in

Manipulation och våld i nya SVT-serien Gaslight

gaslight
Skådespelarna i SVT:s "Gaslight". Pressbild. Bild: Oskar Gustafsson/Art & Bob Television

Förförisk kärlek, våld och manipulation. Så beskriver SVT den nya dramaserien som har premiär nästa år. Här är allt vi vet om Gaslight. Mer

Gaslighting är en form av manipulation, där information förvrängs eller utelämnas för att få ett offer att börja tvivla på sig själv och sina egna minnen. Som namnet Gaslight avslöjar kan vi nog räkna med att få se en del av den varan i SVT:s nya dramaserie som har premiär nästa år. Serien kretsar kring 22-åriga Nora som är precis i början av en kärleksrelation. På något sätt har den blivit mer seriös än vad hon hade räknat med, och sakta men säkert blir saker och ting både farliga och obehagliga.

– Att SVT väljer att skildra hur en våldsam relation ser ut på det här sättet känns både viktigt och unikt. Det här projektet är större än en produktion och jag önskar att människor ska se, dras med, chockas och ta till sig, säger seriens regissör och manusförfattare Therese Lundberg i ett pressmeddelande.

När har Gaslight premiär på SVT?

Serien, som spelas in just nu, har premiär på SVT Play någon gång under 2023. Vi lovar att uppdatera er så snart vi har ett datum!

Vilka skådespelare är med i serien?

Nora spelas av Julia Heveus som just nu är aktuell med nya Tillsammans 99. Nora bor på soffan hemma hos sina bäst vänner Sara, som spelas av Ella Sandberg, och Charlie, som spelas av Joakim Olsson.

– Jag har aldrig blivit så medryckt och berörd av ett manus tidigare, och är så tacksam att jag fått möjligheten att få jobba med Therese som både skrivit manus och regisserar, säger Julia Heveus i ett pressmeddelande.

Rollista:

Här är alla skådespelare som är klara för serien:

  • Julia Heveus (Tillsammans 99, Vår tid är nu)
  • Ivar Forsling (Young Royals)
  • Suheib (Störst av allt)
  • Joakim Olsson/Diana Wolff (nominerad till Dragqueen of the year 2019)
  • Ella Sandberg

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.