in

Då kommer Disney plus till Sverige – lanseringen skjuts upp

Disney plus sverige

Disneys egna streamingtjänst Disney Plus kommer till Sverige – här är allt vi vet om lanseringen och utbudet. Mer

Streamingtjänsten Disney Plus lanserades i USA den 12 november förra året och hade redan några veckor senare 24 miljoner prenumeranter, enligt Variety. Idag har tjänsten nästan 55 miljoner abonnenter. Till sommaren hade tjänsten planerats att nå oss i Sverige enligt ett pressmeddelande från Disney, men nu skjuts lanseringen fram till hösten.

Vad har Disney Plus för utbud?

Disney plus utbud kommer bland annat bestå av material från Disney (duh!), Pixar, National Geographic, Star Wars (AKA vi kan äntligen se vår älskade Baby Yoda i The Mandalorian!) och Marvel. Tjänsten kommer att konkurrera med andra stremingsajter som Netflix, HBO och Hulu. Nostalgin kommer bli total när Mulan, Pocahontas, Lizzie McGuire och många många fler dyker upp i rutan igen!

Disney plus Sverige
Bild: Mika Baumeister/Unsplash

När kommer Disney Plus till Sverige?

Planen var egentligen att Disney Plus skulle komma redan i mars, sedan flyttades lanseringen fram till sommaren och nu är det klart att den efterlängtade streamingtjänsten kommer till hösten. Ännu har Disney inte gått ut med något exakt datum för lansering i Sverige, men enligt Dagens Nyheter ska Disney Plus komma till norden i september.

Vad kommer Disney Plus att kosta?

I USA kostar Disney Plus 6,99 dollar per månad och för de europeiska länderna som använder euro ligger prislappen också på 6,99 per månad. I Storbritannien är ingångskostnaden 5,99 pund. Priset för tjänsten i Sverige är ännu inte klart, men det kommer troligtvis att ligga någonstans omkring 69-75 kronor per månad om man ser till vad andra länder betalar för tjänsten.