Seabrook High. Men snart dyker ett gäng varulvar upp på skolan och saboterar allt som kommer i deras väg. Kommer Zed och Addisons vänskap klara av den nya utmaningen de nu ställs inför?

WandaVision, säsong 1 (serie)

I WandaVisionfår vi följa Wanda Maximoff (som spelas av Elizabeth Olsen) och Vision (som spelas av Paul Bettany). De har superkrafter och böjar snart misstänka att deras perfekta tillvaro i förorten inte är vad den verkar.

22 januari

Drumline (film)

Devon Miles, en trummis från New York, börjar på en skola i Atlanta. Där bestämmer han sig för att börja spela i skolans orkester. Men det visar sig bli en riktig utmaning för honom.

Expedition Amelia Earhart (film)

Var tog Amelia Earhart vägen? I den här dokumentärfilmen bestämmer Robert Ballard sig för att lösa pilotens mystiska försvinnande. Och ledtrådarna leder honom till en öde ö mitt i Stilla havet.

Flicka 2 (film)

Se hit alla häst-freaks! I Flicka 2 får vi följa Carrie, en tonårstjej från storstan, som flyttar till en hästfarm i Wyoming. Där vänds hennes liv upp och ner när hon träffar hästen Flicka.

29 januari

Flicka 3: Bästa Vänner (film)

I uppföljaren till Flicka 2 får Toby ett jobb i ett stall och tar med sig hästen Flicka. Ägaren till stallet har en dotter som snabbt förälskar sig i Flicka.


Nytt på Disney Plus i december

4 december

Mulan (film)

Du känner säkert till den tecknade versionen av Mulan, men nu kommer en ny uppdaterad spelfilm om samma berättelse. När kejsaren skickar ut en order om att en man från varje familj måste tjänstgöra i armén, klär Hua Mulan ut sig för att ta sin pappas plats. Fun fact är att den nya Mulan-filmen, med en budget på 200 miljoner dollar, är den dyraste filmen som någonsin gjorts av en kvinnlig regissör, skriver Indiewire.

Kingdom of the Mummies, säsong 1 (dokumentärserie)

I den här dokumentärserien får vi följa med ett gäng arkeologer som gjort en spännande upptäckt. Bland världens äldsta pyramider har de hittat ett orört begravningskomplex, som ligger gömt flera meter under sanden.

Godmothered (film)

När Eleanor, som är en god men oerfaren fé, får reda på att hennes yrke inte kommer behövas i framtiden gör hon allt i sin makt för att resten av världen ska förstå att hennes jobb är viktigt.

Man vs shark (dokumentärfilm)

I den här dokumentärfilmen från vi följa Jeremiah, som tar till olika tricks för att kunna simma med hajar i havet. Som till exempel att ta på sig en hajdräkt för att smälta in.

Den vita vargens rike, säsong 1 (dokumentärserie)

Om du känner dig nyfiken på hur vita vargar lever i Arktis är det är en dokumentärserie för dig. I Den vita vargens rike får vi följa med National Geographic-fotografen Ronan Donovan när han reser dit för leva med vargarna.

11 december

En julsaga (film)

Känner du till Charles Dickens klassiker En julsaga? Om en girig gubbe som heter Ebenezer Scrooge och som hatar julen? Den 11 december kommer den animerade versionen av den berättelsen, och vi kan nästan garantera stark julkänsla!

Hamilton: History Has Its Eyes on You (dokumentär)

Är du också besatt av musikalen Hamilton? I den här dokumentären får vi följa med bakom kulisserna, där vi får veta mer om produktionen och arbetet bakom succén.

The Undefeated PresentsHamilton In-Depth (film)

Och kan du VERKLIGEN inte få nog av Hamilton rekommenderar vi det här samtalet mellan några av skådespelarna. Programvärd är Kelley Carter från The Undefeated.

Safety (film)

I Safety får vi följa Ray McElrathbey, en ung man som genom ett stipendium får spela fotboll på Clemson University. Samtidigt tar han hand om sin 11-åriga lillebror, då deras mamma inte kan behålla vårdnaden om honom på grund av ett narkotikamissbruk.

