in

Här är de bästa filmerna och serierna på Disney plus

disney plus utbud
Bildkälla: Nomadland / Disney plus

Vill du se en ny film eller serie på Disney plus? Vi listar några du kan se redan idag! Mer

Vad har Disney plus för utbud av filmer och serier?

Vi har valt ut några filmer och serier du kan se på Disney plus redan idag. Kanske hittar du något nytt att kolla på här nedan?

Grey’s Anatomy (serie)

Högst upp på listan över de bästa serierna på Disney Plus hamnar självklart Grey’s Anatomy. Sjukhusserien är nu inne på sin sjuttonde säsong, och alla finns tillgängliga på Disney plus. Nyligen bekräftade produktionen bakom Grey’s Anatomy att det inom en snar framtid även kommer en artonde säsong, så vi lär inte bli av med Meredith Grey, Miranda Bailey och Maggie Pierce i första taget.

Nomadland (film)

Om du fortfarande inte har sett den Oscarsvinnande filmen Nomadland, har du chansen att göra det på Disney plus. I filmen får vi följa Fern, som spelas av Frances McDormand, när hon lämnar en liten stad i Nevada efter att den drabbats hårt av den ekonomiska krisen. Med sin van beger hon sig till amerikanska västern, och på vägen lär hon känna andra nutidsnomader som valt samma livsstil som hon själv.

New girl (serie)

För den som är sugen på ett seriemarathon finns hela sju säsonger av New girl på Disney plus. I den här komediserien får vi följa Jess, som spelas av Zooey Deschanel, när hon efter en svår separation flytta in hos tre ungkarlar. Äkta feelgood utlovas!

Hamilton (musikal)

Broadwaysuccén Hamilton finns i filmad version på Disney plus! Musikalen blandar låtar från genrer som hip-hop, R&B och jazz – samtidigt som vi får ta del av den verkliga historien om Alexander Hamilton.

High Fidelity (serie)

High Fidelity är baserad på Nick Hornbys roman med samma namn. I serien får vi följa den 30-åriga skivbutiksägaren Rob, som spelas av Big Little Lies-skådisen Zoë Kravitz. Genom populärkultur och musik ser hon tillbaka på sina tidigare kärleksrelationer.

Mulan (film)

Du känner säkert till den tecknade versionen av Mulan, men nu kommer förra året hade en spelfilm om samma berättelse premiär. När kejsaren skickar ut en order om att en man från varje familj måste tjänstgöra i armén, klär Hua Mulan ut sig för att ta sin pappas plats. Fun fact är att den nya Mulan-filmen, med en budget på 200 miljoner dollar, är den dyraste filmen som någonsin gjorts av en kvinnlig regissör, skriver Indiewire.

Cruella (film)

Den 28 maj i år hade Cruella premiär på Disney plus, och i huvudrollen ser vi ingen mindre än Emma Stone. Filmen utspelar sig på 70-talet i London där vi får följa Estella som drömmer om att bli en framgångsrik modedesigner. Snart blir hon upptäckt av baronessan von Hellman, som spelas av Love Actually-favoriten Emma Thompson. Snart leder deras vänskap till att Estella allt mer börjar utforska sin mörka sida.

The Mandalorian (serie)

För alla Star Wars-fans finns det mycket att se på Disney plus, till exempe The Mandalorian. I serien får vi följa prisjägaren Din Djarin när han träffar Baby Yoda och bestämmer sig för att ta hand om och skydda honom. Men snart upptäcker Din Djarin att Baby Yoda har starka krafter, och duon åker ut på uppdrag över hela galaxen samtidigt som de försöker hitta Baby Yodas hem.

WandaVision (serie)

WandaVision får vi följa Wanda Maximoff (som spelas av Elizabeth Olsen) och Vision (som spelas av Paul Bettany). De har superkrafter och böjar snart misstänka att deras perfekta tillvaro i förorten inte är vad den verkar.

Vad kostar Disney plus?

Disney plus kostar 69 kronor per månad och 689 kronor om året.

När kom Disney plus till Sverige?

Disney plus lanserades i Sverige den 15 september. Streamingtjänsten kom till USA redan den 12 november förra året och hade 24 miljoner prenumeranter bara några veckor senare, skriver Variety.

Disney plus Sverige
Bild: Mika Baumeister/Unsplash

Av: Beatrice Lindfors och Frida Olheden