in

Yellowstone: Säsong 5 blir den sista – men en spinoff är planerad

Yellowstone serie säsong 4
Bildkälla: Yellowstone / Paramount+

Gillar du western-serien West World? Då är Yellowstone något för dig. Här är allt vi vet om seriens femte säsong. Mer

Gillar du vilda western, politiska krig och fina landskap är Yellowstone helt rätt serie för dig. Snart kommer resten av avsnitten i seriens femte säsong – här är allt vi vet om Paramount+-serien Yellowstone!

Vad handlar Yellowstone om?

Yellowstones huvudperson John Dutton, spelas av Kevin Costner, är boskapsuppfödare i amerikanska delstaten Wyoming. Han är far till fyra barn och äger en av de största egendomarna i USA. Tillsammans med sin familj måste han sköta om en stor ranch, en expanderande stad och ett naturreservat. Med hotet från korrupta politiker och en växande urbanisering står familjen Dutton konstant inför nya utmaningar.

När kommer resten av säsong 5 av Yellowstone?

Halva seriens femte säsong har redan släppts, men under julen 2022 gjorde serien ett uppehåll över storhelgerna. Ursprungligen var planen att uppehållet bara skulle vara i två veckor – men pausen blev längre än vad som var tänk från början. Nu har Paramount+ bekräftat att resten av säsongen kommer ut någon gång i november 2023. Vi uppdaterar er med det exakta datumet så snart vi har mer information!

Hur många avsnitt finns det i säsong 5?

Säsongen kommer att bestå av 14 avsnitt, istället för 10, som i de tidigare säsongerna.

Kommer det en säsong 6 av Yellowstone?

Paramount+ har bekräftat att Yellowstone avslutas efter den femte säsongen. Men nätverket meddelade också att det kommer en spin-off på serie, som ännu inte har något namn, som kommer att ha premiär i december 2023 – och Matthew McConaughey ska vara med!

Vad händer i säsong 4 av Yellowstone?

Varning för spoiler! I fjärde säsongen kämpar familjen Dutton med att behålla ranchen som den alltid har varit. Men ett överliggande hot hänger över familjen och deras arbete blir en fråga om liv eller död. Med flera mordhot och mordförsök sätts deras liv i fara och de måste välja vilka de kan lita på.

Sverige: Finns Yellowstone på Netflix eller Viaplay?

Du kan tyvärr inte se Yellowstone på varken Netflix eller Viaplay. I Sverige går det att se de tre första säsongerna på C More. Om du vill se alla fyra säsonger går det på Paramount+.

Paramount+: vad kostar det?

En prenumeration på Paramount+ kostar 69 kronor per månad. När du signar upp dig får du en en vecka gratis provperiod och du kan säga upp abonnemanget när du vill. Förutom Yellowstone finns även serierna Yellowjackets, Halo och Billions på Paramount+.