in

VR’s stora eyeliner-guide!

bild 5
VR's stora eyeliner-guide!

Flytande, kräm och pensel eller penna. Idag kryllar det av olika alternativ för dig som vill markera ögonen lite extra. Vilken ska man välja för bästa resultat? Och hur applicerar man rätt och snyggast? VR guidar dig!

Mer

VILKEN EYELINER SKA JAG VÄLJA?

eye

PENNA

penna

1/Make Up Store Eyepencil Black, 130 kr. 2/Chanel Le Crayon Khol # 61, ca. 250 kr. 3/Clarins Eye Pencil, 130 kr. 4/Nouba Eye Pencil, 129 kr.

Eyeliner på penna passar dig som vill få ett bra resultat snabbt utan lång övning eller risk för ojämna linjer. Eftersom pennan ger en tydlig, men inte knivskarp, linje passar den utmärkt för dig som är nybörjare och inte är så stadig på handen. Blir det fel, buckligt eller krokigt är de flesta pennor lätta att sudda ut. Vill du göra en lättare sotning utan ögonskuggor? Använd dig av pennan för att måla en lite tjockare linje som de sedan suddar ut uppåt.

+ Lätt att applicera och sudda ut.
Det krävs en riktigt bra penna för skarpa och tydliga linjer. Färgen kan ”ramla av” under dagen.

FLYTANDE EYELINER

flytande

1/Oriflame Eyeliner stylo, 110 kr. 2/Face Precision eyeliner, 329 kr. 3/Isadora Fine liner eye stylo, 95 kr. 4/Lumene BLUEBERRY Liquid Eyeliner, 110 kr.

Den flytande eyelinern kan liknas vid en tuchpenna, där eyelinern lätt glider på ögonlocket i en skarp och tydlig linje. För dig som är van vid pennan men sugen på en skarpare linje är den flytande eyelinern ett bra alternativ. Tänk på att det krävs lite träning för att få till en rak linje, då misstag syns och är svåra att sudda ut.

+ Efter lite träning får du snabbt och enkelt en tydlig, markerad linje som håller länge.
Svårt för den med skakig hand. Misstag syns tydligt.

LÄS ÄVEN: Eyeliner – bäst i test och tips för att lyckas med appliceringen

KRÄM/KAKA & PENSEL

kaka

1/ Suki Sukicolor Triple Cream Eye Definer, 439 kr. 2/FACE Sthlm Gel Eyeliner, ca. 180 kr. 3/100% Pure Cruelty Free Angled Eye Brush, 190 kr. 4/ Make Up Store Cake Eyeliner Black, 145 kr. 5/ Smashbox Arced Eye Liner Brush #21, 185 kr.

Eyeliner i kaka/krämform kräver lite mer arbete då penseln måste blötas upp och rengöras efter varje gång. Med eyeliner på pensel kan du lätt variera mellan tydliga, starka linjer och matta, mjuka linjer. Med något så enkelt som ett penselbyte kan du även variera tjockleken på din linje. Precis som med den flytande eyelinern krävs det lite träning får att få till en rak linje.

+ Mycket lätt att variera från mjuk till skarp och bred till tunn linje.
Är ofta dyrare då både eyeliner och pensel behövs. Mer tidskrävande då allt måste rengöras efter varje applikation.

SÅ APPLICERAR DU

INSPIRERAS AV KÄNDISARNA

För en snygg vardagssminkning behövs inte mer än en bra grund, ett friskt rouge, lite mascara och såklart – en eyeliner.

Börja med att lägga en bas runt ögonen. Använd dig gärna av en primer för ögonskugga så förhindrar du att eyelinern ”faller av” under dagen.

Nu är det dags att applicera eyelinern! Se till att du står framför en spegel och att du har bra ljus riktat mot ansiktet. Börja med att måla en linje på övre ögonlocket, så nära fransarna som möjligt. Låt linjen tunnas ut mot den inre ögonvrån (kom ihåg, linjen behöver inte gå hela vägen in i ögonvrån!) och måla lite tjockare på yttersidorna för att ögonen ska få ett smickrande lyft.

Använder du dig av en flytande eyeliner räcker det ofta med att bara måla det övre ögonlocket, då både över- och undersida kan ge ett extremt skarpt intryck. Vill du måla under är en penna, som du suddar ut en aning, att rekommendera under ögat.