in

De spelar huvudrollerna i den första svenska Netflix-filmen

här är allt vi vet om red dot första svenska netflixfilmen
Bild: Erik Magnusson och Per Larsson

”Red Dot” blir den första svenska originalfilmen på Netflix. Men vad handlar den om? Och vilka skådespelare kommer vi få se i rollerna? Här är exakt allt vi vet! MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

I slutet av förra året meddelades att Red Dot blir den första svenska originalfilmen på Netflix. Här är allt vi hittills vet om den!

Vad handlar Red Dot om?

Red Dot handlar om ett par i 30-årsåldern, Nadja och David, som genomgår en äktenskapskris. Men när Nadja blir gravid bestämmer de sig för att åka till fjällen och vandra för att försöka hitta tillbaka till varandra. So far so good. Men deras romantiska semester förvandlas snart till en mardröm. Efter att ha hamnat i en tvist med två jägare på platsen, ser de plötsligt en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg. De förstår snabbt att de är i fara, och flyr ut i vildmarken. Och under den sadistiska jakten kommer deras förflutna ikapp dem. Ja, som ni hör faller den här filmen under thriller-genren.

Vilka skådespelare kommer vi få se i Red Dot?

Så vilka svenska skådespelare kommer vi få se i långfilmen Red Dot? I ett pressmeddelande avslöjas att Nadja kommer att spelas av Nanna Blondell, bland annat känd från Den inre cirkeln, Livet enligt Rosa och Andra avenyn.

När kommer Red Dot visas på Netflix?
Nanna Blondell. Bild: Erik Magnusson

David kommer att spelas av Anastasios Soulis, som vi bland annat sett i Gåsmamman, En underbar jävla jul och Sjölyckan. I Red Dot kommer vi även få se skådespelare som Johannes Bah Kuhnke, Thomas Hanzon, Anna Azcárate, Tomas Bergström och Kalled Mustonen.

Vad handlar Netflix Red Dot om?
Anastasios Soulis. Bild: Per Larsson

Manuset är skrivet av Per Dickson och Alain Darborg, och filmen produceras av SF Studios. Alain, som också är filmens regissör, berättar i ett pressmeddelande om hur idén till Red Dot föddes:

– Jag hade precis fått reda på att jag skulle bli pappa när vi var ute och vandrade i svenska fjällen. Det kändes överväldigande och helt fantastiskt. Och då tänkte jag som alla andra tänker: ”Tänk om en galning med jaktgevär börjar skjuta på oss.” Så föddes idén till ”Red Dot”. En action-thriller om rädslan över att bli förälder (och att bli skjuten i huvudet). Ambitionen är att göra en film med hög fart och spektakulära scener.

När kommer Red Dot visas på Netflix?

Ett exakt datum för när Red Dot kommer att visas på Netflix står ännu inte klart, men det blir någon gång under 2021. Vi väntar med spänning!