in

Chockras för Bäst i test – så många tittare har programmet tappat sen flytten till TV4

bast i test tittare

Det blev ramaskri när TV4 tog Bäst i test från SVT. Har de lyckats förvalta arvet väl? Nya siffror visar ett stort tapp för succéprogrammet. Mer

Det började med succésiffror, men nu verkar vinden ha vänt för Bäst i test. Efter det första avsnittet sedan programmet lämnade SVT för TV4 rapporterade den nya kanalen glädjesiffror. En halv miljon svenskar såg kanalens första avsnitt och 1,5 miljon såg det linjärt. Även om siffran för linjär tittning var betydligt högre på SVT var kanalen mycket nöjd. Men sen har det gått utför.

VeckoRevyn har tagit del av siffror från MMS, som mäter tv- och onlinetittandet, och som visar att det senaste avsnittet av Bäst i test tappade mer än 30 procent av tv-tittarna. Förra veckans avsnitt sågs linjärt av strax över miljonen tittare. Den lägsta siffran SVT hade när de sände sin sista säsong var 1,4 miljoner.

Tittar man över tid, från premiären i januari och fram till förra veckan, så ser man en nedåtgående trend alla veckor utom en.

Streaming-tittandet är fortsatt stabilt

Online har man dock lyckats rädda upp tittandet, och där har inga större förändringar skett under den pågående säsongen. Vad tv-tappet beror på vet vi inte, men de som fruktade långa reklampauser kanske fick rätt.

VeckoRevyn har sökt TV4 för en kommentar.