in

Då har Netflix-filmen Red dot premiär – se trailern här

red dot trailer
Bild: Red dot / Netflix

Nu har trailern till ”Red Dot” släppts! Men vad handlar den första svenska originalfilmen på Netflix om? Och vilka skådespelare kommer vi få se i rollerna? Här är exakt allt vi vet! Mer

Vad handlar Red Dot om?

Den första svenska originalfilmen på Netflix, Red Dot, handlar om ett par i 30-årsåldern. De genomgår en äktenskapskris, och när Nadja blir gravid bestämmer de sig för att åka till fjällen och vandra för att försöka hitta tillbaka till varandra. So far so good. Men efter att ha hamnat i en tvist med två jägare i fjällen, ser de plötsligt en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg. Därför tvingas de fly ut i vildmarken.

När kommer Red Dot visas på Netflix?

Red dot kommer ha premiär på Netflix den 11 februari 2021.

Se trailern här

Vilka skådespelare kommer vi få se i Red Dot?

Så vilka svenska skådespelare kommer vi få se i långfilmen Red Dot? Nadja kommer att spelas av Nanna Blondell, bland annat känd från Den inre cirkeln, Livet enligt Rosa och Andra avenyn. David kommer att spelas av Anastasios Soulis, som vi bland annat sett i Gåsmamman, En underbar jävla jul och Sjölyckan. I Red Dot kommer vi även få se skådespelare som Johannes Bah Kuhnke, Thomas Hanzon, Anna Azcárate, Tomas Bergström och Kalled Mustonen.

red dot skådespelare
Bild: Nanna Blondell i ”Red dot” på Netflix

Manuset är skrivet av Per Dickson och Alain Darborg, och filmen produceras av SF Studios. Alain, som också är filmens regissör, berättar i ett pressmeddelande om hur idén till Red Dot föddes:

– Jag hade precis fått reda på att jag skulle bli pappa när vi var ute och vandrade i svenska fjällen. Det kändes överväldigande och helt fantastiskt. Och då tänkte jag som alla andra tänker: ”Tänk om en galning med jaktgevär börjar skjuta på oss.” Så föddes idén till ”Red Dot”. En action-thriller om rädslan över att bli förälder (och att bli skjuten i huvudet). Ambitionen är att göra en film med hög fart och spektakulära scener.
Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!