in

Quiz: Vilka produkter passar din hy bäst?

formula dragarbild1

ANNONS FRÅN FORMULA 10.0.6. A-vitamin, B-vitamin och C-vitamin – alla fyller de olika funktioner i vår hudvårdsrutin och fungerar mer eller mindre bra för olika hudtillstånd. Så vad är det just din hy behöver mer av? Gör vårt quiz och ta reda på det!
Mer

Quiz: Vilka produkter passar din hy bäst?

Fet hy? Din hud behöver A-vitamin!

Om du är en äkta hudvårdsnörd har du säkert hört talas om superingrediensen retinol – A-vitaminet som är omåttligt populärt och som sägs kunna motverka både akne, fet hy och ålderstecken. Många hudvårdsingredienser verkar bara på hudens yta, men retinol har en förmåga att tränga förbi det yttre lagret ända ner till det mellersta som består av levande celler. Just därför verkar retinol mer effektivt än många andra ingredienser. 

Så vilka ska använda A-vitamin i sin hudvård och vilka ska undvika det? Om du har problem med akne kan lösningen finnas i hudvårdsprodukter som innehåller A-vitamin. Vitaminet är också effektivt för dig med fet hud, då det hjälper till att  reglera talgproduktionen, vilket i sin tur kan leda till färre finnar och blemmor. Retinol minskar också fina linjer, minimerar rynkor och stimulerar cellförnyelsen. 

Retinol passar de flesta hudtillstånd, men det är en aktiv ingrediens och det kan finnas de som är överkänsliga mot retinol. Om du inte använt retinol i din hudvårdsrutin tidigare är det därför viktigt att gradvis trappa upp användandet. Börja med en dag i veckan och om huden känns bra kan du använda produkterna oftare. När du använder syror eller aktiva ingredienser, som A-vitamin eller retinol, är det jätteviktigt att använda hög solskyddsfaktor. Ett högt solskydd är minst SPF 30 men gärna och helst SPF 50 eller över. Här är några av våra favoritprodukter med A-vitamin! 

Nattmask med retinol från Formula 10.0.6

formula 1

Night Work från Formula 10.0.6 är en effektiv nattmask med granatäpple och A-vitaminet retinol. Applicera ett tunt lager på kvällen efter att du rengjort ansiktet, men undvik området runt ögonen! Låt verka under natten och skölj ansiktet när du vaknar. Använd två till tre gånger i veckan. Läs mer och köp här.

Serum med A-vitamin från Formula 10.0.6

formula 2

In The Deep är ett serum från Formula 10.0.6 som du kan använda upp till varannan dag lite beroende på hur din hud reagerar på retinol. Serumet förbättrar din hudton och hudens textur. Läs mer och köp här.

Ögonserum med retinol från Formula 10.0.6

formula 3

Med en liten dos retinol kan ögonserumet Total Wake Up från Formula 10.0.6 motverka både fina linjer runt ögon och mörka ringar under ögonen. Applicera ett tunt lager runt ögonen max varannan dag. Läs mer och köp här.

Torr hy? Din hud behöver B-vitamin!

Om din hy är torr är det B-vitamin du ska leta efter i hudvårdshyllorna! Men det finns en hel del olika sorter att välja mellan. Om du är intresserad av hudvård har du säkert hört talas om niacinamid, även kallat vitamin B3. Ingrediensen har både en fuktgivande och lugnande effekt, samtidigt som den hjälper till att jämna ut din hudton. Niacinamide sägs också kunna stärka hudbarriären, förbättra hudens elasticitet och motverka åldrande hud genom att stimulera kollagenet. Så behöver din hy en liten boost av vitamin B? Se hit!

En toner med niacinamid från Formula 10.0.6

formula 4

Om du vill ha en jämnare hudton och en fuktboost på samma gång ska du satsa på Pure Tone från Formula 10.0.6. Applicera tonern på en bomullsrondell och applicera på ansiktet, men undvik området runt ögonen. Läs mer och köp här.

En fuktgivande kräm med B-vitamin från Formula 10.0.6

formula 5

Är du ute efter en fuktkräm som främjar åldrande är det Hydrate State från Formula 10.0.6 du ska satsa på! Krämen, som du kan använda dagligen på rengjord hy, innehåller bland annat vitamin-B, zink och hyaluronsyra. Läs mer och köp här

Mer glow? Din hud behöver C-vitamin!

Är det mer glow och lyster du vill åt är det produkter med C-vitamin som du ska satsa på! Vitaminet hjälper också kollagenets förmåga att dra ihop sig, vilket kan resultera i en jämnare hudton, färre fina linjer och fastare hud. C-vitamin passar alla hudtyper, men precis som med alla hudvårdsingredienser är det viktigt att introducera vitaminet gradvis i din rutin. Vill du sedan förstärka effekten ytterligare är ett tips att kombinera C-vitaminet med retinol. Så vill du maximera hudens lyster? Här är några produkter vi gillar lite extra.

Ansiktsrengöring med C-vitamin från Formula 10.0.6

formula 6

Melt Away från Formula 10.0.6 är en ansiktsrengöring med C-vitamin, hampfröolja och alfahydroxisyror. Det gör att produkten maximerar hudens lyster, samtidigt som den rengör och återfuktar den. Läs mer och köp här.

Ansiktsmask från Formula 10.0.6 för extra glow

formula 7

Om du vill balansera och ljusa upp din hudton är ett tips att använda ansiktsmasken Bright Side från Formula 10.0.6 en till två gånger i veckan. Den innehåller bland annat C-vitamin, alfahydroxisyra och återfuktande ängskrasseolja. Läs mer och köp här

Ögonbalsam med C-vitamin från Formula 10.0.6

formula 8

Använd Steppin’ It Up från Formula 10.0.6 både morgon och kväll om du vill minimera de fina linjerna runt ögonen. Ögonbalsamet innehåller både hampfröolja, antioxidanter och framför allt – C-vitamin. Läs mer och köp här.