in

Nu kommer Netflix-dokumentären om Johnny Depp och Amber Heard

Depp v. Heard
Bildkälla: Netflix

Snart har Depp v. Heard, dokumentären om rättegången mellan exmakarna Amber Heard och Johnny Depp, premiär på Netflix. Här är allt vi vet om den! Mer

Våren 2022 var Amber Heard och Jonny Depp namnen på allas läppar. Förtalsrättegången mellan exparet var i full gång, det hela livesändes och Tiktok svämmade över av klipp från vittnesbåsen. Rättegången handlade om en artikel som publicerades i Washington Post 2018, där Amber Heard berättade att hon blivit utsatt för våld i en nära relation. Johnny Depp, som menade att det gick att identifiera honom, stämde henne för förtal och en summa på 50 miljoner dollar. Nu kommer en ny Netflix-dokumentär som skildrar de där dagarna i rättssalen.

Här kan du läsa mer om allt som hänt mellan exparet, och om hur Amber Heard smutskastades i sociala medier i samband med rättegången 2022.

När har Depp v. Heard premiär på Netflix?

Den 16 augusti har dokumentärserien, som består av tre avsnitt, premiär.

Finns det en trailer?

Ja! Du hittar den här nedan.

Hur gick det i rättegången?

Juryn ansåg att Amber Heard gjort sig skyldig till förtal, och att artikeln i Washington Post skadat Johnny Depps rykte. Hon dömdes till att betala 15 miljoner dollar till Johnny Depp, men han dömdes i sin tur till att betala 2 miljoner dollar. Detta eftersom hans advokat uttalat sig felaktigt om Amber Heard till Dailey mail.

Depp v. Heard Netflix
Bildkälla: Netflix

Mer om rättegången i Johnny vs Amber på HBO Max

Den nya dokumentären är inte den första som görs om rättegången mellan exparet. HBO-dokumentären Johnny vs Amber består av två avsnitt, där det första skildrar hans version och det andra skildrar hennes version.