in

Coronakrisen: Grey’s Anatomy donerar skyddsmaterial

Corona: tv-serien Grey's Anatomy donerar skyddsmaterial
Grey's Anatomy

Till följd av coronavirusets spridning donerar tv-serien Grey’s Anatomy skyddsmaterial till vårdpersonal på sjukhus i USA. Mer

I samband med coronavirusets spridning är pressen på sjukvården stor, både här och i andra delar av världen. Samtidigt finns en risk att skyddsmaterial på sjukhusen ska ta slut, skriver Dagens Nyheter. I USA har bristen på skyddsmaterial, som handskar och andningsmasker, varit stor – men nu kommer hjälp från ett minst sagt oväntat håll.

För ett sjukhus som däremot står helt still just nu är Grey Sloan Memorial Hospital i sjukhusserien Grey’s Anatomy. Serien är bara en av många som tvingats lägga inspelningen på is i ett försök att minska spridningen av det nya coronaviruset. Men seriens rekvisita går inte till spillo. Nu donerar nämligen Grey’s Anatomy sjukhuskläder och skyddshandskar till de som behöver det lite extra just nu, vilket E! News var först att skriva om.

I en intervju med Refinery29 säger tv-seriens producent, Krista Vernoff, att de är överväldigade av tacksamhet över USA:s sjukvårdspersonal under denna oerhört svåra tid.

– Och utöver dessa donationer gör vi vår del för att hjälpa dem genom att stanna hemma, säg hon till tidningen.

Det är fler än Grey’s Anatomy som nu gör vad de kan för att underlätta arbetet för de som jobbar med att rädda våra liv. Även tv-serien The Good Doctor har donerat skyddsmaterial till ett sjukhus i Vancouver.

Sjukhusserien The Resident har också dragit sitt strå till stacken genom att donera andningsmasker, kläder och handskar till ett sjukhus i Atlanta. I ett inlägg på Instagram tackar reumatologen Karen Law, som arbetar på sjukhuset, tv-serien för att bidra till att deras vårdpersonal ska kunna ge en säker vård under coronakrisen.