High School Musical: The Musical: The Holiday Special (film)

Har du kollat på High School Musical: The Musical: The Series på Disney plus? Här bjuder skådespelarna på äkta julstämning, och sjunger ett gäng favoritlåtar inför jul, Hanukkah och nyår.

Cosmos: Possible Worlds, säsong 1 (dokumentärserie)

I den här dokumentärserien får vi följa med på en resa till både förlorade och eventuella framtida världar. Var kommer vi kunna bo i framtiden? Det får du reda på i Cosmos: Possible Worlds.

18 december

The Mandalorian, säsong 2 (serie)

Nu kommer säsongsfinalen av The Mandalorian till Disney plus. Hur ska resan genom den farliga galaxen egentligen sluta?

25 december

The Call of the Wild (film)

I The Call of the Wild får vi följa hunden Buck när han tvingas flytta från sitt trygga hem i Kalifornien. Han hamnar ute i vildmarken i Alaska, där han möter många utmaningar.


Nytt på Disney plus i november

6 november

Oil Spill of the Century (dokumentär)

Oil Spill of the Century är en National Geographic-dokumentär får vi en nära inblick i hur det fick till när Amoco Cadiz gick på grund utanför Brittany i Frankrike. Dokumentären lär oss mer av katastrofen som dödade tusentals djur.

Artemis Fowl (film)

I Artemis Fowl får vi följa en smart 12-åring som heter just Artemis Fowl, vars familj består av kriminella genier. Artemis pappa har blivit kidnappad, och nu gör underbarnet vad han kan för att rädda honom. Filmen är baserad på boken med samma namn, skriven av Eoin Colfer.

Muppets Now (serie)

Älskar du Mupparna? Muppets Now är en serie i sex delar och handlar om Scooter som är stressad över att hinna ladda upp den nya Muppet-serien på Disney plus innan deadline.

13 november

Inside Pixar (dokumentärserie)

Är du nyfiken på hur det ser ut på Pixar Animation Studios? I den här dokumentärserien får du följa med bakom kulisserna och träffa människorna bakom filmerna.

Noelle (film)

Låt oss smygstarta julen redan i november! Den här komedifilmen handlar om jultomtens dotter, Noelle. Nu är det hennes brors tur att ta över rollen som jultomte, men även Noelle är intresserad av att ta sig an det viktiga uppdraget.

20 november

The Real Right Stuff (dokumentär)

Se hit alla rymdfreaks! I den här dokumentären får vi följa USA:s första astronauter. Vi får bland annat se material som aldrig tidigare har visats, och arkiverad filmklipp blandas med intervjuer och gamla radiosändningar.

Marvel 616 (dokumentärserie)

Den här dokumentärserien är något för alla riktigt Marvel-fans. Den utforskar Marvels arv av berättelser och olika karaktärer.

Lady och Lufsen (film)

Det är säkert många som älskar den animerade versionen av Lady och Lufsen. I den här nytolkningen av filmen får vi följa med hundarna ut på ett äventyr, där de lär känna varandra bättre samtidigt som de lär sig nya saker.

27 november

Far from Home: The Adventures of Yellow Dog (film)

Far from Home: The Adventures of Yellow Dog handlar om Angus McCormick som blir strandsatt på Kanadas kust tillsammans med hunden Yellow.

Hemligheterna på zoo, säsong 2 (serie)

I säsong två av Hemligheterna på zoo får vi återigen följa med bakom kulisserna. Den här gången på Columbus Zoo & Aquarium, som är ett av USA:s största zoo.

Black Beauty (film)

Black Beauty är en nytolkning av klassikern med samma namn. Filmen handlar om vildhästen Black Beauty som blir tillfångatagen och därmed skiljs från resten av sin familj. Men snart träffar hon Jo Green och de knyter ett starkt band till varandra.


