in

Ny dokumentär om Daniel Radcliffes stuntman – blev förlamad under inspelningen av Harry Potter

harry
Bildkälla: Harry Potter /Faksimil

Nu kommer en ny HBO-dokumentär om Harry Potters stuntman, som blev förlamad under inspelningen av de hyllade trollkarlsfilmerna. Mer

Daniel Radcliffe, som främst är känd för sin roll som Harry Potter, är aktuell med en ny dokumentärfilm om sin stuntman – som hade en minst lika viktig roll i filmatiseringen av trollkarlen och hans värld.

Blev förlamad under inspelningen

Harry Potter-filmerna bjuder på en hel del explosiva scener, och det kanske säger sig självt att Daniel Radcliff därför hade en stuntman under inspelningen. Redan i första filmen anställdes tonårsgymnasten David Holmes för detta uppdrag, men i samband med produktionen av den sjunde filmen, Harry Potter och dödsrelikerna – del 1, hände det som inte får hända.

Stuntmannen repeterade en farlig flygscen som skulle representera effekterna från en explosion, när han handlöst slungades in i en vägg. David Holmes bröt nacken direkt och blev förlamad.

Harry potter serie

Då har dokumentären ”The Boy Who Lived” premiär på HBO Max

Dokumentären heter David Holmes: The Boy Who Lived och kommer ha premiär 16 november på HBO Max. Det är Daniel Radcliffe som producerar den.

Projektet har varit hemligt fram tills nu, och på sin Instagram skriver David Holmes att dokumentären har tagit fyra år att göra. Att vara stuntman till Harry Potter beskriver han som världens bästa jobb, men att den sista repetitionen kom att förändra hans liv för alltid.

”Den här filmen berättar inte bara historien om mina prestationer framför kameran, utan också de utmaningar jag möter varje dag och min inställning till livet efter att ha drabbats av en bruten nacke”, skriver David Holmes på Instagram.

Nedan hittar du trailern till Harry Potter och dödsrelikerna – del 1.