in

7 skräckfilmer du inte får missa på bio i höst

Filmstaden nyheter
Bildkälla: Karusell /Faksimil

Vill du gå på bio? Vi listar alla nya filmer du inte får missa just nu! Mer

Har du en dejt inplanerad i höst? Då är det en bra idé att ta med hen på skräckfilmsbio! Det visar en undersökning från Tinder. Hela 74 procent av de tillfrågade i undersökningen var öppna för att se en skräckfilm på första dejten, och att gå på bio är en av de mest populära dejtingaktiviteterna bland Tinder-användare i Sverige.

– När det blir mörkare ute och hösten infinner sig letar många efter dejter med hög mysfaktor, och att se skräckfilm ihop är ett perfekt tillfälle att hitta någon att hålla i handen om det blir läskigt, säger Elin Sivard, kommunikationsansvarig för Tinder i Norden, i ett pressmeddelande.

Vi har tips på några skräckfilmer som går på bio just nu – och som passar perfekt att se på en första dejt (vi kan i alla fall inte komma på någon bättre isbrytare!). Längre ner i artikeln hittar du mer info om filmerna!

  • Karusell
  • Canceled
  • Saw X
  • Talk to Me
  • The Exorcist: Believer
  • Halloween (1979)
  • The Nun 2
SF bio
Bildkälla: Unsplash

Karusell

Den här skräckfilmen utspelar sig på Liseberg under halloweensäsongen (hjälp!) och handlingen kretsar kring parkvärden Fiona, som tar hand om några gäster som vunnit ett exklusivt besök. Gänget ska befinna sig en hel natt, helt ensamma på nöjesparken. Kanske en dröm för många, men skratt övergår snart till panik när de inser att de inte är ensamma bland karusellerna. I rollerna ser vi Omar Rudberg, Wilma Lidén och Amanda Lind.

Canceled

Joakim Lundells Canceled har blivit både hyllad och sågad – kanske vill du bilda dig en egen uppfattning? Skräckfilmen handlar om ett gäng kända spökjägare som blir canceled efter att de erkänt att de fejkat alla sina paranormala möten. Men filmteamets ledare satsar på att göra comeback, och tar därför med resten av spökjägarna till ett hus där fruktansvärda händelser har ägt rum, och som därför varit igenbommat under en längre tid.

Saw X

Har du fortfarande inte lyckats bearbeta de första Saw-filmerna? Inte vi heller, men här kommer den tionde filmen. I den reser cancersjuke John Kramer till Mexico för att testa ett nytt och experimentellt botemedel. Snart upptäcker han att det hela är en bluff och bestämmer sig för att hämnas i sann Saw-anda.

Talk to Me

Talk to Me är en blandning mellan skräck och thriller, och handlar om ett kompisgäng som listat ur hur man frammanar de döda. Till en början är adrenalinkicken stor, men snart går allt för långt vilket får förödande konsekvenser. Okontrollerbara och övernaturliga krafter växer sig allt starkare, samtidigt som gränsen mellan det verkliga livet och de dödas värld börjar suddas ut.

The Exorcist: Believer

Den här skräckfilmen kretsar kring Victor Fielding, vars dotter Angela försvinner spårlöst i skogen. Tre dagar senare återvänder hon – utan att minnas vad som hänt. I ren desperation och i jakt efter svar letar Victor upp den enda levande personen som varit med om något liknande.

Halloween (1979)

Halloween är en riktig skräckfilmsklassiker som visas på biograferna i höst. I filmen har det gått femton år sedan Michael Myers mördade sin syster en Halloween-natt. Han bor numera på ett mentalsjukhus, men lyckas snart rymma därifrån för att återvända till Haddonfield och återigen sätta skräck i den lilla staden.

The Nun 2

Den första The Nun-filmen utspelar sig i Frankrike på 1950-talet och handlar om ett prästmord. I uppföljaren får vi följa syster Irene när hon återigen ställs öga mot öga med demonnunnan.

Hur mycket kostar en biobiljett på Filmstaden?

En biobiljett hos Filmstaden kostar runt 150 kronor för en vuxen.

Vad är Biopasset?

Biopasset är något för dig som verkligen älskar film och som älskar att gå på bio. Passet kostar 149 kronor och med det får du, i ungefär tolv månader, rabatt på ett gäng utvalda filmer (faktiskt så mycket som halva priset!)

Vad kostar popcorn på Filmstaden?

Mellanmenyn, som ger dig popcorn och en läsk, kostar 100 kronor. Om du vill ha popcorn i en större storleken, plus en stor läsk, kostar det 115 kronor.

Hur mycket kostar en biobiljett på Filmstaden?
Bildkälla: Unsplash

Vem äger Filmstaden?

År 2018 bytte SF bio namn till Filmstaden. Biokedjan är Sveriges största, och ägs av amerikanska AMC Theatres.

Finns samma filmer på SF Anytime?

Hos SF Anytime kan du både köpa och hyra filmer, och de flest filmer som varit bioaktuella kommer förr eller senare till streamingtjänsten.