in

12 filmer som har premiär på Netflix 2023

unnamed 2 1
Bildkälla: Netflix

Letar du efter en ny film att streama? Vi listar tolv nya Netflix-filmer du kan se fram emot i år! Mer

Det är nytt år vilket innebär nya spännande filmpremiärer på Netflix. Bland de svenska titlarna hittar vi One More Time med Hedda Stiernstedt i huvudrollen och A Day and a Half  i regi av Fares Fares. Några av de internationella filmerna som kommer under året är Murder Mystery 2 med Adam Sandler och Jennifer Aniston i huvudrollerna, Maestro med Bradley Cooper samt Extraction 2 där Chris Hemsworth återvänder i rollen som Tyler Rake. Här är tolv filmer vi ser fram emot lite extra 2023!

Här är hela listan med nya filmer som har premiär i år:

 • One More Time
 • A Day and a Half 
 • A Beautiful Life
 • Ehrengard
 • Royalteen: Princess Margrethe
 • Luther: The Fallen Sun Murder Mystery 2
 • Extraction 2
 • Heart of Stone
 • Lift 
 • Rebel Moon 
 • Maestro 

1. One More Time med Hedda Stiernstedt i huvudrollen

One More Time är en svensk komedi med Hedda Stiernstedt i huvudrollen. 40-åriga Amelia (Hedda Stiernstedt) blir påkörd av en buss natten till sin födelsedag. När hon öppnar ögonen vaknar hon upp år 2002 på sin 18-årsdag.

När har filmen premiär?

Filmen har premiär under våren 2023.

2. A Day and a Half med regi av Fares Fares

Thrillern A Day and a Half handlar om polisen Lukas som spårar upp det frånskilda paret Artan och Louise. Artan har tagit Louise som gisslan för att kunna återförenas med sin dotter. Filmen är en känsloladdad roadtrip, som utspelar sig på den svenska landsbygden. Filmen regisseras av Fares Fares. Han gör debut som regissör, men har tidigare varit med i Jalla! Jalla!, Westworld och Chernobyl. Huvudrollerna spelas av Alexej Manvelov som också synts i Chernobyl och Alma Pöysti tidigare synts i Tove, tillsammans med Fares fares.

När har filmen premiär?

Än så länge har vi inget premiärdatum, men vi lovar att uppdatera er så snart vi vet mer!

nya filmer på netflix
Bildkälla: Netflix

3. A Beautiful Life med den danska artisten Christopher

A Beautiful Life är titeln på en ny dansk långfilm på Netflix med Mehdi Avaz som regissör. Huvudrollen Elliott spelas av den danska artisten Christopher som gör skådespelardebut. A Beautiful Life handlar om Elliott, en ung fiskare med en extraordinär röst, som får sitt livs chans när den högprofilerade managern Suzanne upptäcker honom på en fest.

När har filmen premiär?

Än så länge har filmen inget premiärdatum, men vi meddelar er när vi vet mer.

4. Ehrengard med scenografi av den danska drottningen

Ehrengard är en ny dansk film i regi av Oscars-, Golden Globe- och tvåfaldiga Palme d’Or-vinnaren Bille August. Filmen är baserad på boken Ehrengard, skriven av författaren Karen Blixens. Filmens scenograf är ingen mindre än Danmarks drottning Margrethe II. Ehrengard handlar om en självutnämnd kärleksexpert som försöker undervisa en blyg prins i förförelsens ädla konst, men det går inte riktigt som planerat.

När har filmen premiär?

Premiärdatumet för filmen är inte satt ännu.

5. Royalteen: Princess Margrethe med Elli Müller Osborne i huvudrollen

Filmen är baserad på Royalteen Prince Charming, den andra boken i den hyllade Royalteen-serien av Randi Fuglehaug och Anne Gunn Halvorsen. Förra årets bal avslutades med drama för prinsessan Margrethe (som spelas av Elli Müller Osborne). Nu måste hon bära på hemligheten om vad som hände, för att inte skämma ut den norska kungafamiljen. När hon hör nyheter om att den danska kungafamiljen planerar ett besök i hennes hemstad, ser Margarethe detta som ett tillfälle att äntligen få träffa prins Alexander (som spelas av Sammy Germain Wadi).

När har filmen premiär?

Än så länge har vi inget premiärdatum.

premiär på netflix
Bildkälla: Netflix

6. Luther: The Fallen Sun med Idris Elba i huvudrollen 

Luther: The Fallen Sun är en fortsättning på den prisbelönta tv-serien med samma namn och i filmen terroriserar en brutal seriemördare London samtidigt som den briljante detektiven John Luther (som spelas av Idris Elba) sitter i fängelse.

När har filmen premiär?

Den 10 mars 2023.

7. Murder Mystery 2 med Adam Sandler och Jennifer Aniston

Detektiverna Nick (som spelas av Adam Sandler) och Audrey Spitz (som spelas av Jennifer Aniston) kämpar för att få igång sin privata agentur Eye Agency. Men plötsligt hamnar de mitt i ett internationellt människorov, när deras vän Maharaja (som spelas av Adeel Akhtar) rövas bort under sitt bröllop.

När har filmen premiär?

Den 31 mars 2023.

8. Extraction 2 med Chris Hemsworth i huvudrollen

Efter den första Extraction-filmen är Rake (som spelas av Chris Hemsworth), nu tillbaka som en australiensisk legosoldat. I filmen har han fått ytterligare ett dödligt uppdrag – att rädda en hänsynslös gangsters familj.

När har filmen premiär?

Den 16 juni 2023.

9. Heart of Stone med Gal Gadot

Heart of Stone är en spion-actionthriller som handlar om CIA-agenten Rachel Stone, som spelas av Gal Gadot. Mer om filmen får du reda på i trailern nedan!

När har filmen premiär?

Den 11 augusti 2023.

10. Lift med Kevin Hart i huvudrollen

En internationell rånarliga rekryteras av FBI för att förhindra en terroristattack – och de måste genomföra rånet på ett flygplan mitt under en flygning. Kevin Hart spelar en av mästertjuvarna.

När har filmen premiär?

Den 25 augusti 2023.

11. Rebel Moon 

När en fredlig koloni i utkanten av galaxen blir hotad av en tyrannisk regent och hans armé skickar de Kora (som spelas av Sofia Boutella), en ung kvinna med ett mystiskt förflutet, för att hitta krigare från närliggande planeter.

När har filmen premiär?

Den 22 december 2023.

film på netflix
Bildkälla: Netflix

12. Maestro med Bradley Cooper

Maestro är en kärlekshistoria som beskriver det livslånga förhållandet mellan kompositören Leonard Bernstein (som spelas av Bradley Cooper) och hans fru Felicia Montealegre Cohn Bernstein (som spelas av Carey Mulligan). 

När har filmen premiär?

Än så länge finns inget premiärdatum.