in

Allt du vill veta om filmen ”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga”

eurovison song contest will ferrell
Bildkälla: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga / Netflix

Tillhör du en av dem som saknar Eurovision lite extra mycket i år, nu när tävlingen inte blev av? Då kan ”Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga” med Will Ferrell och Rachel McAdams bli din räddning! Mer

Från början var tanken att filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga skulle ha premiär i samband med musiktävling i maj. Men när riktiga Eurovison Song Contest ställdes in har filmen istället blivit något slags substitut. Från och med den 26 juni kan du se Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga på Netflix. Filmen har hittills mötts av blandade reaktioner, men om du är ett äkta ESC-fan och älskar maxade musiknummer är den garanterat sevärd. Känner du dig osäker på om du är ett äkta ESC-fan? Testa dina kunskaper och gör vårt quiz längre ner! Men först, här är allt du vill veta om den amerikanska komedin alla pratar om just nu.

eurovision song contest the song of fire saga
Bildkälla: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga på Netflix

Vad handlar ”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” om?

Ända sedan Lars Erickssong (som spelas av Will Ferrell) var liten och såg Abba vinna Eurovision Song Contest med Waterloo har han drömt om att själv vinna musiktävlingen. Han kommer närmare sin dröm när han, tillsammans med Sigrit Ericksdottir (som spelas av Rachel McAdams), får chansen att representera Island i tävlingen. De åker till Edinburgh för att tävla där de, inte helt oväntat, stöter på en del hinder. Med tuff konkurrens och en bankchef (som spelas av Mikael Persbrandt) som hävdar att Island inte har råd att vinna tävlingen, känns drömmen om en vinst allt längre bort.

Will Ferrell har även skrivit manuset till filmen tillsammans med Andrew Steele. I en intervju med Aftonbladet säger han att ett frö till filmen såddes redan för 21 år sedan, när han besökte Stockholm med sin svenska fru Viveca Paulin.

– Det var 1999, min första resa till Sverige. Min frus kusin bjöd på middag och vi såg Eurovision på tv. Jag hade ingen aning om vad det var för något, men jag blev helt tagen, säger han.

Trailer: ”Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga”

Blir du sugen på att se Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga? Här är trailern!

Rollista: Här är alla skådespelare i filmen

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga är minst sagt en kändistät film. Förutom Will Ferrell och Rachel McAdams ser vi Mikael Persbrandt, Dan Stevens, Pierce Brosnan, Demi Lovato och Melissanthi Mahut i rollerna. Dessutom ser vi Graham Norton i rollen som sig själv!

Molly Sandén och Will Ferrell sjunger duetter i filmen

Om du redan har kollat på några av alla musiknummer i Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga kanske du känner igen en röst. Det är nämligen Molly Sandén som sjunger några av låtarna (där Rachel McAdams mimar till Mollys sång). Exempelvis är Volcano Man en duett med Molly Sandén och Will Ferrell (en mening man aldrig trodde att man skulle få skriva!). Två av låtarna, Volcano Man och Jaja Ding Dong, är dessutom skrivna av svenskarna Gustaf Holter och Christian Persson.

Vill du läsa om fler nyheter på Netflix just nu? Se hit!

Quiz: Hur mycket kan du om Eurovision Song Contest?

Vill du testa dina kunskaper och se hur mycket du kan om Eurovision Song Contest? Gör vårt quiz!