in

Din guide till en hudvårdsrutin med aktiva komplex

skin dragarbild

ANNONS FÖR SKIN GENERICS. Retinol, hyaluronsyra och glycerin. Hudvårdshyllorna kryllar av olika ingredienser, men hur ska de användas egentligen? Här är våra bästa tips! Mer

Tycker du det känns svårt att hålla koll på vad alla aktiva ingredienser har för effekt på huden? Hur de ska användas, och vad som ska blandas med vad för att uppnå bästa möjliga resultat? Då kan du andas ut! Vi har nämligen, tillsammans med nya hudvårdsmärket Skin Generics, tagit fram den ultimata guiden för dig som vill bli beautyproffs på nolltid!

Skin Generics, som är ett sprillans nytt cosmeceutical märke i Skandinavien, är känt för sina unika sammansättningar av aktiva komplex. Här handlar det alltså om vilka kombinationer av aktiva ingredienser som passar bäst ihop och kompletterar varandra för att verka som mest effektivt tillsammans.

Dessutom passar produkterna alla hudtyper, är dermatologiskt testade och cruelty free. Deras hudvårdsserie är inspirerad av koreansk hudvård, men de har kokat ner det till betydligt färre steg (tack gode gud för det!), och för att göra det hela så enkelt som möjligt har de dessutom färgkodat produkterna och delat in dem i olika kategorier – där grön står för rengöring, blå för återfuktning och lila för anti-aging. Okej, let’s get into it!

SG

1. Rengöring

Som ni säkert redan känner till är rengöring grunden till all lyckad hudvård. Här vill vi ha en produkt som fungerar både rengörande, återfuktande och lugnande på samma gång – leta alltså efter ingredienser som har dessa egenskaper när det gäller val av rengöringsgel.

Skin Generics Gel-Oil to Milk Cleanser Sunflower + Almond Oil 84% Active Complex är en sminkborttagning för ansikte, ögon och hals. Den innehåller rengörande mandelolja, återfuktande glycerin och lugnande björkolja. Texturen är en blandning mellan gel och olja, och i kontakt med vatten förvandlas den till en mjölk som smidigt och mjukt tar bort alla spår av smink och föroreningar. 

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko och Åhléns).

skin7

Om du är insatt i hudvård så har du har säkert redan hört talas om dubbelrengöring, som handlar om att använda en vattenbaserad rengöring efter en oljebaserad. Komplettera din rutin med Skin Generics Micellar Water Chamomile 7% Active Complex, som är ett lugnande och rengörande micellärt vatten med kamomill, som samtidigt återfuktar huden.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko och Åhléns).

skin8

Fler rengöringsprodukter från Skin Generics att komplettera med:

2. Återfuktning

Efter rengöring behöver huden återfuktas! Hyaluronsyra sägs kunna binda upp till 1000 gånger sin egen vikt med vatten, med andra ord är det här ämnet en riktig fuktbomb för din hud och något du verkligen vill ha i dina återfuktningsprodukter. Förutom hylauronsyra innehåller Skin Generics Hyaluronic Acid Moisturising Cream 21% Active Complex både diglycerin och lipomoist som hjälper till att undvika uttorkning och boosta hudens kollagennivåer.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko och Åhléns).

skin9

Här hittar du fler produkter som passar för återfuktning:

3. Anti-aging

När det kommer till anti-agingprodukter vill vi ha något som förebygger mörka ringar, motverkar fina linjer och som gör huden mer fast. Eyeseryl minskar påsar under ögonen, kollagener ger fasthet och ämnet argireline har en slags “botoxliknande” effekt som i sin tur minskar rynkornas djup. Här har vi alltså tre ingredienser som passar perfekt för anti-aging – och du hittar dem alla i Skin Generics Eye Contour Serum Anti Dark Circles and Anti-Wrinkle tetrapeptide 28% Active Complex.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko och Åhléns).

skin4

Ett annat anti-agingämne är retinol, som kan penetrera djupt ner i huden och därför är effektivt mot både solskador, rynkor och fina linjer. Dessutom sägs det fungera bra för acnebenägen hud. Skin Generics Anti-aging serum Retinol 20% Active Complex ska, precis som allt annat med retinol, användas på kvällen. Det är också viktigt med SPF när du använder den här aktiva ingrediensen, allt för att maximera resultatet och skydda huden på bästa sätt.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko och Åhléns).

skin5

På jakt efter fler anti aging-produkter? 

Kolla in Skin Generics Anti-wrinkle cream Wakame 23% Active Complex som innehåller extrakt från Wakame, en japansk alg som traditionellt används i asiatisk läkekonst och gör underverk för huden.

4. SPF

Sist men inte minst – glöm inte att skydda huden mot tidigt åldrande genom att använda solskydd året om, särskilt om du använder dig av syror och aktiv hudvård. Skin Generics SPF 50+ Mixing Drops 44% Active Complex är ett solserum med en transparent textur och som ger fullt skydd när den appliceras separat, och kan även blandas ut tillsammans med din dagkräm.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko och Åhléns).

skin6

Skin Generics är utvecklat och dedikerat till att leverera effektiva hudvårdslösningar av hög kvalitet. Du hittar hela Skin Generics sortiment hos Åhlens och Lyko där du kan få ytterligare hjälp att skräddarsy just din rutin. Produkterna kostar mellan 199 och 399 kronor.