in

VR testar: Volymspray

bild 17
VR testar: Volymspray

Drömvolym på flaska, finns det verkligen? Jo, i den fenomenala uppfinningen volymspray som ska ge maximal volym. VeckoRevyn har testat nio hårresande kandidater.

Mer

volymspray

Luktar sådär

wella

Wellaflex Volume boost, 50 kr.
OM PRODUKTEN: Spray som ska ge volym.
SÅ TYCKTE VI: Sprayen har en enkel tryckfunktion och är enkel att applicera. Doftar tyvärr inte särskilt gott, ungefär som lack, men håret får en bra stadga som håller hela dagen och också är lätt att borsta ur. Bra produkt i budgetklassen.
BETYG: RRRR

Svår att borsta ur

nivea

Nivea Volume sensation spray, 50 kr.
OM PRODUKTEN: Spray som ska ge volym.
SÅ TYCKTE VI: Lite blöt spray som måste hållas en bra bit från håret för att det inte ska bli en fuktig och kladdig effekt. Bäst resultat får du om du sprayar på avstånd och snabbt gnuggar lätt där du sprayat. Håller bra hela dagen, men är lite knepig att borsta ur på kvällen. Extra plus för helt okej doft.
BETYG: RRR

Luktar äpple

Xl Creative hairspray Extra volume, 99 kr.
OM PRODUKTEN: Spray som ska ge volym.
SÅ TYCKTE VI: Sprayen känns lite gammaldags i sin utformning men fyller sin funktion väl. Håret får fin volym. Tyvärr ger sprayen också lite glans, vilket kan se fett ut i hårbotten så var lätt på handen. Luktar himmelskt gott av gröna äpplen. En ny favorit som du hittar hos frisören.
BETYG: RRRR

Påminner om snus

paul

Paul mitchell Extra-body daily boost, 210 kr. 
OM PRODUKTEN: Spray som ska ge volym.
SÅ TYCKTE VI: Den här sprayen ska appliceras i hårrötterna på blött hår och den smarta pipetten gör doseringen enkel. Tyvärr luktar den lite skumt, ungefär som snus. Håret får fin volym, men glöm inte att borsta igenom det fuktiga håret när du doserat, annars klibbar hårstråna tyvärr ihop sig lite och blir kletiga.
BETYG: RR

Fön behövs

k

Kevin murphy Heated defence, 245 kr.
OM PRODUKTEN: Spray som ska ge volym.
SÅ TYCKTE VI: Värmeskyddande spray som också ska ge en slät och fin volym. Ska appliceras i fuktigt hår, för bäst resultat rekommenderas att håret fönas torrt. Och fönen behövs verkligen, för låter du håret självtorka blir effekten friss och burr. Med hjälp av fön och borste blir dock resultatet betydligt bättre.
BETYG: RRR

Ger Hollywood-volym

sebastian

Sebastian Volupt spray, 290 kr.
OM PRODUKTEN: Spray som ska ge volym.
SÅ TYCKTE VI: Ska appliceras i blött hår och fönas för att få till fin volym. Utan fön framhävs istället vågor och lockar i håret, vilket också stämmer. Men med en bra fön blir volymen rejäl och håret dessutom mjukt, det känns kort sagt som glammig Hollywood-volym. Minus för att fönen behövs och för det dyra priset.
BETYG: RRR

Fungerar inte

marianila

Maria nila Volume spray, 169 kr.
OM PRODUKTEN: Spray som ska ge volym.
SÅ TYCKTE VI: Vårdande volymschampo som bara ska appliceras i hårlängderna, inte hårbotten. Det känns lite konstigt och resultatet blir tyvärr också lite sådär. Sprayen känns snarare lik en saltvattenspray; håret blir strävare men någon volym märker vi inte av. Tyvärr luktar den inte heller särskilt gott.
BETYG: R

Bäst i test!

44

Crush Black violet 44 Hair spray, 121 kr.
OM PRODUKTEN: Spray som ska ge volym.
SÅ TYCKTE VI: Ska sprayas i torrt hår för glans och volym med lång hållbarhet. Ger bra volym med en härlig flexibilitet, håret blir inte stelt utan snarare lite strävt. Också glansen är fin. Sprayen luktar också friskt och gott. Det här är en riktig tiopoängare och utan tvekan bäst i vårt test.
BETYG: RRRRR

Mycket för pengarna

tressemme

Tresemmé Volume & lift, 90 kr.
OM PRODUKTEN: Spray som ska ge volym.
SÅ TYCKTE VI: Tjock flaska som är lite tung att hålla i. Men å andra sidan får man rejält mycket spray för pengarna, hela 500 ml. Sprayen känns torr och pudrig i håret och ger, tack och lov, ingen blöt känsla. Är också lätt att borsta ur på kvällen. Att den dessutom verkar värmeskyddande ger ett extra plus i kanten.
BETYG: RRRR