in

Ncuti Gatwa är nya Doctor Who

dr
Bildkälla: Netflix

Stora nyheter för långköraren Doctor Who! I den nya säsongen är det dags för en ny doktor att göra entré – nämligen Sex Education-favoriten Ncuti Gatwa. Mer

Gillar du mystik, sci-fi och kändistäta serier? Då är Doctor Who något för dig! Nyligen bekräftade BBC att en ny doktor, som vi lovar att du känner igen, snart kommer in i bilden. Om du inte har sett den här serien innan, are you in for the long run, för Doctor who är den längsta pågående sci-fi-serien genom tiderna.

Vad handlar Doctor Who om?

2023 firar serien 60 år och i samband med det kommer två välkända skådespelare tillbaka till serien! BBC har bekräftat att David Tennant som spelade den tionde doktorn mellan 2005-2010 och Catherine Tate som var hans följeslagare Donna Noble under den fjärde säsongen kommer tillbaka i ett specialavsnitt.

I den pågående säsongen spelas doktorn av Jodie Whittaker, men nyligen kom nyheten om att det är Ncuti Gatwa som tar över rollen. Känns namnet bekant? Det är nämligen skådespelaren som spelar Eric i vår allas favoritserie Sex Education.

eric
Ncuti Gatwa. Bildkälla: Sam Taylor/ Netflix

Vad har hänt: Från säsong 1 (2005) tills idag

En serie som firar 60 år är svår att sammanfatta på några få rader men vi ska försöka. Kort och gott handlar serien om en utomjording, som reser genom tid och rum, och som byter skepnad titt som tätt för att inte bli avslöjad. Den första säsongen kom 1963 och höll på till 1989 med hela 26 säsonger!?! Med en kort paus kom serien sedan tillbaka 2005 och har sedan dess rullat på.

Streama Doctor Who: HBO Max eller Netflix?

Tyvärr finns varken Doctor Who på HBO Max eller på Netflix, men den har tidigare funnits på SVT Play. Just nu går det att se de 10 första säsongerna av serien på Amazon Prime.

Trailer: Doctor Who säsong 13

Vi får vänta lite till innan vi får se den absolut nyaste trailern för kommande säsong. Men kika under tiden in den förra säsongen.