in

Amazon gör ny tv-serie om Lisbeth Salander

lisbeth salander tv serie
Noomi Rapace i rollen som Lisbeth Salander i Män som hatar kvinnor.

Saknar du Milleniumtriologins absoluta favoritkaraktär? Det behöver du inte göra länge till. Nu avslöjar nämligen Amazon att de jobbar på ny tv-serie om Lisbeth Salander. Mer

Lisbeth Salander är tillbaka! Enligt Variety håller Amazon just nu på att utveckla en ny tv-serie om vår favorithacker. Tv-serien kommer kretsa kring henne, men i en mer nutida kontext – och i en helt ny berättelse med nya karaktärer.

När kommer tv-serien om Lisbeth Salander?

Projektet kallas än så länge för The Girl With the Dragon Tattoo och exekutiva producenter är Andy Harries (som tidigare producerat The Crown och Outlander) och Rob Bullock. Projektets namn är samma som den amerikanska filmtiteln på Män som hatar kvinnor, som baseras på Millenniumböckerna av Stieg Larsson. Projektet verkar precis ha påbörjats och det är ännu oklart vilket datum den nya tv-serien kommer ha premiär.

Vem är Lisbeth Salander?

Lisbeth Salander är en fiktiv person i Stieg Larssons Milleniumtriologi – Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes. Hon är en hacker som arbetar för en säkerhetsföretag och i första delen av triologin löser hon ett mysterium tillsammans med en journalist (som i filmerna spelas av Michael Nyqvist). Ju längre in i berättelsen vi kommer, desto mer får vi veta om Lisbeths Salanders minst sagt knepiga uppväxt. Alla böckerna har blivit filmer där Lisbeth Salander spelas av Noomi Rapace. Vem som kommer spela rollen i tv-serien är ännu oklart, men vi håller er uppdaterade!