Nytt på Disney plus i oktober

Den 15 september lanserades Disneys egna streamingtjänst, Disney plus, i Sverige. Tjänsten innehåller material från Disney, Pixar, National Geographic, Star Wars och Marvel. Vi listar alla nyheter på Disney plus i oktober, och här hittar du alla filmer och serier som redan finns på Disney plus.

2 oktober

Aladdin (film)

I live action-versionen av klassikern Aladdin ser vi Will Smith i rollen som anden. Vi misstänker att de flesta har sett den animerade versionen, där Aladdin blir kär i prinsessan Jasmine, och i den här filmen får vi följa med på äventyret i en ny tappning.

9 oktober

The Right Stuff (serie)

The Right Stuff är en serie i åtta delar från National Geographic. I den får vi följa astronauter och deras familjer i en kamp om att vara först, om pengar, om makt och om kändisskap. Leonardo DiCaprio och Jennifer Davisson är exekutiva producenter för serien.

16 oktober

Clouds (film)

Filmen Clouds är baserad på den verkliga berättelsen om Zach Sobiech. Filmen utspelar sig när är han är 17 år och lever med en ovanlig typ av bencancer. Zach är minst sagt musikalisk, och i filmen får vi följa hans sista år på gymnasiet – som innehåller allt från kärleksrelationer, vänskap och stora existensiella frågor.

Meet the Chims (dokumentärserie)

Hur mysigt är det inte med naturdokumentärer? Meet the Chimps är en serie i sex delar där vi får följa med till Chimp Haven, som är ett av världens största naturreservat. Där bor över 300 schimpanser som alla har fått en andra chans i livet. Bered dig på hjärtesorg, känsloutbrott och romanser.

Ever After: A Cinderella Story (film)

I Ever After: A Cinderella Story får vi följa en Danielle, som spelas av Drew Barrymore. Efter det att Danielles pappa gått bort hamnar hon helt i händerna på sin styvmamman (ja, den är inspirerad av Askungen) – och när Danielle förälskar sig i prins Henry gör hennes styvmamma allt för att Henry ska välja styvmammans äldsta dotter istället.

23 oktober

Disney Gallery: Star Wars – The Mandalorian (dokumentär)

Star Wars-freaks, se hit! I den här dokumentärserien i åtta delar får vi på nära håll se hur det gick till vid skapande av The Mandalorian. Personer som på olika sätt varit med vid produktionen av serien intervjuas, och vi får se filmsekvenser bakom kulisserna.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (film)

Den här fantasyfilmen utspelar sig på ett barnhem i Wales där det bor en hel del speciella barn. Några är osynliga, några kan starta bränder med sina bara händer, och några andra har munnen i nacken. Men det märkligaste av allt är att de verkar ha fastnat i en tidsloop, och varje gång de vaknar börjar samma dag om, om och om igen. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn är baserad på boken med samma namn.

Poppers pingviner (film)

När den sönderstressade New York-bon Tom Popper, som spelas av Jim Carrey, får ärva ett gäng pingviner blir det starten på ett väldigt kaotisk period. Pingvinerna lyckas verkligen ställa till det för Tom, men kanske kommer arvet föra med sig något gott till slut.

30 oktober

The Mandalorian, säsong 2 (serie)

The Mandalorian tar vid fem år efter filmen Jedins återkomst, och utspelar sig på samma plats som Star Wars-filmerna. I andra säsongen, som nu kommer till Disney plus, får vi följa The Mandalorian och the Child när de fortsätter sin resa genom galaxen. Men den är helt annat än problemfri och längs vägen möter de många fiender – men också nya allierade.

Hur ska jag logga in på Disney plus?

Du skapar ett konto på Disneyplus.com och loggar sedan in med ditt användarnamn och lösenord.

Vad är priset för Disney plus?

Priset ligger på 89 kronor i månaden, eller 890 kronor för ett helt års abonnemang.

Finns det något erbjudande om en gratis testperiod för Disney plus?

Det finns ibland ett erbjudande om en sju dagars testperiod, som är gratis, när du skapar ditt konto. Håll utkik!