in

5 serier för dig som är besatt av White Lotus

white
Bildkälla: White Lotus /HBO Max

Gillar du White Lotus? I så fall har vi fem serietips till dig! Mer

Den tredje säsongen av HBO-succén White Lotus väntar (förhoppningsvis!) precis runt hörnet. Den här gången går lyxresan till Thailand, där vi kommer få lära känna nya hotellgäster och ny hotellpersonal. Men om du tycker att väntan känns lite för lång har vi samlat fem serier som du bör älska om du är ett äkta White Lotus-fan.

1. Enlightened

Det är totalt obegripligt att Enlightened bara fick två säsonger på HBO. Komediserien är skapad av Mike White (alltså samma person som ligger bakom White Lotus) och Laura Dern (aka världens underbaraste skådis), och båda två medverkar i serien. Enlightened handlar om Laura Derns rollkaraktär Amy, som återvänder till sitt jobb efter att ha hittat sig själv på ett holistiskt rehabiliteringscenter. Dessvärre är hennes gamla tjänst upptagen och hon flyttas därför till en avdelning längst ner i byggnaden, där hon lär känna Mike Whites rollkaraktär Tyler. Men saker bli allt annat än lugna när Amy, som har fått ett slags uppvaknande, börjar revoltera mot företaget.

2. Big little lies

Mordmysterium, klasskillnader och lyxiga miljöer. Big little lies och White Lotus har många likheter! I serien, som består av två säsonger, får vi följa ett gäng kvinnor i Kalifornien som verkar ha perfekta liv – men under ytan döljer sig en stor hemlighet. I rollerna ser vi Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Meryl Streep, Shailene Woodley, Zoë Kravitz och Alexander Skarsgård, för att nämna några.

3. Nine Perfect Strangers

I Nine Perfect Strangers reser en grupp privilegierade och vilsna människor till den svindyra kurorten Tranquillum för att prova på en ny hälsotrend. Där ska de vistas i tio dagar, och testa allt från infraröd bastu till astrologi, för att till slut bli en helt ny version av sig själva. Allt under ledning av Masha, som spelas av Nicole Kidman. I övriga roller ser vi bland andra Melissa McCarthy, Michael Shannon och Samara Weaving.

4. The Chair

Netflix-serien The Chair kretsar kring Dr. Ji-Yoon Kim, som spelas av Grey’s Anatomy-favoriten Sandra Oh. Som första kvinnan på posten kämpar hon för att hitta rätt i sin nya roll som ordförande för ett universitet. Likt White Lotus belyser serien viktiga aspekter kring klasskillnader.

5. Schitt’s Creek

Den Emmy-prisade serien Schitt’s Creek handlar om en välbärgad familj som hamnar i en ekonomisk kris och som därför tvingas flytta till just Schitt’s Creek. Komediserien har en lättsam ton, även om den också berör frågor om klasskillnader.